Der er mange talentfulde spillere på den danske scene. En af dem er Casper "cadiaN" Møller, som til dagligt spiller for det internationale hold, Xapso, sammen med de to andre danske spillere, Philip "aizy" Aistrup samt Mathias "PnX" Pedersen. Sidstnævnte er ny spiller på holdet og har førhen spillet med cadiaN i oXzone.

Holdet er netop vendt hjem fra det svenske, hvor den hidtil største Counter-Strike: Global Offensive event løb af stablen - nemlig DreamHack Winter 2013 - som havde en præmiepulje på lidt over en million danske kroner.

I denne anledning har undertegnede hevet fat i tidligere nævnte holdkaptajn, cadiaN, som er blevet placeret blødt i den varme stol, hvor han er klar til at blive set igennem fra A-Z, så jer læsere kan få et indblik i ham selv samt hans karriere.

Navn: Casper Møller
Nick: cadiaN
Alder: 18
By: Haderslev
Foretrukne våben: AWP
Tidligere hold: oXzone
Yndlingsmad: Madpandekager

Hej Casper! Inden vi kommer for langt, kan du så ikke lige fortælle lidt om dig selv?
Jo, jeg er en 18-årig gymnasie elev, som netop er stoppet på Haderslev Idrætsakademi grundet en vedvarende skade. Før i tiden krævede det rigtig stor planlægning med CS og akademiet, da jeg stod op klokken 5:40 for at tage til morgentræning, tog i skole herefter og så træne igen, hvilket betød, at jeg først fik fri klokken 18:30 og så skulle CS, lektier og afleveringer jo passes fra klokken 19.


(cadiaN med Authority Gaming til TheBlast #3. (Foto: TheBlast)


461
PUBG
649 kr.
419
Paracon
999 kr.
546
Paracon
1099 kr.
1658
Nordic
1599 kr.
1295
Nordic
699 kr.

Han er tidligere fra Counter-Strike: Source, hvor han dog kun var på et middelmådigt niveau, da det aldrig rigtigt lykkedes den unge spiller at slå igennem med hans tidligere hold. Det er dog noget, som har ændret sig drastisk, efter Counter-Strike: Global Offensive er udkommet.

Caspers karriere startede for alvor i omkring 2011, hvor han spillede for Authority Gaming, som præsterede en 5.-6. plads til DM, hvilket gav holdet et highseed til TheBlast #3. Folk havde høje forventninger til holdet, dog skuffede de, hvilket gjorde, at de søgte nye græsgange. Derefter fik cadiaN et par gode tilbud, som han dog måtte takke pænt nej tak til, grundet det kommende efterskoleophold på Vejle Idrætsefterskole.

Hans seneste resultater viser, hvordan hans karriere pludselig har ændret sig, da han senest præsterede at vinde BYOC-turneringen til DreamHack Winter 2013 og dermed kvalificere sig til hovedturneringen til det hidtil største Counter-Strike: Global Offensive event nogensinde. Tilbage i oktober deltog han også til Danmarks største event, NPF #14, hvor han endte på en 4. plads sammen med uofficielle oXzone, som havde spillere som René "cajunb" Borg samt Lukas "gla1ve" Rossander på holdkortet.

Du gik fra at spille på middelmådige hold i Counter-Strike: Source, til at nu spille på toppen i Counter-Strike: Global Offensive. Hvordan kan det være?

Præcis som du nævner, så må man nok se i øjnene, at mine færdigheder i source kun var til midten af scenen - altså det som jeg kategoriserer som 8.-16.. Jeg fik i en alder af 15 år min første nyhed, da vi blev hevet ind under MoD. Jeg tror umiddelbart ikke, det havde så meget med vores præstationer at gøre, da vores største resultat, jeg så vidt husker, var en sejr i humlecup. Vi blev dog nødt til at skifte en spiller ud en uge før lan grundet LAN-dodge. Heraf fik vi en af de mest ristede, sjove og fucked up personer ind på vores hold. Der er selvfølgelig tale om vores alle sammens MENIX. Dette resulterede i et forventet, men dog stadig knapt så godt HKLAN, da vi tabte til både Xaya Gaming og Mixizer efter to tætte kampe i gruppen. Vi gik dog undefeated igennem B turneringen, og slog da også stolt VH, kr1llz og seanL stort i kvartfinalen, og ja, tabte som det højeste scoreantal otte runder. Tilfredse var vi, og pracc startede da også samme eftermiddag, som lanet sluttede.

