Den bedste Europæiske LoL liga "LEC" er officielt blevet sparket i gang. Alle 10 hold var i aftes i aktion, og man kan ikke sige det gik stille fra sig. Vi fik både set nye hold, nye spillere og ikke mindst en masse overraskende resultater. 

Den første kamp der er værd at sætte fokus på var åbningskampen mellem Worlds finalisterne fra Fnatic der skulle op imod SK Gaming der efter noget tid uden for toppen af League of Legends er tilbage med et helt nyt hold. Selvom Fnatic i vinterpausen har skiftet danske midlaner Rasmus "Caps" Winther ud med Tim "Nemesis" Lipovsek er de stadig anset som en af de helt store favoritter i år, og derfor var det ekstra overraskende at se SK Gaming tage sejren. Ikke nok med at de vandt er det lige før man kan kalde det to sejre til SK Gaming, eftersom spillet måtte igennem et remake midt inde i kampen, hvor SK Gaming allerede havde bragt sig langt foran. På trods af at de måtte tage kampen helt om var det ikke nok til at slå SK Gaming af pinden. De fortsatte nemlig der hvor de slap, og ente igen med at spille bedre end forventet og snuppe den overraskende sejr.

En anden kamp med dansk deltagelse var Splyce imod den nye organisation Excel Esports. Dette var en kamp hvor Splyce med Kasper "Kobbe" Kobberup i botlanen var klare forhåndsfavoritter. På trods af favoritværdigheden startede det ikke godt for Splyce, men med nogle gode picks og et dårligt midgame af Excel Gaming, fik de hevet kampen tilbage og endte med at kører sæsonens første sejr i hus.

Dagens sidste og nok mest hyped kamp var mellem superteamet G2 Esports og det hjemvendte Origen der i slutningen af sidste år blev opkøbt af danske RFRSH Entertainment der står bag CS:Go holdet Astralis. Med danske øjne er det derfor et super spændende hold at følge, i sær fordi de ud over dansk ejerskab også har danskere på holdet i form af jungler og manager. I denne kamp var der ikke mindre end tre danskere på banen. To fra G2 Esports i form af toplaner Martin "Wunder" Hansen og midlane superstjerne Rasmus "Caps" Winther. På Origen kunne vi opleve den danske jungler Jonas "Kold" Andersen

Kampen starter allerede ud med en utrolig spændende pick/ban hvor i sær G2 Esports kommer ud med nogle nye og innovative picks i form af Karthus jungle og Zoe på ADC positionen. Det skulle også vise sig at G2 Esports individuelle niveau og utrolige poke komposition fungerede rigtig godt, og de fik hurtigt skabt en stor førring der holder hele vejen. G2 Esport vinder sæsonens første kamp uden de store problemer. 

På trods af en dårlig start på sæsonen for Origen og RFRSH Entertainmenter der allerede en ny kamp i morgen hvor de møder de andre forhåndsfavoritter Fnatic

Alle dagens resultater kan ses samlet her: 

LEC kan følges igen i morgen fra kl. 18.00 på Twitch, stream link vil være nedenunder. 

LEC Stream (Engelsk)