D. 31. december sniger sig langsomt ind på os, og snart skal vi have fat i 2019-kalenderen. Men inden vi tager hul på det nye år, holder H. M. Dronning Margrethe II – traditionen tro – sin nytårstale, hvor hun reflekterer over året, der gik. 2018 var et år med både Fortnite, FIFA og Facebook – men kan Dronningen finde på at nævne et af disse ord i sin tale?

”Nogle vil helst gå en tur i skoven eller langs stranden. Andre foretrækker at lytte til musik eller at se en tv-serie.” – SÅ tæt kom vi på gaming-ordene i 2017, og det må Dronningen da kunne gøre bedre i 2018, eller hvad?

Det er tvivlsomt. Dronningen har ikke en tradition for at tale om moderne teknologi, og da slet ikke for at konkretisere denne med specifikke eksempler som eksempelvis ”Fortnite”, ”FIFA” og ”Facebook”. Hun var langt fra i 2017, og det var hun også i 2016 og 2015 (for den sags skyld). Men hvem ved – måske Dronningen forynger sig i 2018?

Menneskeligt samvær fremfor computeren

Et tilbagevendende tema i Dronningens nytårstale er samvær. Værdien af det familiære bringes ofte i fokus, og der er umiddelbart et stykke vej fra en gåtur på stranden til en BO3 Counter-Strike turnering. Derfor kan du da heller ikke få et særligt højt odds på et ord som ”familie” (som Dronningen har nævnt i 18 af 18 taler). Til gengæld vil du kunne score i hvert fald tocifret, og måske endda trecifret, på nogle af de vildeste gaming-termer.

Sociale medier måske ikke så langt væk?

Sociale medier som Facebook, Instagram og Twitter fylder mere og mere i mange danskeres daglige bevidsthed, og det er måske ikke længere så urealistisk, at Dronningen kommer til at nævne et enkelt af disse sociale medier. Om ikke andet så måske for at sige, at man skal huske at være nærværende, når man hygger sig i familiens skød. ”Facebook” kunne spilles til odds 5,00 sidste år.

”Søens Folk” og ”DOTA” er lige sandsynligt

Mens du læser denne artikel, har du måske haft en tanke alla ”hun siger vel bare ’Søens Folk’, som hun plejer” i baghovedet. Den tanke skal du glemme hurtigt! H. M. Dronning Margrethe II har aldrig nogensinde sendt en hilsen til ”Søens Folk” (det var hendes far, der brugte vendingen), og sandsynligheden for, at hun skulle sige det i 2018, er lige så stor som, at hun skulle finde på at sige ”DOTA”.

Opsummerende: Dronningen er sjældent i nærheden af gaming-ordene i sine nytårstaler, men i en tid, hvor sociale medier og eSport fylder mere end nogensinde før, er det måske ikke så langt væk længere. Husk på, at ”Svømning” blev nævnt som en fritidsaktivitet i 2017.


38
Nordic
1449 kr.
29
Nordic
1079 kr.
31
Nordic
1599 kr.
61
Nordic
1489 kr.
48
Nordic
699 kr.