Herefter joinede vi Authority-Gaming, som på tidspunktet virkede som en genial løsning. Det virkede lidt som om, at Blue-Elph havde løjet lidt omkring sponsoratet til MoD, så vi kunne ikke se frem til så meget andet end en server. Tror såmænd heller ikke, at vi fortjente mere, men med vores engagement var der massere af potentiale. Efter en del gode resultater i Authority-Gaming, som blandt andet en 5.-6. plads til DM var vi nødsaget til at skifte ud grundet store kontroverser med aim, som primært lå imellem ham og jeg. Jeg var en ung gut, som var sikker på, at jeg kunne overtage verden alene. Han ville calle og AWP, og det samme ville jeg. Så efter en masse diskussioner, fejlkøb af stokken og så videre., blev vi "enige" om, at holdet skulle vælge deres favorit, og der havde jeg dem så heldigvis i ryggen.

Vi ledte nu efter en erfaren spiller, som kunne komme ind og hjælpe os med det taktiske aspekt af spillet, hvor vi fandt den evige 6. mand, sirr. Lige meget hvor højt jeg den dag i dag stadig elsker Jonas, så må det siges at være et rigtig dumt valg. Vi gik fra at spille seks gange om ugen til 2-3. Hvis der var noget et ungt hold med potentiale ikke havde brug for, så var det lige netop dette. Så selvom han lærte os en masse i de to første uger, og vores resultater generelt også blev forbedret, så forspildte vi lidt potentialet.

Vi tog dog med oprejst pande hen imod TheBlast velvidende om, at det ville blive svært. Vi får et highseed, som egentlig er velfortjent nok. Vi kommer i gruppe med et af de hold, der var største outsidere til at få highseed (Nej hvor tilfældigt =D), og det var daværende Immenso, hvorpå den nuværende über g33kz-spiller, dupreeh, slog sine folder ud. Det skal nok lige nævnes, at 1½ måned inden, havde n0rd sagt, at han ville være et klogt pickup. Vi tænkte dog lidt over ham og tænkte… "Ha, DUPREEH? Se lige det navn xD", så derfor takkede vi pænt nej tak. Vi tabte til dem 14-16, selvom vi i officielle og praccs havde jordet dem til at få et antal runder, der kan tælles på én hånd. Kampen blev dog streamet, og jeg modtog stor ros fra blandt andet den respekterede Xaya Gaming-spiller, Hunden. Det var lidt her, jeg fandt ud af, at mit individuelle niveau kunne bide skeer med de største. Jeg lærte i en tidlig alder at bære et kæmpe ansvar med hensyn til calls og lignende. Jeg er overbevist om, at det har hjulpet mig til at være placeret der, hvor jeg er i dag.

Du nævner selv din forholdsvis tidlige alder, 15 år. Hvad gav dig motivationen til at starte i så tidlig en alder?

For at være helt ærlig var der egentlig ikke så meget motivation i det dengang. Jeg spillede egentlig mest for at have det sjovt. Mit første hold var med fire fra min folkeskoleklasse, og allerede dengang var jeg jo den taktiske mastermind, da jeg indførte et nyt system, som hidtil ikke var set i CS.

Systemet gik i alt enkelthed ud på, at man gerne skulle have et våben fra hver "genre". Det vil sige én smg, én shotgun, én sniper, én riffle og så selvfølgelig en, der måtte købe hvad han ville. Der skal nok ikke meget til at regne ud, hvem der fik lov til det. Efter en masse surf, ka_soccer, hoejhus og lignende begyndte jeg at være træt af, at folk grinte af mig, når jeg joinede tilfældige FFA servere og spurgte om pracc på hoejhus. Så jeg fandt ud af, at der var en hjemmeside ved navn gaming.dk, og der begyndte alt det sjove ligesom.

