I dag blev de første fire runders FPP spillet. Forud for FPP, havde PGI 2018 været svært domineret af de asiatiske hold. Vi vidste af de var gode til TPP, men de beviste - bl.a. i går til velgørenhedseventet - og nu i dag, at de er mindst ligeså komfortable i FPP. 


284
Nordic
699 kr.
517
Nordic
1489 kr.
345
Nordic
1599 kr.
278
Nordic
1449 kr.
221
Nordic
1099 kr.

TPP turneringens top hold Gen.G Gold og Team Liquid havde en forfærdelig start, med en henholdsvis 19. og 18. plads i første runde. WTSG (Welcome to South Georgo) med Larsen på holdet nupper en 3. plads, mens Ghost Gaming og BALLOC/Turtle må nøjes med en 15. plads.
Russiske Avangar overrasker, og tager 2. pladsen med 15 kills, men det er Kinesiske OMG, der vinder første runde med 16 kills, efter nogle solide rotationer og med et skræmmende loadout - cratevåben i hænderne på to af de allerede vanvittigt præcise skytter. 
I første runde havde vi fornøjelsen af at følge holdene på Miramar, mens de øvrige kampe i dag blev spillet på Erangel.

OMG holder niveauet i runde to, kun overgået af europæiske Pittsburgh Knights, som tager deres første Chicken Dinner til eventet - de skyder også 16 i runden. 
I tredje runde handler det igen om OMG, som til sidst står 4v4 mod koreanske Gen.G Black. OMG udrydder Black uden problemer, og gør det samtidig af med Team Liquid's Sambty, som ikke har en chance 1v3 mod kineserne.
Ghost Gaming fortsætter den dårlige stime, mens WTSG derimod, tager kampe til højre og venstre og formår at rykke op på en samlet anden plads - hvorfra de også afslutter dagen. 

I fjerde og sidste runde tager OMG deres tredje Chicken Dinner i dag, med 20 ekstra kills til deres navn. Allerede forud for fjerde runde, havde holdet skabt et stort hul ned til andenpladsen. De afslutter dag 4. med et forspring på hele 860 point, eller hvad der svarer til én Chicken dinner og 24 kills.

Stjernerne fra Gen.G Gold, som både vandt TPP-turneringen og havde halvdelen af mandskabet på det vindende hold til velgørenhedseventet i går, synes at have mistet fokus og lever slet ikke op til hvad man var blevet vant til at forvente af dem. De slutter som nr. 11 efter første dag af FPP. 
Ghost Gaming ligger på en skuffende 16. plads, mens fanfavoritterne fra Team Liquid får hevet sig op på en samlet 5. plads. Det ligner også at russiske NaVi endelig er begyndt at spille på et niveau, tættere på hvad deres fans har gået og ventet på.

Forud for femte og sidste dag af PGI 2018, ser stillingen i FPP turneringen således ud: