Kim " Khan" Dong-ha og Longzhu Gaming var på forhånd anset som værende en af de helt store favoritter til titlen til dette års Worlds - specielt efter deres sejr i LCK Summer Split. Sådan skulle det dog ikke helt gå, da det koreanske mesterhold i går blev besejret 3-0 af deres landsmænd fra Samsung Galaxy.

I dag var det så Misfits Gaming's tur til at finde overraskelsen frem, da de tørnede sammen med Lee " Faker" Sang-hyeok og SK Telecom T1 på Summoner's Rift. Det blev hurtigt antaget, efter lodtrækningen, at holdet fra EU LCS ingen chance havde imod de forsvarende verdensmestre - men det skulle hurtigt vise sig, at MSF var klar til bide fra sig i dagens opgør!

Opgøret startede hårdt ud for repræsentanterne fra EU LCS, der fik en god gammeldags lektion i effektiv League of Legends af SKT, der dominerede fra start til slut i første game. Ét kill var alt, hvad Tristan " PowerOfEvil" Schrage og hans holdkammerater fik ud af det opgør, ellers stod der SKT på alle turrets, Barons, Dragons og selvfølgelig kills!

Første game var ét, der hurtigt skulle i glemmekassen for MSF, da de skulle op på hesten igen - hvilket holdet fra EU LCS gjorde med stil! Pludselig var det et helt andet MSF-hold vi oplevede og specielt botlanen med Steven " Hans Sama" Liv og Lee "IgNar" Dong-geun var en kæmpe oplevelse i dag. De to førnævnte spillere var de helt store helte for MSF og var essentielle for deres hold og deres early-game. 

Bae " Bang" Jun-sik og Lee "Wolf" Jae-wan så ikke stærke ud i dag og blev hele tiden straffet af det konstante pressure fra Hans Sama og IgNar og deres Tristana/Blitzcrank combo. MSF's alternative taktik med førnævnte botlane og PowerOfEvil på Karma i midlanen var en for stor overraskelse for SKT - og MSF blev derfor det første hold fra EU LCS (eller NA LCS?), som kunne tage et game fra SKT til Worlds.

Og nu havde holdet fra EU LCS selvtilliden til at tage kampen op! Selvtilliden viste sig allerede tidligt i opgøret - faktisk inden kampen begyndte, da IgNar valgte Leona - med Fervor of Battle! - som hans fortrukne champion imod Bang's Vayne og Wolf's Lulu. Derudover havde PowerOfEvil hans yndlings champions Orianna i midlanen - og selvfølgelig blev der bygget Nashor's Tooth - så MSF var klar til at overraske igen.

Endnu en gang handlede det udelukkende om at lade botlanen carry fra MSF, der fik alt pressure, som var nødvendigt for deres holdkammerater. Og man kan ikke andet end sige, at Hans Sama var havde en fænomenal dag på Summoner's Rift, den unge ADC virker til at elske at have den vigtigste rolle på holdet - og han er uden tvivl en star in the making

Der var ingen, der kunne have forudset at MSF var EU LCS ville have en 2-1 føring over Faker og SKT i en kvartfinale til Worlds - men det var altså blevet en realitet. Så nu havde Hans Sama & co. match-point imod SKT fra LCK, hvilket aldrig sket mellem hold fra de to regioner.

SKT fratog hurtigt Hans Sama hans Tristiana og gav den til Bang og håbede at det ville hjælpe med at stoppe den unge ADC's monsterpræstation i denne kvartfinale. Men niveauet fra MSF blev ikke brudt, der ligesom de to forrige games, kom ud med ekstrem selvtillid og voldte SKT store problemer. Det var faktisk først indtil omkring 30 minutter, at holdet fra LCK begyndte at vinde teamfights og begyndte at vise, hvor gode de er i late-game teamfights.

Efter at SKT havde fået en lille føring, så gav de ikke slip på den. Det tog de forsvarende verdensmestre omkring 10 minutter, fra at være bagud i guld til at have en føring på 10 tusinde guld, da de destruerede MSF's Nexsus. Så nu skulle MSF ud i et femte og afgørende game efter at have været så tæt på at have besejret SKT.

Det virkede til at MSF var berørt efter nederlaget i fjerde game, og havde slet ikke den samme flair i deres early-game som tidligere, samtidigt virkede SKT også mere forberedt. Det var dog ikke sådan, at holdet fra EU LCS blev kørt over af deres koreanske modstander, men var stadig med i opgøret - men have skal altid frygte SKT's evner til at spille late-game.

Begge mandskaber virkede nervøse og bange for at begå fejl, derfor havde vi et opgør, som ikke var som de tre tidligere, hvor det handlede om early-game hele vejen. Derudover havde Hans Sama ikke samme effekt på opgørets forløb som tidligere, og det virkede som om at PowerOfEvil og hans Syndra skulle være nøglen til en MSF-sejr.

Men tålmodigt spil fra SKT var nok til at vinde opgøret, da Kang "Blank" Sun-gu og hans Jarvan IV formåede at stjæle Elder Dragon fra Nubar "Maxlore" Sarafian og MSF. 

På trods af et 3-2 nederlag til SKT, så kan MSF kun se tilbage på dette års Worlds med et smil på læben og har uden tvivl vist at EU LCS ikke er så svag en region, som folk tror.