Tilbage i Maj afholdte Copenhagen Flames deres første Nordiske Scouting Grounds, hvor halvdelen af de deltagende spillere efterfølgende modtog professionelle kontrakter. Nu er de tilbage igen, med en ny udgave af deres Scouting Grounds.
Scouting Grounds er en platform for talenter, af Master eller Challenger rank, til at vise fans, andre spillere og potentielle fremtidige hold hvad de kan. Spillerne vil blive mixet på kryds og tværs med hinanden, og til sidst bliver den bedste spiller i hver sin rolle tildelt en titel, præmie og en invitation til en Europæisk Scouting Grounds, som Copenhagen Flames planlægger at afholde i December.

Daniel Vorborg, sportslig ansvarlig i Copenhagen Flames, udtaler således omkring funktionen af eventet:

“Scouting Grounds er et fantastisk format, da det er en meget uoverskuelig vej at komme fra solo queue og indtil professionelle hold, og vi føler at Scouting Grounds kan være med til at etablere en mere direkte og overskuelig vej. Det er et godt event både for spillere, fans og scoutende hold. Spillerne får en mulighed for at vise deres formåen i spillet, men samtidig en platform til at fortælle deres historie og en flade til at connecte med scenen. Fans, da der er en masse “Big Plays” fart over feltet og eksplosive kampe, samtidig med at det altid er fedt at få et indblik i scenens fremtidige talenter. Og hold der er på udkig efter nye spillere får også stor gavn, da kampene her er mere organiserede, med teamspeak og alle tager kampene seriøse. Jeg har selv scoutet talenter i solo queue før, og det kan være svært. Her er alle spillerne i samme kamp relevante, og de alle tager det seriøst og spiller som var den en try-out til et hold.”

Alle spillerne der skal deltage ved eventet er ikke blevet annonceret endnu, men bliver opdateret på siden her: http://copenhagenflames.com/participants/ Indtil videre er kendte navne som Reje (tidligere Vitality), Godbro (tidligere Copenhagen Wolves) og Obvious (tidligere Dignitas EU) blevet annonceret.
Det skal blive spændende at se hvilke navne der kommer til at runde deltagerlisten ud.
Eventet løber af stablen d. 15-17 september, og bliver caster af Ram “Brokenshard” Djemal og Daniel Vorborg.