Man kunne læse sig frem til, hvordan man blev god, og heraf kom min første LAN-deltagelse også, som var TheBlast #1. Jeg var af sted med n0rd og nogle andre drenge, og det gik mildest talt elendigt. Tror vi endte i bunden af B. LAN'ets optur var dog, at jeg fik et lille venskab/fanboyism med MJE, hvorpå han kunne forklare mig lidt om spillet. Ikke nok til at jeg stadig var den eneste, der råbte i anti-ecos og så videre. Jeg husker også tydeligt, at jeg var så lille og træt, at mens de spillede finalen, faldt jeg i søvn bagved dem. Jeg vågnede heldigvis indimellem ved sejrsråbene!

(cadiaN sammen med MJE fra tidligere mTw til hans landebut, TheBlast #1. (Foto: TheBlast)

I formåede kun at spille to kampe i hovedturneringen til DreamHack Winter 2013, alligevel formår du at have samme rating som stjernespilleren GeT_RiGhT fra Ninjas in Pyjamas trods din rolle som den taktiske leder. Føler du, at du grundet dette, er gearet til at kunne følge med på den absolutte top?

Jeg havde en rigtig god turnering, hvor jeg især strålede igennem i BYOC-turneringen med omkring 66 frags på de to sidste maps mod henholdsvis Vox Eminor og Mouz, hvorpå LEGIJA også har kommenteret, hvor vanvittigt det er, at jeg har kunne kontrollere dem, samtidig med at skyde så mange. Uden at tale for højrøvet om mig selv, vil jeg mene, at jeg er gearet til at spille deroppe.

Jeg føler ofte, at jeg bedre kan tilpasse mine holds spillestil til mine forcer, når jeg caller og hermed favoriserer det også mig, samtidig med at jeg kan holde snor i drengene. Om min evne til at fragge vejer ned i manglende erfaring, kan jo så diskuteres, det er meget svært at sige. Før i tiden kørte jeg rigtig mange taktikker, der var afhængige af mit eget individuelle niveau, det har jeg heldigvis lært noget af. Lige så mange kampe, jeg kunne vinde, næsten lige så mange kunne jeg tabe, og det var ikke en spillestil, der var velegnet til underdog-rollen.

Mit ønske ligger dog i en dag, at kunne at blive genforenet eller forenet med en af de callers, som enten nationalt eller internationalt har en mere dybdegående erfaring med alt fra mandskabspleje til taktisk videreudvikling, end jeg selv har! Den gode start har været essentiel for os, og motivationen skal være der til at stræbe efter det sidste skridt, og vil også gerne takke holdkammeraterne for alle de positive kommentarer på diverse sites om mine taktiske evner, det er virkelig noget man sætter pris på efter en tilte-pracc!

Hvad siger venner og familie til, at du spenderer så meget tid foran computeren og tager til events i udlandet?

Min mor tror jeg altid har ment, at jeg skulle holde mig til mit idrætsakademi og har ofte været utilfreds, når jeg har siddet og råbt og skreget klokken 23 grundet officielle kampe og kvalifikationsturneringer. Hun har dog altid støttet mig i den endelige beslutning, kørt mig til lans, betalt og så videre.

Mine venner synes det er lidt sjovt, og de fleste har først fundet ud af det nu her. De griner lidt af det til tider, men når alt kommer til alt, sidder de jo på streamen og hepper! Til lige netop det eksempel kan det nævnes, at min klasse har været alt for nice, og til DreamHack så de blandt andet kampen imod VeryGames i deres religionstime. De udbrød i et par klapsalver, når jeg havde et par gode runder - til stor forargelse for vores lærer, som ikke helt forstod, hvorfor de klapper over en analyse af en religion tekst. De fik dog forklaret, at jeg var til verdens største ”Cawnter-strike” turnering, og hun gav dem lov til at holde lidt øje med kampen.

Omkring udlandet så var mutti ikke helt glad for, at DreamHack BYOC skulle tage 2½ dag ud af min skolegang, og hun ved da heller ikke helt med de nye planer endnu. Tror dog at aizy kan understrege, at madpakken var smurt med fire sandwiches, en kasse müslibarer og et helt rugbrød. Jeg skulle i hvert fald ikke sulte i det store udland da!

