Ninjas in Pyjamas er det navn som PanDan, der for nyligt forlod Copenhagen Wolves, fremover skal repræsentere. En stolt svensk organisation, der indtil videre har satset 100 procent på Counter-Strike: Global Offensive. Og det med stor succes. Den tid er nu slut, og danskerne påtager sig nu den store opgave at vise ninjaflaget frem på League of Legends scenen og i LCS.

Martin "Deficio" Lynge har allerede luftet over for GDK.PLAY, at han er spændt på de udfordringer, der venter fra nu af. Nu er holdet inde i varmen, men med en organisation som Ninjas in Pyjamas, kræver det også resultater, hvis man skal sikre sin fremtid i den svenske organisation.

Og lige præcist gode resultater er Ninjas in Pyjamas vant til at inkassere i stor stil. De har verdens mest succesfulde Counter-Strike hold lige nu, som de seneste ti måneder har ageret som en anden kong Midas. Alt, de har rørt ved, er nærmest blevet til guld.

Men Ninjas in Pyjamas har også gået benhårdt efter at blive verdens bedste inden for Counter-Strike. Det blev meldt ud samtidig med organisationens genfødsel, at målet er at have et af de bedste hold i verden. En ambition, der ikke afviger synderligt nu, hvor det danske League of Legends hold er hevet ind i varmen hos svenskerne. De skal også levere solide resultater, lyder forventningen fra organisationen.

Gaming.dk har taget en snak med Dan "NeeGodBro" Van Vo om, hvordan holdet har det med dette store pres og de forventninger folk har til Ninjas in Pyjamas navnet.


    

I har haft et forrygende League of Legends år indtil videre. Hvordan har I det med pludselig at blive en del af Ninjas in Pyjamas organisationen?
Jeg ser frem til at være en del af den svenske organisation. Det kommer helt sikkert til at være anderledes, da det ikke er en dansk organisation, og derfor kommer vi til at snakke mere engelsk, når vi skal komme i kontakt med dem.

Hvordan tror du ellers det vil blive anderledes for jer at være hos Ninjas in Pyjamas frem for Copenhagen Wolves?
Vi regner med, at tingene bliver ordnet til tiden og at tingene bliver gjort ordentligt. Så kommer vi sikkert også til at besøge Sverige lidt mere, men ellers tror jeg bare, at tingene vil være, som de var i Wolves.

I kommer fra en dansk organisation, der ikke har den samme tradition for at vinde stort set alt, hvad der er at vinde internationalt. Hvordan tror du presset på jeres skuldre vil være fremover i forhold til det, I er vant til?
Jeg tror ikke presset på vores skuldre vil ændre sig. Jeg tror faktisk ikke, vi har haft følt noget stort pres overhovedet. Måske lidt i starten af LCS, hvor mit hold har følt sig presset en smule, da vi ikke var i stand til at vinde en kamp i en lang periode.

Men ellers spiller vi bare vores spil, og for mit vedkommende, så spiller jeg altid for at vinde. Så skiftet til en international organisation vil ikke gøre nogen forskel, efter min mening.



Det nye Ninjas in Pyjamas hold til The Blast 2013 (med undtagelse af Dennis "Svenskeren" Johnsen). Det er Dan "NeeGodBro" Van Vo forrest i den grå T-shirt.


    

Hvordan mærker I ellers forventningerne fra jeres nye organisation?
De forventer selvfølgelig noget stort fra os. De har set, at vi er i stand til at vinde over de store hold. Jeg ved ikke helt, hvad de forventer af os - i hvert fald ikke, hvad jeg umiddelbart har hørt om. Jeg kan kun komme i tanke om, at de gerne vil se noget stort, ligesom det vi har vist, da vi var i Wolves.

Nu er der kommet et par andre hold med, end dem I har mødt i LCS i jeres første sæson - blandt andre MYM og Sinners Never Sleep - hvordan vurderer du jeres chancer for at fortsætte det spil som I har leveret under Copenhagen Wolves?
Efter jeg har set nogle få af de nye holds kampe, vil jeg stadig mene, at vores chancer er gode. Jeg kender nogle af spillerne, og deres champion pools er ikke særlig store. De laver nogle småfejl, som ser ud til at gentage sig, så hvis vi bare spiller vores spil, skal vi nok klare os.

Hvad tror du bliver den største udfordring for jer i den nærmeste fremtid?
At få en top tre i LCS summer og komme i World Championship.

Hvad glæder du dig mest til ved at spille for Ninjas in Pyjamas?
At spille under deres navn, da de er en stor kendt organisation.




Målet for det nye Ninjas in Pyjamas mandskab er altså klart. Det flotte spil fra LCS Spring Season 3 skal fortsætte, hvilket ikke er usandsynligt, hvis man tager de første mange nederlag, hvor holdet måtte undvære Søren "Bjergsen" Bjerg, in mente.

Det bliver holdets anden sæson i den prestigefyldte turnering. Selvom forventningerne er høje, kan spillerne lune sig ved tanken om, at de trods alt er et af de fem hold, som formåede at overleve i turneringen fra sidste sæson. En lille ting, der taler for de nyslåede ninjaers muligheder for at hente en top tre placering, når sæsonen når til vejs ende.

Læs resten af Gaming.dk's dækning af skiftet lige herunder. Der er både et eksklusivt videointerview med Martin "Deficio" Lynge og et skriftligt interview med stifteren af Ninjas in Pyjamas, Emil "HeatoN" Christensen.

Links:
Video: PanDan bliver til Ninjas in Pyjamas
HeatoN: "Can't describe how happy I am"