Vi er i højere og højere grad blevet opmærksomme på vores færden rundt på internettet, og hvilke spor vi efterlader os der hvor vi færdes. Men løsningen på dette kan være brugen af en VPN som skjuler eller kamoflerer din færden rundt på internettet. Løsningerne er ikke så upraktiske som det var tilfældet i gamle dage, men i dag fungerer det som en integreret del af din computer eller setup. For at finde frem til hvilke muligheder du har, har vi taget et grundig kig på tre af de mulige løsninger som du kan benytte dig af her i Danmark. Det er vigtigt at huske der også er rig mulighed for Gratis VPN, det behøves ikke at koste noget at rejse rundt på internettet sikkert.

Hidemyass

Hidemyass har selv en rigtig god beskrivelse af hvad VPN lige præcis er, og de forklarer det som en virtuel netværk der gør således du kan browse rundt på internettet annonymt og sikkert fra alle rundt i verden, ved at lave en krypteret forbindelse imellem din computer og internettet. Det giver dig blandt andet mulighed for at stream dine yndlings TV serier når du er i udlandet, som vi eksempelvis kender det fra ViaPlay og andre tjenester der ikke kan streames eller bruges i udlandet. Tjenesten Hidemyass kan bruges på både Windows, Mac, iOS og Android så et super valg uanset hvilken platform du er på. Deres software er også blandt det mest brugervenlige af dem vi gennemgår i denne artikel, da de har gjort meget for at gøre noget teknisk og nørdes meget simpelt og minimalistisk.

NordVPN

NordVPN er et stærkt dansk bud på en VPN leverandør, som har en dansk hjemmeside og priser der starter helt nede fra 2,5 kr. om måneden, hvilket gør det nærmest ubetydeligt at koble dig op på et af de bedste og sikreste netværk her i Norden. NordVPN råder over intet mindre end hele 4400 forskellige servere som du frit kan vælge imellem. Selvom navnet laver en forbindelse til skandinavien eller norden, så dækker de samtlige kontinenter, og med servere i 62 forskellige lande er der rigeligt at vælge imellem. Der er selvfølgelige lige en enkelt undtagelse og det er Antarktis, men pengvinerne forstår som nok alligevel ikke rigtig på det der med internettet.

ExpressVPN

Et af de største virksomheder indenfor branchen, og selvfølgelig med en dansk hjemmeside så det er let at komme igang selv for den ikke tekniske person. Her er der tale om 94 lande med servere, og du har dermed altid mulighed for at surfe rundt på internettet uden at andre har kendskab til hvad du har gang i. ExpressVPN ligger ikke skjul på at de i høj grad ønsker at hjælpe dem som vil være anonym eller surfe internettet uden andre kan følge en, og selvom tjenesten også kan bruges til at få adgang til din streaming tjeneste når du er i udlandet, så ved de godt at størstedelen af deres brugere har et ønske om at holde deres identitet skjult, og ikke så meget det at få åbnet op for streaming tjenester når de er på ferie.

Hvad er vigtigt at kigge efter når du vælger din VPN leverandør?

For os er det ret tydeligt at det du skal vægte højest er helt klart brugervenligheden af det enkelte system, for prisen du betaler er ganske minimal og de løser alle det samme problem, men der kan godt være forskel på hvor let det er at bruge et givent system ud af boxen. Så vælg det system der i første omgang virker mest intuitivt for dig, således det falder dig naturligt altid at bruge den sikre forbindelse rundt på internettet. Hvis du ønsker at kigge endnu dybere ned i mulighederne omkring VPN så er der en fantastisk dansk kanal som sammenligner og forklarer princippet bag ved det enkelte system, samtidig med at de også anmelder hvert sted. Sitet hedder VPNinfo.dk og giver et samlet overblik over de tilbud du har når det kommer til VPN og især deres anmeldelse af de forskellige systemer gør det let for dig at vælge det system som der lige i øjeblikket er rangeret som værende det bedste her i Danmark, eller dem som tilbyder den skarpeste pris på produktet.


121
F1
252 kr.
62
Dakar
268 kr.
110
Farming
223 kr.
272
PUBG
110 kr.
159
Call
365 kr.