Vil dog sige, at det mest akavede øjeblik kom, da jeg pludselig loggede på computeren og havde 21 notifikationer på Facebook, hvorpå en fra håndbold akademiet havde fundet mit interview med oXzone til TheBlast. Det fik de godt nok et godt grin over, og det var skam også forholdsvis svært at forklare. Jeg overvejer tit, når folk møder for sent op, ikke præsterer ordentligt, er sure eller generelt opfører sig af lort, om det var det værd, at spendere alt den tid foran computeren. Vi bliver dog nød til at indse, at det er tilvalg og ikke et fravalg af de andre ting. Jeg må dog samtidig med dette erkende, at visse pracc aftener sagtens kunne være erstattet med de IRL tilbud, der har lagt for dagen…

Casper har - udover at spille computer - også brugt sin fritid på at være model. Heldig som han er, har han været model ved G-Star, dog noget som han har droppet, da han simpelthen ikke har tid til alle de damer, som strømmer til ham efter han har været ude og posere.

(Casper der er ude at posere foran de mange tændte piger.... og drenge?)

Du nævner selv IRL tilbud, har det for eksempel været modeljobs, du har måtte takke nej til?

Der var engang, hvor jeg var en sød, lille og uskyldig dreng med at skævt smil. Det var desværre tilbage i tidernes morgen, og jeg må konstatere, at diverse gamer-maratons, energidriNkZ og LAN-pizzaer har slået den erhvervs mulighed lidt til jorden, selvom det dog skal pointeres, at jeg stadig er over average!

Og kan nok egentlig forholdsvis nemt regne ud, at du hentyder til det velkendte Facebook-billede, hvor jeg i en periode skulle gå nogle opvisninger. Jeg vil ikke sige så meget andet, end at lige netop de billeder bliver bumpet cirka hvert fjerde måned og har mange gange været tæt på slette-knappen, men har dog for meget selvironi til at lade dem blive gemt væk! Haha Til den lidt mere seriøse afdeling så har det selvfølgelig været ret så slemme ting, der i årenes løb er blevet droppet for at sidde derhjemme foran computeren.

Vi snakker alt lige fra en af mine bedste veninders 18 års til mormors 75 års eller ens nevøs 2 års. Det er ikke alt, som er lige sjovt at misse på grund af et tåbeligt LAN, hvor man ofte er røget ud, inden det er blevet rigtig sjovt. Så det er virkelig noget, man skal gøre op med sig selv. Jeg havde - mens jeg stadig var funktionel i akademiet - et skema der lød sådan her:
05:50 - Godmorgen og af sted på jernhesten til morgentræning
8:50-14:35 - Kommer midt i første modul (godkendt fravær)
15:00 - Hjemme og vende og få lavet en nypakning af den fyldte taske
15:30-19:00 - Træning og aftensmad
19:00 og frem - Cawnter Så regner man hurtigt ud, at venner, lektier og familie er sat til side

(Opvisningerne som G-Star model har tydeligvis givet pote.)

Så fik du alligevel noget ud af dine modeljobs. Hvem er tøsen på billedet?

Hahahahaha, faktisk virkelig sjovt, at du spørger. Ved ikke, hvor mange af os gamere, der kan huske hende, men blandt mine andre pigeveninder er det altid en genial historie. Min galla- og dansepartner (skal nok uddybe det sidste…) er Frederikke fra den famøse "Jeg tænker på et kram" sang fra MGP 2004, som jeg havde den fornøjelige ære at få et godt venskab med. Lidt starfucker har man vel altid lov til at være!

Hun følte så tilfældigvis at spørge, om jeg kunne tænke mig at danse i Forum Horsens til efterskolernes gymnastik opvisning og efter at have dodged lige så mange gange, som ham Tornadotoni har dodged de tyske hold, så blev jeg til sidst skubbet ud i et ja. Der var heldigvis et par andre urutinerede drenge også, og vi fik da også lov til at lave et ekstra nummer med den menneskelige cykel og den fangede fisk, mens pigerne skiftede til næste serie! Var heldigvis så fokuseret på dansen, at jeg næsten ikke bemærkede de over 4½ tusinde mennesker, der stirrede på esportens danse svar på Allan Simonsen!

Tilbage til dit liv bag skærmen. Hvad er det bedste du har oplevet som gamer?

