E-sport i Danmark er inde i en eksplosiv udvikling, med en voksende interesse både nationalt og internationalt. Flere store tuneringer bliver nu afholdt i Danmark, og danske tv-kanaler er begyndt at dække de store begivenheder. E-sport, eller elektronisk sport, er konkurrence om at vinde i et computerspil, oftest på et højt professionelt plan. Konceptet der førhen var relativt ukendt, har de seneste fem år gennemgået en kæmpevækst i popularitet. E-sport er altså ikke længere kun noget der dyrkes hjemme på værelserne eller på internetcaféer, som før i tiden, men foregår nu på kæmpe arenaer med et stort publikum og tv-transmission. Hvis du interesserer dig for e-sport, eller har en stor viden om det, kan det være fedt at tjene penge på den interesse, i form af sportsbetting. Det er vigtigt at vælge de rigtige sider at bette hos, så lær mere om sportsbetting af Christian Møller fra onlinecasino.dk.

E-sport er tæt på at være i top 3 over de største sportsgrene indenfor sportsbetting. Det har kun været muligt at vædde på e-sport siden 2014 men der er sket en tårnhøj eksplosiv vækst. Antallet af væddemål er mere end firedoblet siden 2016, og hos Danske Spil er det nu den sjettestørste sportsgren. Det er hovedsageligt spillene Counter-Strike, Dota 2 og League of Legends der kan spilles på. Flere betting sider tilbyder mulighed for at følge kampene via livestream så man på den måde kan følge med samtidigt med at man vædder.

E-sport har gennemgået en lynhurtig professionalisering of der er nu en igangværende diskussion om hvor vidt det skal på programmet til OL på linje med andre sportsgrene. I disse spil kan du også træne, blive ekstra god, komme på et hold, kæmpe mod andre og gå i finalen og vinde store præmier, mens der bliver heppet på dig.

I Danmark er det de dygtige hold som North og især Astralis der har bidraget til populariteten af e-sport. Det danske Counter-Strike hold, Astralis, er efterhånden kendt blandt mange danskere. De har ligget nummer ét på HTLTV’s World Ranking i otte måneder, og vundet otte imponerende trofæer. I september vandt det danske hold finalen ved FACEIT Major, som er verdens største turnering i Counter-Strike. For nyligt, d. 9. december, vandt Astralis over det amerikanske hold Team Liquid, hvilket førte til en del overskrifter i danske medier. Foran 5.000 tilskuere i en arena i Odense vandt de en historisk sejr, da de med sejren nemlig også vandt den første Intel Grand Slam-titel nogensinde. Ifølge danske spil, satte kampen også rekord, med en omsætning på kampen for 700.000 kr., hvilket er 20 % over den tidligere rekord på en enkelt kamp.

Der er ingen tvivl om at vi i fremtiden vil komme til at høre meget mere til e-sport i Danmark. Næste år bliver der rig mulighed for at følge med i mange af kampene, TV 2 har nemlig meddelt i en pressemeddelelse at de har indgået en treårig aftale om rettighederne til kampene, som vil blive vist på TV 2 Zulu. 


266
Nordic
1489 kr.
170
Nordic
1599 kr.
161
Nordic
1449 kr.
110
Nordic
1079 kr.
174
Nordic
699 kr.