League of Legends world championship 2017 er begyndt for de største hold i verden i Wuhan Sports center i Kina. Den første dag af gruppespillet er overstået og der blev spillet noget af verdens bedste League of Legends i dag. Det bød på nogle upsets, men dem der sejrede i sidste ende var Sydkorea med 3 sejre i dag.

Første kamp af gruppespillet stod mellem hjemmebane holdet Royal Never Give Up mod wildcard holdet 1907 Fenerbahçe. Fenerbahçe så ellers godt ud fra start, men stille og roligt hen mod mid game faldt de fra og Royal Never Give Up tog fuld kontrol over gamet og tog sejren hjem. 

Kampen efter kom vinderne af EU LCS, G2 Esports op mod koreanske Samsung Galaxy, der kommer ind som tredje seed fra Sydkorea. Samsung Galaxy viste deres ekspertise indenfor team fighting, som holdet er kendt for og vandt dem gang på gang team fights igennem hele gamet. Så efter lidt over 27 minutter spillet, var Sydkoreas første sejr til Worlds sikret.

Tredje kamp på dagen byder på vinderne af LCK fra Sydkorea, Longzhu Gaming mod nordamerikanske Immortals, som er med til Worlds for første gang i organisationens historie. Det gik godt for Immortals op igennem early game, men da Longzhu valgte at gå baron, gik det helt galt for Immortals. Longzhu snowballede med Baron, hvilket gav dem en stor guld fordel der skabte presset til de kunne slutte gamet og tage sejren over Immortals. 

Fjerde kamp er MSI's største overraskelse GIGABYTE Marines mod Europas Fnatic med danskerne Jesse "Jesiz" Le, Rasmus "Caps" Winther og Mads "Broxah" Brock-Pedersen. En kamp der var svær at forudsige på forhånd, eftersom Fnatic viste deres svagheder i play-in til worlds ved at tabe til det andet vietnamesiske hold, Young Generation. I en yderst blodig kamp, ender Fnatic med igen at falde til et vietnamesisk hold. I en kamp hvor man næsten ikke kan kalde det et upset at Marines vinder. Dette giver Europa en 0-2 start på Worlds gruppespillet.

Femte kamp er de regerende mestre SKT T1 mod nordamerikas Cloud 9 med danske Nicolaj "Jensen" Jensen i mid lanen. Cloud 9 kom ikke med en god start og de formåede aldrig at samle sig selv op igen. SKT T1 udnyttede dem hele tiden og snowballede til et hurtigt game med fuld kontrol over Cloud 9 undervejs. Nicolaj "Jensen" Jensen blev sat på plads af Lee "Faker" Hang-hyeok.

Sjette og sidste kamp af Worlds 2017 første gruppespils dag havde hjemmebaneholdet EDward Gaming med Wuhan fødte Ming "Clearlove" Kai, som har alle tilskuernes opbakning. Gamet var lige hele vej igennem, intet hold formåede at få en gold lead der betød noget på et eneste tidspunkt i de 53 minutter gamet tog. Med 2 barons og 2 elder dragons, formåede EDward Gaming aldrig at kunne lukke spillet og det gav chancen for AHQ at vinde i en sidste teamfight. Men det var en ud af rigtig mange tætte teamfights, hvor begge hold var på ligefod med hinanden. Dette giver dagens største upset til AHQ, som er det første team til at slå en af de kinesiske hjemmehold til Worlds i år.

I morgen starter Worlds med anden dag af gruppespillet klokken 9:00 om morgen igen med 6 kampe igen. Team SoloMid og Misfits vil komme igang og vi vil have vores første EU vs. NA i morgen mellem Immortals og Fnatic. Du har mulighed for at spille på kampene inde på danskespil her.