Jeg har mange gode oplevelser fra LAN, og hvis vi skal kommentere på en lille historie, må det jo nok være oXzones sejr over Vikings til Theblast 5. Jeg husker det tydeligt, som var det i går. Vi står op og får varmet lidt op, og CCC aka Cocky coloN og company (love til dig morten =D) står op fem minutter før kampen. Vi starter ud på train, som er et map, vi slet ikke har rørt, hvor vi oven i købet starter som terrorist, og ja, en dårligere morgen skal man lede længe efter. Vi taber 5-16, og ved den retoriske samtale udenfor har jeg aldrig mødt en så højrøvet person som crZy. Han står og taler om, hvor let det var, og at nu skulle andet map bare overståes.

Jeg begyndte allerede der at blive irriteret på ham, og da han så samtidig - som den eneste - ikke kom tilbage til sin plads ti minutter senere, måtte jeg råbe til drengene, at vi ikke skulle tabe til den tumpe. Det førte til en ydmygelse for dem på dust2, hvorefter alle igen samledes udenfor. Nu var den kæphøje crZy ikke i snakkehumør længere. Herefter starter vi tredje map, som er nuke, hvor vi starter som terrorist og får en god start, hvilket i sidste ende gav os en masse runder. Jeg laver blandt andet et sindsygt 1on4 med awp, og der skulle også noget skærmrens til at få den urutinerede cadiaNs skærm ren igen, da han ikke havde forstået princippet i at rejse sig, så man ikke spyttede på skærmen! Vi vinder dog også det map, hvilket resulterede i, at han ikke gad at sige tak for kampen. Alt i alt den sjoveste historie om en spiller, som mange i forvejen har fordomme om.

(Der er vel en grund til, at nogle kalder ham cadiaNuz.)

Er ovenstående billede grunden til, at du bliver kaldt cadiaNuz? Og hvad er egentlig historien bag dit ingame-navn?
Mine nicks har altid været meget fortvivlede og til tider yderst grimme. Jeg startede med at hedde SpeedyG, fordi jeg så mig selv som lynende hurtig IRL! Herefter tænkte jeg, at det var måske lige i overkanten, så jeg fik en masse inspiration fra folk, der hed deres navn bagfra og tænkte.. "hmmm Casper, respar?" Det lyder jo lige så træls som MODDI & Magnus i sovesalen til TheBlast.

Derfor valgte jeg at gå med mit efternavn, som er Møller, bare uden Ø, hvilket blev til rolleM. Der gik godt og vel seks måneder, før en skarp ørn spurgte mig, hvorfor jeg hed rolleM. Jeg svarede meget overbevisende og med en arrogant undertone, at det selvfølgelig var mit efternavn bagfra. Så han grinte af mig og sagde, at han ikke kendte så mange der hed Mellor. Her gik det lidt op for mig, hvor stor en fail, det egentlig var. På det her tidspunkt følte jeg mig som en af verdens bedste spillere, og skulle selvfølgelig have et navn, der tilhørte den kategori, så jeg gik efter über alleZ.

Folk griner nok lige så højt af det i dag, som jeg selv gjorde, og det snakker vi ikke mere om! Jeg blev dog utallige gange dunket i hovedet og fik afvide, at jeg altså ikke var den bedste :-((( Så jeg blev jo nød til at skifte, og cadiaN lyder jo faktisk meget nice! Citat fra vestr ”Der er jo ikke nogen tvivl om, at du har det fedeste nick på vores hold, Casper.” Nok det vigtigste han nogensinde har sagt til mig!
Nu nævnte du selv tilte-praccs før. Hvad er motivationen for at blive ved med at kæmpe, når det går dårligt?
At man nu er nået så langt som at give op over det, som folk oftest tilter over er småproblemer. Folk der møder for sent op, forskellige holdninger, dårlige toner og så videre. Vi kæmper alle sammen med det samme mål, som er at blive de bedste og for at nå det, nytter det ikke noget, at vi giver op, hver gang man har dårlige praccs lige så vel som officielle.

