Teknologi er en ting, som altid og for evigt vil være i udvikling. Det er ganske enkelt indlagt i teknologiens natur, at den altid kan forbedres, ændres eller skræddersyes til andre formål. Af samme årsag er det heller ikke altid nemt at følge med teknologiens udvikling – heller ikke når det kommer til valg af computere til gaming.

Der var en gang, hvor computere var relativt ensformige, og hvor teknologien stadig var under en langsom udvikling. Sådan er det dog langtfra længere, og i dag ser man flere computere end nogensinde før. Men de ligner alle sammen hinanden, består af de samme komponenter, og producenterne kæmper generelt med at skille sig ud.

Teknologien er desuden efterhånden så god, at alle computere beregnet til gaming kan klare ethvert spil; endda kan de fleste ikke-gaming bærbare computere også klare ethvert spil.

Når det er svært for producenterne at lave et produkt, som er overbevisende i forhold til alle andre, fordi teknologien er så veludviklet, så er det af naturlige årsager også svært for mange forbrugere at se forskellene og dermed vælge den rette. Derfor kigger vi her på et par bestemte ting, som man skal kigge nærmere på, hvis man gerne vil have en ny bærbar computer.

Er du i øvrigt på udkig efter konkrete produkter, så tjek eventuelt denne anmeldelse af bærbare, som også kan hjælpe dig med at finde den rette computer til dit forbrug.

Hvor meget vil du betale?

Det første, du bør spørge dig selv om, er, hvor meget du vil betale. For at kunne besvare dette spørgsmål, bør du ligeledes have gjort dig overvejelser omkring, hvilke spil du forventer at game på din nye bærbare?

Du kan med god sandsynlighed godt fornemme, om dine yndlingsspil er tunge i drift, eller om de er relativt lette at køre; tænk eksempelvis bare på forskellen mellem CS og WoW. Dermed hænger din pris-sensitivitet også sammen med, om du skal spille de største spil. Disse kræver naturligvis væsentligt mere drivkraft end de mindre avancerede spil, og pris, drivkraft og kapacitet går ret ofte hånd i hånd.

Et tip kunne være at undersøge de anbefalede egenskaber til din computer, som langt de fleste spiludviklere inkluderer i indpakningen af spillet. Herpå står det ofte skrevet, at din computer skal have en bestemt plads fri, en bestemt størrelse af hukommelse og så videre.

Det rette grafikkort, processor og RAM

Som det allerede er nævnt, så går komponenterne og prisen ofte hånd i hånd. Det er ikke computerens ydre, som bestemmer det helt store. Tværtimod er det computerens indre og den kraft, som den er udstyret med.

Hvis du er kommet til denne artikel for at blive klogere på alle disse tekniske egenskaber, så går dette tip på, at du bør tjekke dine yndlingsspil og deres anbefalinger. Helt generelt er det nemlig enormt forskelligt, ligesom at dine spilvaner og ønsker også afgør, hvad der udgør en god computer til at game på.

For hvor ofte du spiller, hvad du spiller, hvor længe af gangen du spiller, og hvor seriøst du spiller, har nemlig alt at skulle have sagt. Men skal du have en god processor til gaming, så skal den generelt være Core i5 eller bedre.

Med hensyn til grafikkort, så er de integrerede kort på computerne ofte ganske gode. Er du dog relativt dedikeret til gaming, så kan det være, at du skal holde øjnene åbne. Igen er det værd at kigge på dit ”tungeste” yndlingsspils anbefaling.

RAM kan også være vigtigt for gameren. RAM er den interne hukommelse på computeren, og denne behøver du for at kunne køre programmet eller spillet. Vælger du for lav RAM, så vil du opleve, at spille er langsomt. Til tunge programmer bør du derfor have mindst 6 GB.

Hvor stor skal din skærm være?

Du kan sagtens spille på 13 tommers-bærbare, som er væsentligt dyrere end en udmærket gamer-PC. Tag eksempelvis bare den nye, dyre MacBook op til overvejelse. Det er en høj pris, og det er da heller ikke en computer, som bør anbefales til gamere.

Så hvor stor skal din skærm være, for at spille dine spil? Igen kommer det an på, hvad du foretrækker af spil, hvor ofte du spiller, og hvor meget du går op i spillet.

Som en lille side-note er det også værd at bemærke, at du skal overveje dit styresystem, inden du køber en ny bærbar. Apples computere er enormt populære verden over, men er der ét sted, hvor de ikke har vundet ind på markedet, så er det netop hos gamere. Styresystemet er ganske enkelt ikke lavet til at game på; så husk at tage det op til overvejelse.


701
Nordic
1489 kr.
490
Nordic
1599 kr.
407
Nordic
699 kr.
5
x-bet.co
100 kr.
9
gg
100 kr.