I dag (d. 31) startede finalerne endelig i Broadcaster Royale turneringen, efter et par måneder med kvalifikationsrunder og regionale finaler. Formatet fremadrettet - fra i dag. til og med søndag d. 2 september - vil være som følgende:

Der er lige nu 76 hold - 76 duos, 152 spillere - tilstede i Seattle ved PAX West, hvor eventet afholdes. Igennem gruppespillet, som afvikles i dag og i morgen (fra kl. 20-02 dansk tid), vil de 76 hold deles op i to grupper: Gruppe A og gruppe B. Gruppe A har består af 39 hold, mens gruppe B har 37. Flere hold sprang fra i sidste øjeblik, hvilket altså har efterladt nogle åbne pladser. De 20 bedste hold fra hver gruppe vil derefter konkurrere i de afgørende finaler på søndag (også fra 20-02 dansk tid). Hver gruppe skal igennem fem runder, og ligeledes findes den endelige vinder i en BO5. Alle runder har - og vil - foregå på en blanding af spillets maps, hvilket også inkluderer det "nye" map: Sanhok

Finalisterne kæmper om en samlet pengepræmie på 300.000$, hvoraf 55.000 af dem går til førstepladsen, 25.000 til andenpladsen osv.
Pointene i hver runde fordeles naturligvis efter et specifikt pointsystem. Deltagerne modtager fra 200-0 point alt efter placering, mens ét kill tæller for fire point. 

Broadcaster Royale er også et spændende initiativ i forhold til, hvordan man kan strukturere turneringer i esport. Alle deltager er påkrævet at streame deres kampe - med delay selvfølgelig - og på den måde sprede opmærksomhed omkring eventet. Derigennem er vi også så heldig at have nogle danske deltagere. Oprindeligt havde vi tre af slagsen på vej ind i finalerne. Det er dog sådan at duoen NotFrogglet i gruppe A, med danske youtuber Fugglet og streamer EnergiieDK, har undergået en forandring. EnergiieDK var ikke i stand til at deltage i eventet grundet et nyt job, og derfor var Fugglet nødsaget til at finde en erstatning. Vi kender ikke andet end hans navn: Mickalow. Duoen røg også med i finalen på et wildcard, da et andet hold sprang fra. 
Derudover deltager den danske streamer og youtuber WackyJacky101 også i turneringen. Han sidder i gruppe B sammen med holdkammerat sprEEEzy fra Kroatien. Gruppe B tæller også turneringens allerstørste navne: Shroud just9n samt TSM's Break & Sacriel (The Kingsmen), husere her. Og det ville bestemt være en overraskelse ikke at se dem placere sig i gruppens top 20. 

I dag var det dog runderne i gruppe A, der blev afholdt. 

Runde 1 - Sanhok

Første runde går til DTreatsx og holdkammerat ScurryPUBG fra Lambo Killers. På trods af lydproblemer de første minutter af runden, tog de to amerikanere sejren med minimalt udstyr og forsyninger.

Runde 2 - Erangel

Zoidm8 og Cozyyau vinder. Duoen der går under navnet Zodzyy er kommet hele vejen fra Australien.

Runde 3 - Sanhok

Duoen bag Entropy Gaming, Tyche3 fra Schweiz og Triquo fra Holland, vinder den tredje runde.

Runde 4 - Miramar

Ewanng fra Skotland & Fuzzenz fra Sverige - under navnet ASM - vinder runde 4. Begge er profesionelle spillere, Ewanng er tilknyttet Chaos (med EwanHC, Jokkizz og PaG3) mens Fuzzenz endnu ikke repræsentere et hold - så vidt vi ved.

Runde 5 - Sanhok

Duoen 68+1, som består af Cigarettestv & Neoticach fra Thailand, vinder den sidste runde.

Dermed blev de 20 finalister fra gruppe A fundet:

Det betyder altså at vi ikke får Fugglet at se på søndag. Derimod har WackyJacky101 stadig chancen for at repræsentere Danmark i finalen. Se med her igen i morgen fra kl. 20, når holdene i gruppe B tager kampen op.


345
Nordic
1599 kr.
278
Nordic
1449 kr.
517
Nordic
1489 kr.
221
Nordic
1099 kr.
284
Nordic
699 kr.