Tidligere var det sådan, at Danmark aldrig havde haft en organisation med et stærkere ry end Copenhagen Wolves. Det har ændret sig på det seneste, for siden League of Legends holdet, PanDan, valgte at forlade Copenhagen Wolves for halvanden uge siden, er organisationens ry faldet hurtigere fra hinanden end en dagsgammel kiks fra Digestive.

Ikke mindst her til aften, hvor det er kommet frem her på Gaming.dk, at organisationen angiveligt mangler at betale mere end 100.000 kroner i løn til to af spillerne fra det tidligere Copenhagen Wolves League of Legends hold.

Udover en masse brudte løfter, løgne og manglende betaling til League of Legends holdet, så kritiserede en af de tidligere Counter-Strike spillere, Nicolai "HUNDEN" Petersen ligeledes organisationen - blandt andet for at have ladet Malte "Herden" Boelt, sidde fem timer i et bagagerum på vej hjem fra DreamHack i Sverige.

Oven på alt kritikken mod organisationen og dens ejer, Jakob "JLK" Kristensen, har Gaming.dk netop talt med ham. Her afviser han nogle af kritikpunkterne blankt, men indrømmer blandt andet også at have løjet og ikke levet op til sit ansvar fuldt ud.


    

Lad os bare starte fra en ende af. Holdet siger, at I ikke har leveret to computere som lovet - hvad siger du til det?
Det lyder utroligt underligt fra min synsvinkel, de omtalte computere er nemlig ikke spillernes, men nogle de har haft lånt. Disse computere er leveret til Copenhagen Wolves som en del af vores sponsorat med Komplett.dk, og var udlånt til League of Legends spillerne, så de kunne vænne sig til dem, inden de skulle bruges i gaminghuset. Dette er blevet gjort tydeligt fra dag et.

Vil det sige, at tre af spillerne dermed mangler at levere tre computere tilbage til jer, da de allerede har fået dem udleveret?
Det er faktisk sandt ja, men dette er dog på ingen måde deres skyld. Vi har haft nogle store problemer i organisationen, noget der næppe er gået nogens næse forbi, og vi har derfor valgt at lade dem beholde dem lidt endnu for at de kan opretholde deres optimale træningsmuligheder :)

Men hvorfor ankom de sidste to computere aldrig i samme stil som de øvrige tre?
Originalt skulle computerne slet ikke udlånes til spillerne, men bruges i vores bootcamp rum. Da vi så, hvor stort potentiale blandt andet Bjergsen havde indenfor streaming, og Dennis (Svenskeren) computer ikke var optimal, valgte vi i første omgang at sende dem en computer hver.

Da vi nærmede os tiden, hvor vi troede vi skulle flytte i gaming hus, valgte vi at sende en computer ud til Dan (GodBro) også, da hans løsning heller ikke var optimal. Disse computere blev leveret som aftalt.

Grunden til, at de manglede en computer til træning op til EG kampen var, at vi havde afhentet disse computere hos dem privat for at transportere dem til gaminghuset. Desværre var noget gået galt i kommunikationen imellem vores team manager og udlejerne (mTw) og omstændighederne for huset viste sig at være katastrofalt meget ringere, end vi havde aftalt.

Blandt andet mente de, at en lettere ulækker 50-årig mand skulle bo der gratis sammen med vores spillere. Disse computere blev så kørt tilbage til vores kontor, hvor de har stået. I første omgang blev Bjergsens og Dans sendt tilbage til dem, men da Dennis på daværende tidspunkt besøgte sin kæreste i Sverige ønskede han ikke at få den sendt. Da tiden så kom med ugen op til EG kampen gik der noget galt i vores interne kommunikation og computeren kom ikke af sted som planlagt. Vi tilbød at finde en midlertidig løsning tirsdag aften, men denne takkede spillerne nej til.

