Når først uheldet er ude, og din computer er stået af, er det virkelig ærgerligt ikke at have en backup af sine private filer. Vi har med garanti alle prøvet at miste et eller andet på computeren, som vi har brugt tid og energi på. Diverse backup-løsninger gør livet en smule nemmere.

Helt kort er en backup-løsning et sted, hvor du har en sikkerhedskopi af din harddisk.

Gem din data i skyen

Den mest brugte form for backup er en såkaldt cloud-løsning. Tilmed af cloud-løsninger virkelig simple og brugervenlige.

Der findes en lang række af forskellige cloud-løsninger, som fungerer nærmest ens. Det er derfor en smagssag og et spørgsmål om præference, i forhold til hvilken løsning man vælger.

De mest kendte cloud-tjenester tilbydes af virksomheder som Dropbox, OneDrive, Google og Apple.

Fælles for alle ovenstående cloud-tjenester er, at de fungerer bedst, når du vil tage en backup af enkelte filer. Det kan være alt fra billeder og musikfiler til dokumenter. Det gode ved cloud-løsninger er letheden og tilgængeligheden. Du kan med de forskellige tjenester nemt indstille din computer til automatisk at gemme dit arbejde både på harddisken og i skyen. På den måde er du godt dækket ind, hvis uheldet skulle være ude.

Bagsiden er de store cloud-tjenester

De store virksomheders cloud-løsninger er fulde af innovation, kreativitet, brugervenlighed og funktionalitet. Alligevel er der en bagside ved tjenesterne. Først og fremmest har du begrænset plads til rådighed i mange af skyerne. På de forskellige tjenester har du adgang til en beskeden mængde lagerplads. Herefter skal du frem med pengepungen for at få lov til at få mere lagerplads. Typisk bliver du faktureret hver måned for x antal gigabytes per ekstra lagerplads.

Cloud-tjenester er derfor ikke ideelle, hvis du står og skal have lavet en backup på 100.000 billeder fra sommerens interrail eller tur til USA – det bliver hurtigt rigtig dyrt. Her er en ekstern harddisk måske bedre.

Er der alternative løsninger til de store virksomheders cloud storage?

Hvad mange ikke ved er, at små virksomheder er begyndt at tilbyde backup-løsninger til konkurrencedygtige priser. Et stærkt alternativ til de store amerikanske virksomheder kunne således være Onlime Her betaler du et årligt beløb for ubegrænset plads i skyen.

Her har du en løsning, hvor du ikke skal sidde at opgradere lagerplads hele tiden for at få plads til din data. I stedet får du mod et beløb al den plads, du har brug for. Du slipper for at skulle uploade sommerferiebillederne på en separat enhed, og du kan derfor i stedet have det hele samlet ét sted.

Vælg en cloud-løsning

Cloud-løsningen er uden tvivl den bedste backup-løsning lige nu. De er pålidelige og ekstremt brugervenlige, men med ovenstående in mente er der gode grunde til at overveje alternative cloud-tjenester end de klassiske. Der kan være både tid og penge at spare ved at vælge en løsning som eksempelvis onlime.dk.

Pris og plads er dog langt fra de eneste parametre, der bør være med i overvejelserne, når du skal vælge leverandør. Andre vigtige spørgsmål, du bør stille dig selv, er, hvordan cloud-løsningen er integreret med forskellige apps og styresystemer. Derudover også om sikkerheden og stabiliteten er i orden, og om hastighederne ved upload og download er tilfredsstillende.

God fornøjelse med at finde din backup-løsning.


424
Nordic
699 kr.
510
Nordic
1599 kr.
727
Nordic
1489 kr.
23
x-bet.co
100 kr.
19
gg
100 kr.