Artiklen er lavet i samarbejde med forstander Michael Beiskjær

Efterskoler, der tilbyder esportslinjer, er skudt frem i Danmark de sidste par år. Hvor det at finde en efterskole med et godt tilbud tidligere var svært, er der pt. hele 26 efterskoler på vores liste, som du kan se her.

På Fyn nærmere bestemt i Båring holder efterskolen DREIB (Den rytmiske efterskole i Båring) til. Her har man skabt et esportsmiljø, der søger at holde sig så tæt op af gamernes vante rammer som muligt. Dette har man blandt andet gjort ved, at spillerne selv skal medbringe deres computer til efterskolen. Der stilles et flot lokale til rådighed på efterskolen, hvor der er gode ergonomiske gamerstole.

Skolens forstander har følgende at sige om beslutningen omkring at medbringe egen computer:

Michael Beiskjær - Forstander

Det er meget personligt, hvilket udstyr man finder sig selv til rette ved. Jeg er selv "gamer" på hobby niveau, og foretrækker eksempelvis en mus med mange macro keys, således jeg både kan heale ingame og drikke min kaffe samtidig.

Udover timerne der bruges foran skærmen på at blive en bedre spiller, er der også megen fokus på måden, eleverne kommunikerer med deres holdkammerater. En af de vigtigste ting ved esport er evnen til at kommunikere med holdkammeraterne, for CS:GO er en holdsport og det er vigtigt du kalder de rigtige ting til dine holdkammerater. For at sikre at eleverne forstår vigtigheden af kommunikationen, skal de lave kommunikationsøvelser, hvor de kommer til at se i praksis, hvor stor en betydning den har for deres evne til at spille sammen.

Michael Beiskjær - Forstander

Det er vigtigt, at de unge mennesker vokser som individer igennem alle vores linjer, og på den måde skaber færdigheder såsom kommunikation, der spiller en central rolle ved esport.

Spillerne, der kommer ind på skolens linje for 2018/2019, kommer til at deltage i diverse CS:GO turneringer, der er målrettet de efterskoler, der har esportslinjer, og målet for DREIB er at kunne stille op med 1-4 aktive hold i disse.

Skolen har, som de fleste andre efterskoler, en sund indstilling til forholdet mellem sport og esport, hvilket betyder, at de unge mennesker på linjen skal deltage i fysisk aktivitet, som dermed bliver en del af deres hverdag på opholdet. Med fokusset på fysisk aktivitet kommer også et fokus på kost, hvor det er de sunde råvarer, der giver energi til hele dagen, og sikrer, at eleverne får det rette brændstof, der anvendes i køkkenet.

I kan læse mere om efterskolen på dette link: DREIB.DK/ESPORT


1183
Nordic
699 kr.
563
Ny
449 kr.
430
Paracon
1099 kr.
323
Paracon
999 kr.
1489
Nordic
1599 kr.