Hvad så med spillernes manglende kontrakter, hvad er forklaringen på det?
Det er en fejl, jeg helt og holdent må tage på min kappe, vi snakkede meget frem og tilbage omkring det, men der var hele tiden mindre ting, der gik galt. Da vi først begyndte at glide fra hinanden blev vi enige om at skrive under så snart der var udbetalt den løn drengene skulle have. Desværre ankom pengene fra RIOT så sent, samt jeg havde misforstået nogle ting i registrering som arbejdsgiver, at det først er blevet udbetalt for nyligt.

Men hvordan kan så basal en ting som kontrakter til spillerne ikke være på plads allerede samme dato som holdet blev annonceret i jeres organisation, når det er et tydeligt krav?
Puha, når man ser tilbage på det lyder det jo åndssvagt. Det hele gik så stærkt fra den ene dag til den anden, at jeg slet ikke nåede at kunne følge med. Når man sidder og tænker tilbage på de sidste par måneder, er der hundredvis af ting jeg gerne ville have gjort anderledes, det eneste vi kan gøre er at lære af vores fejl og sørge for at der bliver ryddet ordentligt op i dette rod.

Tror du det var den rette løsning for både holdet og jer, at League of Legends holdet valgte at forlade jer?
Absolut, jeg blev givet en fantastisk mulighed med dette hold, men jeg var ikke klar til at håndtere den. Jeg vil gerne pointere, at der på ingen måde er nogen hårde følelser fra Wolves side i denne sag, det er  fem fantastiske drenge og det er et unikt hold. Jeg kan kun være stolt af at være med til at skabe noget så stort for dansk e-sport :)

Men spillerne forlod jer jo, fordi de følte, at Copenhagen Wolves var gået hen og blevet en bremseklods. Hvordan har du det med det, når du, som du siger, gerne vil skabe noget stort for dansk e-sport?
Ærligt talt har jeg det af helvedes til med det. De sidste tre måneder har jeg været ved siden af mig selv og været stresset næsten konstant.

Det har faktisk været en utrolig lettelse at vide, de var gået videre og det ikke længere var mit ansvar. Det handler sådan set ikke omkring, hvad folk i det danske gaming community synes, for det betyder ikke det store for mig personligt. Det, der gør mest ondt er, at jeg har skabt en så negativ oplevelse og så mange dårlige ting for fem fantastiske mennesker, der stolede på mig.

Jeg tror ikke rigtigt folk forstår, hvor stort et arbejde det rent faktisk er at skulle have så mange bolde i luften, og så mange mennesker der konstant hiver i en. LCS kvalifikationen kom som en overraskelse for os og jeg troede ærligt talt på, at vi kunne håndtere det. Hvis jeg kunne have gjort det om, ville jeg have sendt dem videre til en større organisation allerede dengang.

Dennis "Svenskeren" Johnsen siger også, at I mangler at udbetale over 100.000 kroner i løn, hvilket svarer til tre måneders løn til to af spillerne. Hvorfor har de ikke fået deres penge?
For det første blev RIOTs penge først udbetalt utroligt sent, pengene var først på min konto for lidt under en måned siden. Da vi modtog pengene blev det gjort klart for mig af det firma, som håndterer vores lønninger, at jeg havde lavet en fejlagtig tilmelding til SKAT omkring blandt andet ATP og skulle gøre det forfra.

Da jeg aldrig har prøvet at skulle udbetale lønninger før, havde jeg åbenbart fået gjort noget forkert. Dette tog noget tid at få ordnet, og da løn senest kan indberettes den 16. i måneden, nåede vi ikke at få udbetalingerne med. Det folk skal forstå er, at jeg ikke bare kan overføre alle pengene til spillerne og sige held og lykke, så ville SKAT komme hårdt efter både mig og dem.

