Som rigtig mange danske spillere og tilhængere af Playerunknown’s Battlegrounds allerede ved, så blev der
mandag aften (d. 25/9-17) spillet finale i den første danske PUBG liga kaldet – DPL / Dansk
PUBG Liga, arrangeret af Gaming.dk


Arrangementet har den sidste måneds tid løbet over fire kvalifikationsrunder + omtalte finalerunde.
Vinderne blev de to fætre Daniel ” noiizE” Holst (16 år) og Christian ”Christosan” Holst (25 år), som efter de
to første runder ikke lige lå til at vinde – men som overhalede alle indenom i et overbevisende killing-spree
i sidste runde.


Vi kigger lidt nærmere på, hvordan en helt almindelig 16-årig knægt på forholdsvis kort tid (vi taler uger)
går fra at være en anonym spiller, hvis nick folk havde svært at udtale – til at ende der, hvor flere og flere af
de større profiler så småt begynder at holde lidt øje med en – men hvor der altså også nu lander det første
rigtige trofæ på hylden hjemme på teenage-værelset. 

Alle PUBG spillere er startet samme sted Daniel ” noiizE” Holst er en helt almindelig, ydmyg teenager, som ligesom mange andre faldt pladask for PUBG, da det blev udgivet i Early Access tilbage i marts måned 2017.

”Det hele startede med, jeg fik spillet foræret i foråret. Jeg havde ikke engang planer om, at jeg skulle købe det og jeg var faktisk lidt skeptisk til at starte med – men ret hurtigt faldt jeg for spillet. Jeg husker tydeligt, hvordan jeg kartede rundt de første games – men da jeg først fandt mine nye ingame‐venner i form af KAR, SCAR og alle de andre, så fandt jeg ret hurtigt melodien"

Til dagligt går noiizE i 1.G på HHX, hvor drømmen foreløbigt er at blive noget inden for Sports Leadership.
En uddannelse, der måske meget vel kan vise sig at blive særdeles relevant for den unge spiller. Det
meste af fritiden går med venner og familie – og ikke mindst med PUBG. Sidstnævnte er i høj
grad blevet dyrket med netop familien, hvor noiizE har trænet rigtig mange timer med flere
familiemedlemmer – hvoraf der nu er opstået et stærkt fast makkerskab med Christian ” Christosan” Holst.

”Jo, jeg spiller jo PUBG ret meget og nærmer mig de 600 timer. Mange andre har spillet meget mere end mig – men jeg fandt ret hurtigt ud af, at det gik ret godt for mig. Jeg tror, at jeg har taget en del af feelingen med fra CS, som jeg tidligere har spillet rigtig meget – og hvor det også gik ret godt. Ikke at jeg mener, at PUBG og CS har noget tilfælles overhovedet, men jeg har altid haft det godt med shooters,”

Det gik pludselig ret hurtigt med at climbe ladders, allerede i sæson 1 af PUBG formåede noiizE bl.a. at slutte på en 72. plads på EU duo-ranking samt en 156. plads på EU-squad ranking og siden er det gået slag i slag i efterflg. Sæsoner. På det seneste er det blevet til gode placeringer i nogle af de uofficielle ”match-nights”, som det danske PUBG community så småt begynder at etablere flere og flere af – og nu er det så endt med en overbevisende sejr i den indledende runde to i DPL + finalesejren i samme turnering.

”Jeg kan godt fornemme, at det går den rigtige vej både for mig men også for communitiet. Det danske PUBG community er fantastisk og der kommer mere og mere engagement. Jeg har chillet med flere af de danske ranking-profiler – bl.a. med Avnqr, som med sine egne custom-turneringer gør et kæmpe stykke arbejde for at udbrede spillet i det danske community. Vi har hyggespillet lidt, hvor vi også har udvekslet ideer og erfaringer. Det giver blod på tanden og jeg får da så småt lyst til at udforske det mere og se, hvor langt, jeg kan bære det,”

Èn af noiizE’s styrker i PUBG er evnen til at opnå mange kills. Det sker først og fremmest ved et rigtig godt aim og en god spraycontrol, hvilket der foreløbigt har givet over 2700 kills. Èn af de uheldige modstandere var faktisk den kendte streamer – engelske BreaK – som noiizE tog sig kærligt af i et game og sendte hinsides, en historie som han gerne fortæller igen. Derudover er noiizE også blevet rost meget for sit overblik og sin evne til at tage hurtige og fornuftige beslutninger – og for at agere meget
modent af sin alder. Det er alt sammen vigtige egenskaber i dét at besidde et talent.

”Ja, jeg er nok meget rolig, moden og seriøs at spille og kommunikere med. Jeg kommunikerer jo med mange spillere i alle aldre på Discord – og jeg tror, at det er vigtigt, at man går seriøst ind til det og bl.a. også er ydmyg, hvis man vil noget med spillet. Forleden spillede jeg f.eks. med Avnqr, som sagde, at han ikke kunne tage det seriøst, at jeg er 16 år – når jeg lyder som en på 32 år, når jeg kommunikerer. Det grinede vi en del af.

Hvad så nu – skal det tages et skridt videre?

”Lige nu nyder jeg bare sejren fra DPL og glæder jeg mig bare mest til at modtage mit nye HyperX tastatur og den medfølgende pokal for DPL-titlen fra gaming.dk Derudover handler det først og fremmest om, at jeg fortsat vil arbejde på at dygtiggøre mig og ønsker at udvikle på mit makkerskab med min fætter, Christosan. Det kunne bestemt være interessant at arbejde mere seriøst på f.eks. squad-play – men det kræver jo lige, at man er par stykker mere + at man tænker sig grundigt om, inden man går mere seriøst ind i noget og evt. binder sig. Jeg er så heldig at have flere familiemedlemmer, der både er engageret i spillet og som også ved noget om marketing, promotion, sponsors osv. Jeg er jo først ved at lære den del og der er støtten guld værd. Der er da kommet lidt henvendelser og forespørgsler og ja, jeg holder da øjne og ører åbne. Alt kan ske og det kan jo gå hurtigt. For 6-7 uger siden var der ikke ret mange, der var klar over, hvem jeg var…og nu er vi jo pludselig her. Hvad fremtiden bringer, afhænger rigtig meget af, hvad der byder sig af muligheder,”

Daniel ” noiizE” Holst kan følges på twitter: twitter.com/noiize_