For mindre end en måned siden fik Li "Vasilii" Wei-Jun et midlertidig ban fra Riot Games samt smidt ud af hans organisation Newbee for voldig opførsel på stream mod hans kæreste. Du kan læse mere om situationen i artiklen her

Riot Games har færdiggjort deres undersøgelse med deltagelse fra Li "Vasilii" Wei-Jun og hans kæreste, hvor der blev bekræftet at han ingen form for fysisk vold udførte på hans kæreste, hvor kun skade er forvoldt til ting i deres fælles bolig. Men Riot Games har valgt at straffe ham hårdt på baggrund af dødstrusler og anden form for trusler mod hans forsvarsløse kæreste. Riot Games har også valgt at dykke ned i fortiden og inkludere hans opførsel under en LSPL kamp mellem hans daværende IN Gaming mod Legend Dragon, hvor han smadret både mus, tastetur og computer midt under kampen i hans straf.

Riot Games har derfor valgt at give ham 20 kompetitive måneders ban fra professionel League of Legends. Dette betyder at han først vil have mulighed for at spille som professionel igen i starten af 2020. Kompetitive måneder strækker sig fra januar til oktober.

Dette er første gang de udsteder så hårdt ban til en spiller, at de var nød til at bryde deres egen regler omkring hvor hårdt en spiller må straffes. Normalt vis, vil en spiller modtage max 10 måneders ban, men det her særtilfælde har de været nødsaget til sætte et eksempel at trusler og vold slet ikke hører hjemme i eSportens verden.