North har efter sidste uges Minor turnering fået ekstreme hug på de sociale medier, efter de ikke formåede at kvalificere sig direkte til årets første Major. Her er der ikke bare tale om det sædvanlige kritik som skuffede fans kan komme med efter deres favorit hold taber, men direkte dødstrusler og andre former for truende beskeder. 

Alle disse forfærdelige trusler valgte North her til eftermiddag at svare tilbage på via deres Twitter, og satte for alvor foden i jorden i håb om at få den slags opførsel på internettet stoppet. 

North poster herefter selv nogle eksempler af kommentarer de her modtaget, der på ingen måder er acceptable eller konstruktive på nogen måde. De kan ses her:

Også andre store organisationer valgte at støtte North i deres budskab. Både Cloud 9FnaticG2 Esport og flere svarede på danskernes tweets. 




Det står klar at det hverken er første gang North har oplevet den her slags trusler, og at de heller ikke er det eneste hold der skal finde sig i den slags chikane på de sociale medier. 

Det er heller ikke længe siden at denne her slags trusler var direkte rettet i mod den danske spiller Markus "Kjærbye" der i starten af 2018 ud af det blå skiftede fra Astralis til North. Dette var ikke et skift der faldt i god jord hos mange fans, og det unge danske talent måtte høre for sit skifte længe efter i form af mange lignende kommentarer.  

Efter denne opsang fra North er der også blevet debateret i de forskellige forumer at denne opførsel tit bliver igangsat af den store gambling kultur der de seneste år er blevet skabt indenfor esport. Her "better" folk deres penge på hold som de tror vinder kampen, og hvis holdet imod disse folks forventninger taber, vil der altid være mennesker der ikke kan styre deres vrede, og lader det gå ud over de forskellige organisationer, og nogle gange enkelte spillere. 

På trods af den hårde kritik efter North missede to kvalifikations chancer til Majoren er det ikke fordi de er ude af spillet endnu. Danskerne kan følges d. 27 Januar til IEM Katowice 2019 Minor Playoff hvor alle hold der blev nr. 3 i hver Minor fra hver region mødes og spiller om de sidste to Major spots. Indtil videre er det North og Winstrike fra CIS regionen der står klar i turneringen.