Nu kommer der lynhurtig internet til hele Danmark

Engang imellem så sker der faktisk nogle ganske interessante ting inde i folketinget, og det har udløst et mål omkring bedre internet til hele landet, da vi fra 2020 skal have mindst 100/30 mbit til alle hustande i landet. Dette er ikke noget nyt for folk der bor inde i byerne, men selv de mest tyndtbefolkede områder skal altså også have adgang til det hurtige internet. Du skal dog fortsat selv ud og finde dig en udbyder, så brug en af de kendte bredbånds sammenligninger på nettet.

I forhold til nogle af vores naboer er vi i Danmark rigtig heldige hvad angår vores internet, da man eksempelvis i Tyskland vil opleve markant dårligere forbindelse ved den almindelige husstand. Tager man derimod en tur til Sydkorea vil man opleve at det er helt normalt at have flere 100/100 mbit forbindelse ind i samme hus. 

Projektet i Danmark får en samlet støtte på 100 mio. DKK til at forbedre nettet i de områder som fortsat måtte mangle, da vi på nuværende tidspunkt har dækket 89% af landet med den ønskede hastighed, så nu er der 2 år til at få de sidste 11% i mål. 

Udover bredbånd så arbejdet der også med et nyt 5G netværk som skal være klar indenfor 3-5 år, og her forventer man hastigheder som er op til 100 gange hurtigere end det 4G netværk vi har i øjeblikket. Allerede nu kan du altså godt trække 30-50 mbit fra vores 4G netværk, så det nye 5G netværk vil lige umiddelbart være et kæmpe skridt frem og gøre os fremtidssikrede for de næste mange år.