Der var masser af tumult hos Danmarks bedste CS:GO hold Astralis, da Kjaerbye i starten af året meget pludseligt skiftede til konkurrenterne fra North. Skiftede kom som en stor overraskelse for Astralis, der måtte ud og finde en erstatning.

Det blev Emil "Magisk" Reif, der i den grad har imponeret siden han kom til det danske tophold. I starten havde Astralis dog problemer med at finde hinanden, og det resulterede i flere skuffende resultater i de store turneringer.

Langsomt som Astralis spillerne fik spillet Magisk ind på holdet, begyndte resultaterne at vende, og det må man i den grad sige, at det har gjort.

Astralis er nemlig tilbage som nr. 1 på verdensranglisten, og de trækker i den grad fra. I øjeblikket fører de med 1000 point, mens FaZe har 704 point på 2. pladsen. Astralis kan dog trække yderligere fra, da de allerede nu har sikret sig en plads i semifinalen ved ESL One i Köln.

Hvordan går det de andre danske hold?

Mens det gik dårligt for Astralis i starten, så gik det i den grad også skidt for North. Resultaterne flaskede sig overhovedet ikke, og de røg hurtigt ud af top 15 på verdensranglisten. North skulle altså bruge længere tid på at få Kjaerbye ordentligt ind på holdet, men de har langsomt etableret sig i toppen af CS:GO igen.

Således er North nu placeret på en 8. plads på verdensranglisten, og deres tendens er opadgående. Opadgående er dog ikke helt tendensen hos Danmarks tredjebedste hold, der pt. er et rent skandinavisk hold.

Heroic der består af danske Niko og Es3tag, de to svenske MODDII og Friberg, og de enkelte normand, RUBINO, er placeret på en 21. plads over de bedste CSGO hold i verden.

Det skyldes dog i høj grad, at man i april måned sagde farvel til de af de absolut største profiler hos Heroic. JUGi og Snappi blev således solgt til det amerikanske hold, OpTic Gaming, der nu udelukkende består af danske spillere.

Danske hold favoritter i de store turneringer

Hvis vi tager betting brillerne på, så kommer det ikke som den store overraskelse, at Astralis stort set er favoritter til alle turneringer de går ind i. Astralis er pt. altdominerende i CS:GO, og når der d. 21. juli tændes op for ELEAGUE Premier, så er det også med Astralis som pæne favoritter.

Der er odds 2.75 på at Astralis vinder ELEAGUE Premier, mens FaZe med danske Finn "Karrigan" Andersen er 2. favoritter til odds 5.00.

Tager vi et kig på Dreamhack turneringen i Valencia, der begynder om få dage, så er det med deltagelse af de næstbedste hold. Her finder vi bl.a. danske North og Heroic, der begge har gode odds i turneringen.


22
Nordic
1079 kr.
18
Nordic
1599 kr.
25
Nordic
1449 kr.
39
Nordic
1489 kr.
33
Nordic
699 kr.

Det er G2 Esports, der er favoritter til at vinde DreamHack Valencia, da de giver odds 2.75, mens North ånder dem i nakken til odds 4.00. Skulle det i stedet blive en lille overraskelse i form af en sejr til Heroic, så giver det indsatsen 9.00 gange igen.