​Guide: Valg af Gamer PC

Ønsker du at ride med på eSport-bølgen, eller ønsker du at tage skridtet op ad ranglisten? Uanset hvad er én ting sikkert: du må ikke gå ned på udstyret. Det er selvfølgelig vigtigt, at du har den rigtige skærm, der kan trække de fornødne Hz. En mus, der reagerer med lynets hast og et heatset med den fornødne kvalitet, så du kan skelne mellem højre og venstre. Men hvis du ikke har en computer, der har de fornødne ressourcer til at gøre det aktuelt at have det øvrige udstyr, så hjælper det lige vidt.

I denne artikel fokusere vi på Froggaming som valgt at specialisere sig i stationære gaming computere og gamer PC’er. Det vil sige, at alle computere er ”custommade”, og qua kvaliteten tilbydes der 3 års garanti på computeren - med mindre andet oplyses. Alt dette med henblik på at få den optimale spiloplevelse og ydelse, når der skal ace’es i CS:GO, eller ens nye PUBG skins skal luftes. Komponenterne sammensættes alt afhængig af behov, og du kan derfor vide dig sikker på, at uanset hvilken løsning du vælger, så får du en kvalitetscomputer.

Ligesom når du køber bil, er behovet for motor og ekstraudstyr forskellig fra person til person, hvilket man imødekommer ved at tilbyde fire forskellige serier af stationære løsninger. Froggaming tilbyder::

  • -ENTRY SERIES
  • -ESPORTS SERIES
  • -DELUXE SERIES
  • -LAN SERIES

De tre første serier, som rammer tre forskellige behov og tre forskellige prisklasser, vil vi gå lidt i dybden med samt muligheden for ’saml-selv’. Inden du går ud i den store jungle af et computermarked, bør du gøre dig nogle forskellige overvejelser om dit behov. Det dyreste er ikke altid det bedste for dig, og det billigste kan vise sig at være utilstrækkeligt. Du skal gøre dig tanker om:

  • Formål
  • Økonomi
  • Design


Formålet må alt andet lige være den mest betydningsfulde faktor. For at få den optimale spiloplevelse kræver det, at computeren kan yde det fornødne. Du skal være afklaret med, hvad computeren skal bruges til, da det afgør, hvilken hardware, der som minimum, skal sidde i computeren. Afhængig af dit behov, økonomi osv. er der, næsten uanset hvad, 3 forskellige ting, som du skal forholde dig til.

  • -Processoren: Denne svarer til motoren i bilen. Jo bedre motor, der ligger i computeren, jo hurtigere er computeren til at udføre en opgave. Hastigheden af processoren defineres ved antal kerner. Hver kerne er i stand til at udregne én udregning, og det betyder, at jo flere kerner processoren har, jo flere regnestykker kan den administrere på samme tid. En anden ting ved processoren, du skal være opmærksom på, er, hvor mange tråde, der er tilknyttet. Hver tråd tilkoblet en kerne gør, at computeren tror, at den har det flere antal kerner og derved arbejder hurtigere. Regnestykket hedder derfor: Antal kerner * antal tråde pr. kerne = logiske kerner. De to store producenter på markedet inden for processorer er Intel og AMD. Til gameren bør man overveje minimum 6 kerner eller 4 kerner med 8 tråde.
  • -Grafikkortet: Dette er ét af de vigtigste dele af din kommende gamer-computer. Grafikkortet laver de grafiske udregninger, der i sidste ende vises på din skærm. Jo kraftigere en GPU (Graphics Processing Unit), desto tungere grafiske opgaver kan maskinen løse med tilfredsstillende responstid. For at kunne udnytte dit grafikkort optimalt kræver det også, at du er opmærksom på, at der er de nødvendige antal ram tilknyttet -GPU’en. Her vil vi klart anbefale at gå efter grafikkort med 4-8 GB. De to store producenter på markedet er AMD og Nvidia. Husk, du må aldrig gå ned på størrelsen af dit grafikkort!

  • -RAM hukommelsen (Random Access Memory): RAM er stedet, hvor computerens data, der ofte benyttes, bliver opbevaret, så der er hurtig adgang til disse. De to mærkbare RAM faktorer, der har indvirkning på computeren, er hukommelseshastighed og hukommelseskapacitet. Hastigheden er den tid, det tager for RAM’en at modtage en kommando fra processoren, hente og behandle dataen. Kapaciteten giver lidt sig selv; det er antallet af RAM, der kan behandle kommandoerne. Det handler ikke nødvendigvis om antallet af RAM, men hvilken hastighed de har. F.eks. er DDr4 RAM hurtigere end DDr3 RAM, men det er selvfølgelig bedre med 8GB DDr4 RAM end 4GB. Til større spil og streaming anbefales 16GB ram.

De ovenstående tre punkter er tre vigtige faktorer for din brugeroplevelse. Dog er det værd at overveje computerens øvrige indmad, da man ikke må undervurdere vigtigheden af den rigtig processorkøler, der sikrer, at computeren kan arbejde på højdrift hele tiden uden at overophede. Hvis du har mange filer, programmer o. lign. liggende på computeren, er SSD harddisken klart at foretrække over HDD. Hvis du selv samler din computer, skal du være opmærksom på, at strømforsyningen kan klare belastningen, og at bundkortet fysisk passer til kabinettet.


Efter du har vurderet dit behov, kan du drible forbi https://froggaming.dk/stationaere/ og kigge på de forskellige muligheder, Froggaming tilbyder.

ENTRY SERIES:Denne serie er målrettet til gameren, der er ved at blive træt af at sidde ved skrivebordet på det mørklagte værelse eller sidde med ved langbordet til LAN med sin overophedede laptop, der med nød og næppe trækker 75 FPS på en 14” skærm, men heldigvis kun har få laggs. Vi kender det alle sammen: udstyret sætter begrænsningen for spiloplevelsen. Uanset om du ønsker at afprøve dit eSport-talent eller ønsker at være den første i omgangskredsen, der tager skridtet mod en stationær, så matches ønsket her.

Entry-serien gør det nemt og økonomisk overskueligt at træde ind i markedet af stationære gamer PC’ere. Du kan her dyrke din indre nørd og vise din præcision og reaktionsevner frem for vennerne på steam eller til det årlige LAN-party. Serien består af en række computere, der er custommade til gameren, der ønsker, at computeren skal være prisvenlig men samtidig få ”bang for the buck”, taget hardwaren under kabinettet i betragtning.

Spændet går fra computeren ”First Gamer Pc”, der bl.a. med sin AMD Ryzen 3 processor og AMD Vega 8 Grafikkort er bygget til at kunne trække mindre spil, som f.eks. Minecraft, til ”High End Gamer”, der med storebroren Ryzen 5 2600 og Cerberus GTX 1070ti grafikkortet fra Nvidia kan trække noget tungere spil så som CS:GO, Battelfield og Fortnite uden problemer.

Du skal vælge en computer fra ”ENTRY”-serien, hvis du ønsker at starte et sikkert sted med en computer, der kan lidt af hvert, og hvor du får rigtig meget computer for pengene.

ESPORT SERIES:
eSport Series er, som navnet indikerer, typisk mere tiltalende for den lidt mere erfarne eSport-gamer, der er kvalitetsbevidst og ved, hvad han/hun vil have. Når du har fundet vej til en stationær fra eSport-serien, får du ligeledes en custommade high-end computer spækket op med en kvalitetskomponenter fra A-Z. Du får her en computer, der kan trække eSport games rigtig hurtigt og streame det i en lækker kvalitet. Der er kælet for designet og de små detaljer, hvilket gør det muligt for alle mænd med kærester/koner i huset at få lov til at have computeren stående fremme!

Hvis vi kigger nærmere på én af computerne herfra "Ryzen Pro eSports PC – 1080", er der ikke sparet mange steder. Et bæst af en processor i form af Ryzen 5 2600 op til 3,9 GHz og med 6 kerner / 12 tråde, kombineret med det kraftige ASUS GTX 1080 8GB grafikkort, er kræs for kenderen og alle pengene værd. Et stilrent og forholdsvis lydløst monster, der kan hjælpe dig igennem alle tænkelige udfordringer, næsten. Eneste overvejelse skulle være at investere de 1.000,- ekstra i NZXT Kraken X62 vandkøling, men det er også kun, hvis du elsker ekstra flødeskum! Man bliver dertil næsten nødt til at klappe i sine hænder over de forskellige kabinet og sleeved kabel kombinationer, der gør det muligt at sætte sit eget præg på udseendet.

Du går i denne serie ikke galt i byen, hvis du ønsker at sikre dig en langtidsholdbar løsning, hvor du får kvalitetshardware hele vejen igennem. Prisspændet går fra ca. 5-10.500, som gør det muligt at finde en passende løsning.

DELUXE SERIES:Når kun det bedste er tilstrækkeligt til dig, når du smører to lag smør på brødet, og smørebrødet skal være højbelagt.
Maskinerne i denne serie er bygget på en kompromisløs tilgang til kvaliteten og sammensætningen af hardwaren. Du får her en stationær med kraftige processorer og bundsolide grafikkort, der betyder, at du næsten altid er et skridt foran alle andre. Froggaming har selv testet sammensætningen af hardwaren, hvilket sikrer dig en optimal spiloplevelse, når du køber computernes svar på Rolls Royce.

Alle maskinerne er monteret med den nyste 8. generation Intel CPU og ASUS STRIX grafikkort, der sikrer en formidabel grafisk og hurtig oplevelse, uanset hvilket spil du foretrækker, og næsten uanset hvor meget du presser computeren. Dertil følger der med alle computere i denne serie støjsvage luftkølere, Z370 bundkort og en lynhurtig M.2 SSD (dette betyder, at den er monteret direkte på bundkortet = mindre kabelrod). Selv strømforsyningen er af en guldkalibre i form af Corsair 80+ Gold, og der er 7 års (!) garanti hos Corsair.

Du betaler selvfølgelig for alt dette, og det er ikke alle, der kan/vil lægge 15-19.000 kr. for en computer. Hvis du vil have noget af det bedste på markedet, så kan du helt sikkert finde et lykkeligt match her!

SKRÆDDERSY DIN EGEN COMPUTER:Hvis du også elsker at gå ind i slikbutikken og blande en ordentlig pose bland-selv-slik, hvor der kun er de gode lakridser og chokoladestykker, som du elsker, så kunne denne skræddersyede løsning være noget for dig. Inden du hopper ud i selv at samle din gamer PC, skal du have afdækket dit behov – for du skal her tage stilling til mange ting!
Det fede ved den skræddersyede model er, at du kan designe dit eget monster specifikt efter dine behov. Du skal tage stilling til dine krav til design, og om du ønsker selv at samle den eller vil modtage den færdigsamlet.

Proceduren er ret simpelt:
Du vælger hvilken type kabinet, du ønsker skal indramme din nye drøm. Skridt efter skridt skal du forholde dig til hvilken processor, køler, grafikkort, ram osv. du ønsker skal være indmaden, og til sidst skal du så vælge, om du selv ønsker at sammensætte drømmecomputeren, eller om du vil have professionelle til dette (hvis du IKKE har prøvet det før, eller har de fornødne kompetencer i vennekredsen, anbefaler vi at få den samlet hos Froggaming).

HINT!Hvis man ønsker at spare lidt ekstra til f.eks. en god BENQ skærm, så kan man på Froggaming’s hjemmeside finde en fane, der hedder ”Kampagner”, hvor man kan finde diverse tilbud og demo-computere. Det er absolut værd at holde sig lidt opdateret, da der er gode computere at finde til ekstra gode priser.