Jeg valgte derfor at udbetale en acconto lønning baseret på deres skatteoplysninger, som blev givet til mig fra lønfirmaet. Jeg blev således ringet op lidt efter og fik at vide, at Dennis og Sørens skatteinformationer ikke var kommet, og jeg blev spurgt omkring, hvorvidt de havde aktiveret deres frikort. Dette var ikke blevet gjort og da disse informationer ikke var til rådighed kunne jeg ikke udbetale en acconto lønning.

Dette er noget spillerne efterfølgende har ordnet og jeg har faktisk i dag udbetalt  deres acconto lønning. Denne løn vil så blive korrigeret af vores lønningsfirma og de vil få tilsendt lønningssedler til den normale lønningsdag her sidst i måneden. De ting med SKAT og tilmeldingerne skulle selvfølgelig have været i orden fra første dag, men jeg troede fejlagtigt, at det var noget jeg selv kunne ordne, men jeg burde have bedt om professionel hjælp.

Så hvornår får spillerne de penge, I skylder dem?
Deres acconto lønninger burde lande på deres konto i morgen, eller torsdag. Denne er baseret på de trækprocenter som jeg har fået oplyst. Det vil dog sikkert være nødvendigt med korrektioner, typisk får de lidt mere, og disse vil ske automatisk fra løn firmaets side i slutningen af måneden.

Så de problemer, der har været med at få udbetalt spillernes lønninger er et overstået kapitel, når vi rammer 1. juni?
Det kan jeg garantere.

Men ifølge spillerne har du løjet et utal af gange. Er din garanti så noget værd?
Selvfølgelig er den det. Jeg indrømmer gerne, at der er blevet løjet om nogle mindre ting, ting jeg vitterligt fortryder. Men Copenhagen Wolves har været min baby siden 2009 og jeg forstår udmærket situationens alvor. Dette ville jeg aldrig lyve om.

Men hvorfor har du løjet om - som du beskriver det - "mindre ting"? Du udtalte jo til Gaming.dk for halvanden uge siden, at "Vi sætter stor pris på åbenhed og realisme hos Copenhagen Wolves".
Puha, igen snakker vi om noget, der virker fuldstændigt vanvittigt, når man står på afstand og ser tilbage. Tror det var presset fra hele situationen, mit store ønske om at gøre det bedste for disse drenge uden at det lykkedes.

Igen må vi gå tilbage til det primære punkt for Copenhagen Wolves lige nu, jeg må lære af de fejl, der er blevet begået, og aldrig begå dem igen. Jeg har tidligere i min karriere tit siddet og været utrolig hård overfor folk, der havde problemer med de store projekter, og tænkt, hvor meget bedre jeg kunne gøre det selv. Jeg har lært utrolig meget af dette og står tilbage som en langt mere ydmyg person.

Ifølge Nicolai "HUNDEN" Petersen har han heller ikke fået refunderet de penge, som I skylder ham. Han fortæller om en tur til Sverige, som bestemt ikke har huet det Counter-Strike hold, som I sendte afsted - turen slutter for en af spillerne med at ligge fem timer i et bagagerum, ifølge Nicolai "HUNDEN" Petersen. Hvad siger du til det?
Der er altid to sider af en sag, men jeg indrømmer gerne at den tur ikke forløb optimalt. Vi stod med et utroligt presset budget og skulle finde penge til tre internationale ture på tre weekender (THOR, DreamHack og NorthCon).

Desværre blev vores nedprioriteringer budgetmæssigt primært på DreamHack turen. Da vores Counter-Strike hold desværre røg ud i kvartfinalen stod vi og skulle hjem før selve eventen var slut, vores ene chauffør ville dog først hjem dagen efter.

Vi snakkede omkring, hvordan og hvorledes - og i første omgang valgte flere af spillerne, at de ville blive, dette ændrede sig dog hurtigt og pludselig stod vi med en person for meget i vores mini bus. Vi tilbød muligheden for at tage i tog, men Malte (Herden) valgte at takke nej og tage pladsen i bagagerummet. Så vidt jeg husker lød det til, at Malte havde en fin tur deromme med sin laptop. Af hensyn til pengene endte vores forhold ikke alt for godt, og jeg burde nok have taget mig af det noget før, jeg snakkede sjovt nok med HUNDEN i dag og fik overført pengene til ham. Så de lander også på hans konto senest onsdag.

Både tidligere Counter-Strike spillere og League of Legends spillere er altså utilfredse med den måde I har ageret på som organisation. Hvordan har I tænkt jer at rette op på alt det her?
Først og fremmest skal vi lære af de fejl, vi har begået. Vi har været lidt for smarte og lidt for selvglade i mange situationer. Vi har taget alt for let på de problemer, der har været og prøvet at være lidt for mange steder på samme tid.

Vi vil nu fokusere vores tid og penge på nogle få hold og forsøge at skabe de rammer, som hele tiden har været vores vision. På trods af den meget dårlige omtale for tiden, er vi heldige at have nogle fantastiske partnere, som kender os og tror på, hvad vi prøver at bygge op. Jeg vil dog gerne pointere, at der på ingen måde kommer til at være nogen, der bliver snydt, de spillere, der havde deres skatteting i orden, har fået hver eneste krone, de er blevet lovet.

Samme vil være tilfældet så snart vores løn firma har mulighed for at tilse de sidste to spilleres lønninger. Vi har desværre skabt mange fjender, da vi lidt havde mistet forbindelsen med, hvad det hele egentligt handler om. I stedet for at arbejde for vores alle sammens elskede e-sport blev det en grådig konkurrence, hvor vi ingen problemer havde med at tage fra andre for at styrke os selv.

Jeg har været arrogant og opført mig overlegent, og som tidligere nævnt, står jeg tilbage som en ydmyget mand og jeg ser faktisk frem til at kunne bygge det "nye" Copenhagen Wolves op på et langt mere sikkert og stabilt fundament.

Jeg ser frem til at arbejde med de mennesker der har været med Wolves helt fra starten og specielt skal der lyde en stor tak til Stephan Christensen for at have været med og hørt på alt mit lort igennem alle de år

Du siger: "I stedet for at arbejde for vores alle sammens elskede e-sport blev det en grådig konkurrence, hvor vi ingen problemer havde med at tage fra andre for at styrke os selv.". Hvad mener du med det?
Det kom til at handle mere om, hvad der var godt for os, end hvad der var godt for e-sport. Dette var på ingen måde den præmis Copenhagen Wolves blev skabt på :)

Nu siger du, at I vil bygge et nyt Copenhagen Wolves op. Hvad betyder det?
Vi skal sætte os ned sammen og lave en plan som på alle måder er holdbar for fremtiden. Vi skal sørge for at alting bliver bygget ordentligt op og vi ikke igen stiller os i en situation hvor vi ikke kan holde hvad vi har lovet. Vi vil forsat støtte hold, men kun de hold vi har under vores organisation på nuværende tidspunkt. Vi har et fantastisk samarbejde med både vores Counter-Strike, StarCraft 2 og FIFA spillerne og dette vil vi forsat bygge videre på. Når vi på et tidspunkt er kommet ovenpå igen kan det sagtens tænkes at vi vil overveje at udvide.

Så som det ser ud nu, er det altså slut med League of Legends hold i Copenhagen Wolves?
Som udgangspunkt ja, vi har haft både positive og negative oplevelser med denne scene. Nu skal vi lige se tiden an og vurdere, hvorvidt det er et spil vi ønsker at gå ind i igen.


Således slutningen på en dag, hvor Danmarks største organisation pludselig befinder sig midt i epicentret af den voldsomste kritik en lignende dansk organisation har været udsat for.

Således slutningen på Copenhagen Wolves, som man kender det - måske - for nu kommer der ifølge Jakob "JLK" Kristensen andre boller på suppen.

Således slutningen på et League of Legends hold i Copenhagen Wolves.