Jeg vil personligt gerne tjene alle de utallige timer, man har lagt i både CSS og CS:GO ind via oplevelser. Jeg fik den første til NPF og nok en endnu større til DreamHack. Jeg elsker at rejse og så at kunne gøre det med et formål om, at lave noget, man elsker og så samtidig gratis er jo en drengedrøm for os alle sammen. Især nu hvor vi har bevist, at vi kan følge med mod de bedste.
Hvad er det, du så godt kan lide ved din rolle som den taktiske leder i spillet?
Altså som så mange andre roller i spillet er der både fordele og ulemper ved sin respektive rolle. Jeg har ikke altid været IGL, fordi jeg har nydt det - eller for den sags skyld været kvalificeret til at være det. Mere fordi det altid har været en mangelvare, og jeg er god til at tage ansvar med hensyn til vigtige beslutninger. Samtidig kan jeg - som mange andre med samme rolle - blive små irriteret, når man hører et call, som teoretisk set er helt i hegnet, kontra den beslutning man selv sidder med.

Jeg kan dog godt lide at spille CS ud fra mit perspektiv, og det føler jeg bedst, jeg får frem, når det er mig, der i sidste ende sidder med beslutningen om, hvor vi skal hen. Samtidig så er jeg en AWP, som ikke helt har de samme kvaliteter, som nogle af de andre. Dette leder selvfølgelig over til en anden spillestil, hvorpå jeg føler mig mere selvsikker, som også har været set igennem vores kampe i Xapso kontra oXzone, hvor jeg dog fik gjort en god figur med riffle, som også er en af de ting jeg kan lide ved min rolle.

Jeg bestemmer selv, hvornår vi skal have AWP, og hvornår vi bare skal spille fem riffler. Der er store taktiske overvejelser over sådanne beslutninger i kampene, og derfor er jeg yderst tilfreds med, at vi ikke har en, som kun kan AWP, men at jeg kan variere alt efter modstanderens spillestil.
Hvor ser vi dig i fremtiden, hvis man både tænker på IRL livet, men også dit liv bag skærmen?
En kedelig men dog nødvendig færdiggørelse af den famøse gymnasie uddannelse, som jeg er halvvejs igennem, as we speak! Dette skal selvfølgelig kombineres med den livsnødvendige dosis - gaming - hvor jeg håber på så mange udenlandsrejser og oplevelser, som overhovedet muligt. Jeg er i et spændende projekt lige nu og håber virkelig, at vi kan finde fodfæstet og arbejde hårdt fremad mod de kommende turneringer, fordi CS:GO er på sit højeste lige nu, men det kommer kun til at blive større.
Til slut - Er der nogen du gennem til Counter-Strike tid gerne har ville takke, men ikke har fået det gjort, så er det nu, du har chancen.
Jeg vil gerne takke alle dem, der har bidraget til min vej. Vi snakker helt tilbage til n0rd, som tog mig med til mit første LAN og allerede dengang sagde, at jeg nok skulle blive god en dag.

Herudover en tak til alle dem, der har været med på mine hold. Her lyder især et stort shoutout til dem, som jeg har haft det fucking sjovt med (eraize, paidec, vestr, mjaay, nurie og mange flere). Især vestr har jeg brugt hjernedøde mange timer på og prøve at lære, at han ikke skal pushe i antieco. Vi må håbe, han snart lærer det! En stor tak skal også lyde til oXzone-crewet, sunDahl, bond, DeciNNN og crazo, for et fantastisk godt og langt samarbejde, som kun kan anbefales til folk. Er også sikker på, vi nok skal blive genforenet en dag! Lukas og Rene: først og fremmest tak for at give mig det afgørende skub for at kunne lege med, hvor det er sjovt. At være LAN med jer var sgu en fornøjelse! Folk har hørt visse ting fra NPF. Jeg kan kun personlig sige, at de er nogle af de dejligste fyrer på scenen. Slut prut finale, tak til Xapso-drengene - især de danske - for at være så virgins og gide at spille cawnter hver dag og så selvfølgelig de to nordmænd uden hjerne. Shoutout til Tesoro og vikingdom for at muliggøre vores planer og til SanderseN for at planlægge alt det lort, som ingen andre magter. Love!
Fremtiden ser altså lovende ud for den unge spiller. Om han med hans hold, Xapso, når helt til toppen med den nye spiller, PnX, på holdkortet, vil tiden vise.