Så er sidste dag af gruppespillet overstået, hvilket betyder at vi har fundet de otte hold, som har sikret en billet til slutspillet, der starter med kvartfinalerne fra d. 19. oktober. Det har været et gruppespil med både overraskelser og skuffelser - Rasmus " Caps" Winther og Fnatic kom mirakuløst videre, hvorimod Søren "Bjergsen" Bjerg og Team SoloMid måtte sig farvel til tidligt.

Herunder kan du se de samlede resultater for dette års gruppespil.

Gruppe A  Score Gruppe B Score
 SKT  5 - 1  LZ    6 - 0
 C9    3 - 3    FNC    4 - 4
 EDG 2 - 4 IMT 
2 - 5
 AHQ 2 - 4 GAM
2 - 5
Gruppe C  Score Gruppe D Score
 RNG  5 - 1 WE   
5 - 1
 SSG  4 - 2  MSF  
4 - 3
 G2    3 - 3    TSM    3 - 4
 FEN  0 - 6  FW     1 - 5

Dagen startede ud med et overraskende nederlag til Lee " Faker" Sang-hyeok og SK Telecom T1, da ahq e-Sports Club formåede at besejre de regerende verdensmestre. Det var en flot præstation af holdet fra Taiwan, som kontrollerede opgøret og havde et gold lead fra 10 minutter, som resterede hele kampen. En af de helt store helte for AHQ var deres ADC Chou "An" Chun-An, som havde en stor præstation på Kog'Maw.

Den noget overraskende sejr til AHQ over SKT gjorde livet lidt surt for Nikolaj " Jensen" Jensen og Cloud9, da der nu var flere inde i kampen om andenpladsen i gruppen. I dagens andet opgør skulle holdet fra NA LCS imod EDward Gaming fra Kina, som havde en forfærdelig start på gruppespillet - men det skulle ændre sig. C9 formåede ikke at besejre holdet med hjemmebanefordelen og gjorde det derfor meget svært for dem selv, hvis de skal være det eneste NA-hold, der skal gå videre.

De fremragende præstationer fortsatte for EDG, der i næste opgør tørnede sammen med AHQ på Summoner's Rift. EDG bibeholdte deres momentum og selvom AHQ havde besejret SKT tidligere på dagen, så var de ingen modstand for EDG. Holdet fra kinesiske LPL kørte AHQ over og vandt på under 25 minutter med en føring på 12 tusinde guld. Det kinesiske hold kan specielt takke deres bare 17-årige ADC Hu " iBoy" Xianzhao, som havde fænomenale præstationer på Twitch.

I næste opgør skulle Zachary " Sneaky" Scuderi og holdkammeraterne imod SKT, hvor de håbede på at have samme succes som AHQ. C9 forsøgte deres bedste i opgøret, men det var bare ikke nok, SKT havde styr på sagerne igennem hele opgøret. Specielt den tidligere Immortals- og Fnatic-toplaner Seung "Huni" Hoon Heo på hans Jayce var et kæmpe problem for C9, med hans konstante split-pushing. 

C9 prøvede at tage en teamfight omkring Elder Dragon, men det blev med det samme straffet af SKT og Huni, som straks efter brugte teleport ind LCS-holdets base og kunne destruere deres Nexsus.

Efter nederlaget til tidligere holdkammerater skulle Jung " Impact" Eon-yeong og resten af C9 gøre det godt igen imod AHQ. Holdet fra NA LCS skulle bruge en sejr for enten at sikre sig en direkte billet til kvartfinalen, eller sikre sig en tiebreaker imod EDG, hvilket kom an på opgøret mellem SKT og EDG.

C9 formåede at besejre AHQ efter en kontrolleret præstation, hvor Sneaky og hans makker i botlanen Andy " Smoothie" Ta var i fokus hos C9, da de fik Caitlyn og Janna i botlanen. Med dette resultat kunne C9 komme videre til kvartfinalen, hvis SKT vinder over EDG i dagens sidste opgør. Hvis de ikke vinder, så skal C9 ud i en tiebreaker imod holdet fra LPL.

Det så sort ud for C9 til at begynde med. EDG var dominerende igennem hele early-game (ligesom holdenes sidste møde) og man havde på fornemmelsen, at holdet fra LPL kunne gøre det denne gang. Men det skulle ikke være så nemt for det kinesiske hold, ved omkring 30 minutter begyndte SKT langsomt at vinde teamfights og koreanernes stærke late-game begyndte at vise sig.

Og hvis man giver det forsvarende mesterhold en finger, så kan du bide spids på at de tager hele armen. Det tog SKT lidt under 10 minutter at vende kampen fuldstændig efter storer præstationer af Faker og Bae "Bang" Jun-sik på henholdsvis Orianna og Twitch.

Resultatet betyder at C9 nu er videre til kvartfinalerne som det eneste hold fra NA LCS. Ydermere betyder at vi får flere danskere til slutspillet, da Jensen slutter sig til Caps, Mads "Broxah" Brock-Pedersen og Jesse "Jesiz" Le.