Der er rigtig mange gode producenter på markedet for gamer stole, og vi henviser selvfølgelig kun til de absolut bedste af disse. Vi har selv testet og afprøvet stole fra de bedste mærker, og det er kun disse som vi ønsker at have med når vi skal henvise jer til årets julegave. 

I starten var disse gamer stole kun henvendt til de professionelle folk indenfor esport, som kunne promoverer disse for deres fans, men henover især de sidste 2-3 år er det blevet en helt almindelige genstand på en hver gamers værelse. Vi kan heller ikke se grunden til hvorfor man skulle lade vær, da en gamer stol ikke nødvendigvis er dyre end den almindelige kontorstol.

Du kan altid selv tage et kig hos  OGaming.dk som har et stort og bredt udvalg.

Gamere bruger i gennemsnit rigtig mange timer foran skærmen hver dag – flere timer end den almene computerbruger. Det betyder også, at gamere sidder ned i mange timer om dagen. Den stillesiddende og fastlåste position kan have ergonomiske konsekvenser, hvis det foregår over en længere periode. Derfor er det også vigtigt, at gamere gør, hvad der skal til for at beskytte kroppen mod det pres, den faktisk udsættes for, når man sidder stille i mange timer foran skærmen. Det, der skal til, er typisk at investere i en ordentlig gamerstol. Gamerstole er specielt udviklet til gamere, der netop sidder foran computeren i mange af døgnets vågne timer. Herunder kan du læse meget mere om de gode stole, der er beregnet til gaming. Du kan læse om den helt særlige gamerstol, og hvad du skal gå efter, hvis du skal på jagt efter den helt rette gamerstol.

Lidt om gamer stolens udvikling

Der er sket meget, siden det var den lille klodsede kontorstol, der blev brugt foran computeren – i hvert fald når det kommer til gaming. I takt med at gaming er blevet en meget udbredt interesse, sport og profession over hele verden, er producenter af gamingudstyr også kommet mere på banen i forhold til at udvikle produkter, der er særligt beregnet til netop gaming. Dette er en stor fordel for gamere, fordi de fleste gamere netop bruger så lang tid på gaming, som de gør. Det rette udstyr kan være en stor forudsætning for, at gaming er sjovt og succesfuldt – og derfor går rigtig mange også op i at have det helt rette setup.

Som markedet for gaming og gamingprodukter er vokset, er udviklingen af gamerstole også gået fremad med hastige skridt. Producenterne har i højere grad fået øjnene op for, at komfort, ergonomi og design er tre vigtige faktorer, der skal være til stede i en god gamerstol. Derfor findes der i dag et væld af forskellige gamerstole på markedet.

Skal du på jagt efter en ny gamer stol?

Hvis du bruger mange timer foran computeren med gaming, er det en rigtig god ide med en god gamerstol – i virkeligheden er det ikke blot en god ide, men en nødvendighed. Gamerstolen giver dig det bedste udgangspunkt for en god position, og den gør det behageligt at spille i længere tid ad gangen. Som følge af udviklingen af gamerstole er der rigtig mange forskellige stole at vælge imellem, og det kan derfor også være svært at finde den rigtige. Vi vil gerne guide dig igennem, hvad du skal lede efter, når du skal på jagt efter en ny gamingstol til dit setup.

Ergonomiske stole er bedst

Hvis du ofte sidder i stolen, og hvis du sidder i den i flere timer ad gangen, er det vigtigt, at du vælger en ergonomisk gamerstol. Det er meget vigtigt, at ergonomien passer til din krop, idet mange stillesiddende timer kan give forskellige skader på kroppen, hvis ergonomien netop ikke passer til din krop. Hvis du vælger en ergonomisk gamerstol, kan du forebygge smerter og skader, og du kan måske endda afhjælpe skader, hvis du eksempelvis oplever smerter i ryggen, når du spiller. Ergonomiske stole sikrer, at du har den rette kropsholdning, så du ikke falder sammen i stolen eller skaber et tryk på lænden.

