Her på siden skriver vi af åbenlyse årsager ofte om e-sport. For mange er det en spændende verden, da vi alle sammen har overvejet, om jeg har det, som der skal til for at blive professionel.

Men i dag vil vi gerne have fokus på, hvad det også er computerspil kan. Nemlig få os til at slappe af efter en hård dag. I medierne er det primært e-sport eller computerafhængighed, som fylder historierne.

Sandheden er, at det næppe er nogle af de to årsager, der gør, at du spiller computer.

Brug det til afstresning

Efter en hård dag hvor chefen måske endda råbte af dig, er der noget dejligt fredfyldt over at komme hjem og spille et skydespil. Det er en sund måde at komme ud med sine aggresioner på.

Mange tror fejlagtigt, at det spil skaber denne aggression, men alle mennesker er aggresive i en eller anden forstand. Det er blot, hvor grænsen går for det.

Spil skaber det ikke, det er der allerede. Tværtimod kan du slippe væk med meget vrede ved at spille. Selvfølgelig kan det også sagtens bare være, at du vil spille noget mere afslappende, hvor du ikke skal tænke på noget.

Det er samme årsag til, at mange i dag spiller på deres mobil. Fordi du har let adgang til den og spillene til den virker ufattelig simple.

Det ufattelig afstresningsmoment er da også grunden til, at mange låner til en ny computer, hvis der sker noget med den gamle.

Stærkt fællesskab

Herudover giver computerspil også et stærkt fællesskab. I mange år var det noget mange så ned på, da det ikke føles lige så ægte som at komme ned i den lokale fodboldklub. Men online netværk er akkurat lige så stærke. Nogle gange endda mere da man snakker langt mere sammen, end hvis man spiller fodbold.

I en kommentar i Videnskab.dk skriver de, at disse fællesskab styrker børn og unge. Faktisk mener skribenten at selv gamle burde spille det. Når jeg tænker tilbage på min egen mormor, som i mange år sad alene i sit hjem, så ville det have været rart at have haft computerspil.

Det bedste forældre kan gøre er at støtte deres børn, hvis de gamer, så de kan spille sammen. For på nettet kan alle finde et fællesskab, som de passer ind i, hvor de ældre læsere måske kan huske, at det ikke altid var så let i gamle dage.

Vi er sikker på, at gaming kun bliver større som årene går.


48
Nordic
699 kr.
61
Nordic
1489 kr.
29
Nordic
1079 kr.
30
Nordic
1599 kr.
38
Nordic
1449 kr.