Hvis man ser på udviklingen de sidste par år indenfor E-sport så har udviklingen været helt ekstrem. Hvis man tager et spil som Counter-strike som har været populært i mange år, så har det aldrig været mere populært end det er nu. Især i Danmark, har vi taget e-sport til os og især CS. Eftersom Danmark pt. har Det bedste hold i verden i form af Astralis. Medlemmerne af Astralis er blevet millionærer af at spille et skydespil. Hvis vi går 10 år tilbage var det helt uhørt at man kunne blive rig, på noget så simpelt som et computerspil.

Den nyere generation er blevet født med en teknologi som ikke fandtes for generationen før dem. Derfor kan man argumentere for at det er et naturligt skridt i den teknologiske udvikling, at man i dag kan leve af at spille computerspil. Det findes mange andre måder, at tjene penge på computerspil end blot at være den bedste til spillet. Streaming er blevet større og større især i 2018 har streamingtjenesten twitch udviklet sig til at være ekstremt populært. Grunden til dette er et nyere spil, som hedder Fortnite. Her har de førhen små streamere, fået en gevaldig stigning i antal personer som ser med når de spiller dette spil. Én person har især fået stream populariteten at mærke. Mange har nok hørt om en person, der kalder sig selv Ninja. Ninja har fået tjenesten til at eksploderer, og er i dag også en af de youtubere i verden med flest ”subscribers” med over 20 mio. på YouTube.

Men hvad kræver det egentlig hvis man gerne selv vil forsøge sig med, at blive streamer og måske tjene en god skilling på det? For det første skal man have basisforholdende i orden. Hvis du vil undgå at miste seere, når du streamer er det vigtigt at have hurtigt internet. På den måde sikre du dig at det hele kører mere flydende, så det både er let for dig at trække spillet online, men også den streamingtjeneste du anvender. Derudover er det måske logisk nok for de fleste, der kender lidt til computere, at den computer du anvender til at spille, kan trække spillets grafik samt køre programmer i baggrunden.

Derudover kan det udstyr du anvender måske komme til at betyde meget. Uden den optimale mus eller headset, kan det være svært at udvikle sit spil, så man rent faktisk bliver god til det. Især headset har fået en større betydning i de nyere spil, så du kan hører hvor din modstander befinder sig. Hvis du synes det er svært at finde det bedste gaming headset, kan det være en fordel at læse en masse anmeldelser og test af disse. På den måde, kan du hurtigt skabe dig et overblik over, hvad du har budget til i forhold til hvad du forventer af et headset eller mus. Hvis føler at du har styr på det mest basale og du føler at du har noget at byde på, som andre vil finde interessant, så er det bare med at komme i gang. Din personlighed vil betyde meget i starten, det er her du kan hente seere. Sørg for at du har kontakt med din ”chat” så du snakker med dem imens du spiller, dette kan være svært og udfordrende, men det er en tilvænningsperiode som du hurtigt kommer over jo mere du streamer. Men vigtigst er alt, er at du er dig selv. Du skal ikke tage dig af hvad folk de tænker, tá hele oplevelsen med et smil, så kan du komme rigtig langt.   


266
Nordic
1489 kr.
174
Nordic
699 kr.
161
Nordic
1449 kr.
170
Nordic
1599 kr.
109
Nordic
1079 kr.