Det er vigtigt, at du vælger en stol, der er ergonomisk rigtig for dig. Der findes forskellige stole til forskellige kropsbygninger. Nogle producenter producerer stole i større størrelser, hvilket er en stor fordel for gamere, der er større end en størrelse large. Hvis du har brug for en bredere stol, kan du altså med fordel finde sådan én – det vil både være mere ergonomisk og mere komfortabelt. Hvis du ikke er bred, skal du ikke gå efter en bredere stol, selvom det kan lyde behageligt med mere plads omkring hofterne. Du skal vælge den gamerstol, der passer til netop din krop.

Komfort – individuelt, men vigtigt

Komfort og ergonomi er ikke det samme, men det ene udelukker bestemt ikke det andet. Derfor kan det altså også betale sig at gå efter en stol, der både er ergonomisk og komfortabel. Komfort er meget individuelt, og det er da også forskelligt, hvilken position der er den mest behagelige gamerposition. Derfor kan det også være en rigtig god ide at prøve nogle forskellige gamerstole, inden du træffer beslutningen om, hvilken stol der skal være din. Hvis du ikke har mulighed for at prøve stolen, inden du køber den, løber du en større risiko, fordi komforten i stolene kan være meget forskelligt. I sådan et tilfælde kan du dog med fordel gå efter de gamerstole, der har ry for at være komfortable – det gør dine chancer for at ramme rigtigt noget større.

Hvis du vil sikre en god komfort, kan du også med fordel gå efter en gamerstol, der kan justeres. På den måde kan du justere stolen, som du ønsker det; både så den passer ergonomisk og komfortmæssigt. Hvis du bruger stolen meget, er det ligeledes en fordel med mange justeringsmuligheder. På den måde kan du nemlig skifte position i stolen oftere, hvilket kan sikre den længerevarende komfort.

Stolens materiale - læder eller stof?

Når du går på jagt i den store jungle af gamerstole, vil du se, at der er forskellige skole, der er betrukket med forskelligt materiale. De typiske materialer på gamerstole er PU-læder og stof. Men hvad skal du så vælge? Der er ikke et entydigt svar på, hvad der er det bedste materiale. Derfor skal du gå efter det materiale, du finder bedst. Dine præferencer for materialet findes måske på baggrund af de forskellige fordele:

PU-læderet har en designmæssig fordel. Rigtig mange synes, at læderet er mere lækkert at se på, og alene på den baggrund foretrækker flere læderstolen, som også må siges at være den mest klassiske gamerstol. PU-læderet har en anden fordel, nemlig at det er meget praktisk, idet materialet blot kan tørres over med en fugtig klud for at fjerne pletter og skidt. Skidt og snavs suges ikke ned i læderet, men lægger sig blot på overfladen. Netop dette er dog også en ulempe. Hvis du sveder, har sveden svært ved at blive transporteret væk fra din krop, idet PU-læderet ikke er åndbart. Dette kan gøre det ret ukomfortabelt at game på de varme sommerdage, hvor kroppen uundgåeligt vil afgive noget varme.

Stof har den fordel, at det er meget åndbart. Det betyder altså, at din krop lettere kan komme af med varmen, når du gamer. Til gengæld betyder det også, at snavs og skidt kan være sværere at få væk fra stolen, hvis den får pletter.

Der er altså forskellige fordele ved de to forskellige materialer, og derfor skal du blot gå efter det materiale, du synes, er bedst – der er ikke noget, der er objektivt bedre end andet.

Designet på stolen kan være afgørende

En af de sidste – og afgørende faktorer – du skal tage i betragtning, når du skal vælge gamerstol, er designet på stolen. Designet er vigtigere, end det umiddelbart lyder. Rigtig mange gamere går nemlig højt op i, at der er en særlig stil og et særligt design i deres setup, og gamerstolen udgør en stor del af dette. Derfor skal stolen også passe ind i det resterende udtryk. Der findes et væld af forskellige ergonomiske, komfortable gamerstole i forskelligt design og materiale. Derfor kan du også finde en stol i lige netop det design, du ønsker.