Efter at vi udgav vores artikel i weekenden omkring de manglende informationer til PUBG turneringen ved dette års NPF, er der kommet sving i maskinen. Således kan vi allerede i dag løfte sløret for formatet, som nok skal afvikle danmarks hidtil største PUBG turnering. 

Længere nede kan i læse alle reglerne, men vi har lige tilladt os at fremhæve en række detaljer. Der spilles BO5 gruppespil, men hvor det kun er holdets 3 bedste kampe som tæller. Dette minder "minimalt" om hvad vi eksempelvis har set ved DreamHack, her havde man dog mulighed for at spille 15+ kampe i kvalifikationen. Med et stort antal af deltagende hold, kommer der altså kun 2-3 hold videre fra hver gruppe, da vi må forvente en enorm tilslutning af "casual deltagere".

EKSTREMT MANGE POINT FOR KILLS, i denne situation er det egentlig fint at skrive denne del med stort, for sammenligner vi de 9 point for et kill med de 125 point for et win, så svarer det til rundt regnet dobbelt så mange point for kills, kontra det nye regelsæt implementeret ved DPL, ESL, GLL, Auzom osv. Så igennem hele turneringen skal der huntes for kills, som helt sikkert vil give en ganske underholdende turnering.  

PGI 2018 regler - turneringen spilles umiddelbart efter PGI 2018 "standard" settings, og altså ikke de nye settings som vi kender det fra andre turneringer. Det betyder at bluezone har et anderledes mønster end hvad vi så til HK LAN, GLL osv. Det kan få en kæmpe betydning for de deltagende hold, og her håber mange nok at man vælger at ændre på dette før turneringen starter, og måske istedet følge de nye "universal" regler.

BO5 Finale - Sidst men ikke mindst, så afgøres NPF 2018 i en BO5 finale. Det er en del mindre end hvad vi så ved HK LAN og egentlig også en hel del mindre end hvad der er blevet normen. Præmiepuljen er ikke offentliggjort endnu, og selvom vi håber på en kæmpe præmiepulje, så vil det ikke være fair at afgøre +25.000,- i en BO5, hvor man allerede er færdig med finalen kl. 18:00 lørdag og dermed fint kunne forlænge til BO8 eksempelvis.  

§1 GENERELT
1.1 Playerunknown’s Battleground turneringen er underlagt gældende regelsæt, jf. ”Generelle turneringsregler
1.2 En spiller må kun deltage for ét hold ved turneringen, her skal tages forbehold for at Squad og Duo, betragtes som to separate turneringer.
1.3 Alle former for uacceptabel opførelse tages meget alvorlig. Her menes alt fra stødende navne, misbrug af in-game voice-chat, racisme og generelt på anden måde opfører sig usportsligtvis. Admins har i alle situationer mulig for at diskvalificere holdet uden tøven.
1.4 Streaming er tilladt under hele turneringen, med delay på minimum 4 min.
§2 TURNERINGSINFORMATION
2.1 Henholdsvis Squad bliver afviklet i FFP (First person) mode.
2.2 De tilmeldte spilleres navne SKAL stemme overens med ingame navn.
2.3 Alle hold vil inden turneringsstart bliver opdelt i undergruppe, hvor i finalisterne skal findes.
2.4 Et hold skal være fuld, altså 4 personer i Squad. Hvis dette ikke overholdes, bliver holdet kicket ved kampens start.
2.5 Kampene bliver oprettet af Admins, hvor efter serverinformationer vil blive givet til de hold i den tilhørende gruppe.
2.5.1 Alle kampe bliver lavet efter PGI 2018 regelsæt og spilles i mappet Erangel
2.6 Hvis et hold ikke møder op til den kommende kamp, tildeles holdet 0 point og kan stadig deltage ved efterfølgende kampe.
2.7 Hvis et hold vælger at ud blive fra finalespillet, bliver holdet ikke erstattet af et andet hold.
Genstart af server
2.8 Det er holdets fælles ansvar at have minimum en spiller tjekker comp.npf.dk eller Discord.
2.8.1 Admins har mulighed for at genstarte serverne vis følgende sker:
  • Lobby fejl og herved fremstår spiller navne underfølgende betegnelse – #Unknown
  • Hvis en observers tilslutning fejler.
  • Hvis 25% af samlede antal spillere mangler ved kampens begyndelse.
Replay
2.9 Det er et krav at hver spiller har replay slået til under hele turneringen. Skulle der hærske tvivl om brug af 3. parts programmer og admin kræver replay, skal der udleveres replay inden at holdet kan forsætte ved turneringen.
2.9.1 Replay kan findes under gamefolder: “%localappdata%\TslGame\Saved\Demos”
§3 RESULTATER
3.1 Hver gruppe spiller 5 kampe. Efter hver kamp tildeles de deltagende hold point som gives efter henholdsvis samlede antal kills og holdets placering.
3.2 Efter alle 5 kampe er spillet, udvælges holdets TRE bedste kampe og herefter lægges de sammen. Herefter udvælges et antal hold (bestemmes ved lukning af tilmeldelse) fra hver gruppe som herefter skal spille i finalegruppen.
3.2.1 Denne regel tilføjes eftersom at Playerunknown’s Battlegrounds server er ustabile og der kan forekomme crash ved tilslutning af kampe. Der skal derfor nævnes at hvis et hold mangler et medlem, grundet crash, genstartes der ikke.
3.3 Af sikkerhedsmæssige årsager og som dokumentation opfordrer vi alle deltager til at tage screenshot efter hver spillende kamp.
§4 POINT FORDELING
4.1 Hvert hold får tildelt point ud fra følgende skema:
1. Plads: 125 point
2. Plads: 110 point
3. Plads: 95 point
4. Plads: 80 point
5. Plads: 65 point
6. Plads: 50 point
7. Plads: 35 point
8-9 Plads: 20 point
10-11 Plads: 10 point
12 > Plads: 0 point
For hvert kill får man 9 point
§5 STAND-IN
5.1 Det er tilladt at have 1 standin med på sit hold.
5.2 Standin kan kun skiftes ud i mellem kampene, og der vil ikke blive lavet remake for at få en standin ind.