Ræset er begyndt. I går begyndte danske Lucas "Santorin" Tao Kilmer Larsen og resten af mandskabet for Gold Coin United deres jagt for en plads i NA LCS. I første runde af promotion-turneringen havde Hong "MadLife" Min-gi og Santorin til opgave at besejre No "Arrow" Dong-hyeon, Ryu "Ryu" Sang-wook og resten af Phoenix1.

Dog måtte danskeren og hans holdkammerater indse, at holdet fra NA LCS var for stor en mundfuld på dagen. GCU måtte se sig besejret med 3-2 efter en hektisk kamp, som bød på både flere pentakills, backdoors og Baron-steals.

Det virkede ikke helt som, at Santorin og GCU havde læst på lektien, da P1's jungler Michael "MikeYeung" Yeung fik lov til at få hans pocketpick Nidalee. Det virkede også til at begynde med, at GCU lige skulle vende sig til at være tilbage på Summoner's Rift, da P1 dominerede tidligt i Game 1 og kunne efter en dårlig rotation fra GCU, tage både første turret samt Dragon.


305
Paracon
699 kr.
321
fnatic
2789 kr.
14
The
302 kr.
524
Acer
3180 kr.
564
Paracon
699 kr.

P1 dominans fortsatte og kulminerede ved omkring 30 minutter inden, da holdet fra NA LCS var foran med 10 tusind guld, syv turrets og fire dragons. Dette skete efter at holdet havde sikret sig en Baron samt to inhibitor turrets.

Herefter begyndte det så at gå lidt nedad bakke for P1, som overgav initiativet til GCU, der langsomt kunne kæmpe sig tilbage i kampen. GCU's comeback kulminerede efter, at P1 sikrede sig Baron, men GCU kunne vinde den efterfølgende teamfight med fire kills. GCU prøvede at udnytte deres momentum, men de måtte i sidste ende se sig slået efter at Ryu - ene mand - tog GCU's Nexsus med et vaskeægte backdoor.

GCU virkede bedre forberedt i Game 2, hvor de ikke gav P1 muligheden for at dominere earlygame som de gjorde i Game 1. Efter 15 minutter havde Santorin og GCU en føring på et tusind guld, tre kills og en Dragon.

Det tætte opgør fortsatte imellem de to hold, men man fik følelsen af at P1 langsomt kravlede sig tilbage og ville dominere før eller senere. Spillerne fra P1 skulle dog lige overkomme en Baron fra GCU, men til deres held så formåede MadLife og hans holdkammerater ikke at udnytte deres Baron særlig effektivt.

P1 var hurtige til at udnytte, at GCU ikke kunne formå at opbygge sig en solid føring med deres Baron, da de vandt en teamfight i botlanen med fire kills, som gjorde det muligt for P1 at tage inhibitoren i botlanen. Kort efter dette forsøgte danske Santorin og GCU at tage endnu en Baron foran næsen på P1, hvilket også lykkedes dem - men ikke uden konsekvenser. 

Nok fik GCU Baron, men de kunne ikke stoppe Ryu, som gik amok på Corki i den efterfølgende teamfight og kunne sikre sig selv et pentakill og efterfølgende sejren i Game 2, da P1 allerede have superminions i modstanderens base.

Game 3 startede ligesom Game 2, hvor ingen af holdene rigtigt formåede at udbygge en brugbar føring. Danske Santorin havde det dog svært i starten af kampen - P1 havde frataget ham hans Jarvan IV fra de to tidligere games, så han var på Gragas i dette game. 

Dette mønster fortsatte længere ind i det tredje game, hvor P1 og GCU blev ved med at trade objectives med hinanden, så ingen fik en ordentlig føring. Desværre fortsatte Santorin med at være bagud imod MikeYeung, og måtte overgive meget af hans jungle til hans direkte modstander, hvilket resulterede i at han var bagud med 40 CS.

Det fortsatte frem og tilbage, men det begyndte at ligne at P1 ville tage føringen og en 3-0 sejr. Santorin og GCU ville det dog anderledes, da holdet begyndte at skrue tempoet op og være mere aggresive med deres engages. Den ændring GCU's spillestil skulle vise sig, at være det rigtige valg, da GCU kunne tage Baron efter at de i to omgange havde vundet teamfights omkring Baron - dermed kunne holdet fra NA CS tage første sejr imod P1.

 

Game 4 startede ud med lidt af en overraskelse, da GCU valgte at udskifte MadLife med noget ukendte Ryan " Whyin" Karaszkiewicz på support-rollen. Men det fjerde game startede som de to forrige, hvor begge hold havde det okay med at tage det roligt i earlygame og vente på at de fik deres individuelle powerspikes.

Der skulle gå hele 15 minutter før vi fik firstblood - P1 var de første til at tage initiativ, da Ryu på Lucian spillede aggressivt imod Song "Fly" Young-jun, som tidligere er kendt fra Longzu Gaming. MikeYeung og P1 fortsatte med at tage fordelagtige fights efterfølgende og kunne efter 20 minutter sikre sig en føring på tre tusind guld.

Kampen begyndte rigtig først omkring 30 minutter, da GCU kunne vandt en stor teamfight omkring Baron og kunne efterfølgende sikre det værdifulde objective. Med Baron sikret kunne Santorin og hans holdkammerater opbygge en føring på fire tusind guld. Med det nyfundne momentum valgte GCU at tage en endnu en teamfight - denne gang i midlanen - hvor Fly på Orianna sikrede sig kampens andet pentakills og en sejr til GCU.

Det var tydeligt på begge hold at dette var det afgørende game, som skulle beslutte, hvilket hold der skulle i Winner's Bracket og hvilket hold, som skulle i Loser's Bracket. Det var ligesom de forrige games - begge hold var med tilbageholdende og spillede meget passivt, da ingen havde lyst til at tage chancer.

Der skulle 18 minutter før vi fik det første kill i Game 5, hvor P1 turretdivede Fly og fik et kill der. Dette kill gav holdet momentum, der fortsatte deres dominans i resten af det afgørende game. GCU blev udstillet når det kom til makro-forståelsen, da Arrow og P1 var langt bedre til at finde de rigtige rotations, som efter 30 minutter gav dem en føring på syv tusind guld.

P1's momentum peakede, da de holdet forsøgte at tage Baron, men måtte se deres Baron forsvinde da GCU's ADC; Oh "Rikara" Sam stjal Baron med et enkelt autoattack. Dog var et Baron-steal ikke nok for Santorin og GCU, da P1 fortsatte deres dominans og efter cirka 40 minutter kunne holdet fra NA LCS tage både Elder Dragon og Baron, hvilket var nok til at vinde Game 5.

I det andet opgør i promotion-turneringen gjorde Joshua "Dardoch" Hartnett og Team Liquid kort proces med eUnited og den tidligere jungler for Samsung Galaxy White; Choi "DanDy" In-kyu. 

TL vandt 3-0 over EUN på bare to timer, hvor nogle af holdets store stjerner var Dardoch med en KDA på 11.5, Samson "Lourlo" Jackson med en KDA på 12.0, samt Chae "Piglet" Gwang-jin med en KDA på 14.0.

Disse resultater betyder, at de to oprindelige hold fra NA LCS tørner sammen i Winner's Bracket senere i aften, hvor en plads tilbage i LCS kan sikres. Santorin og GCU skal derimod op imod EUN, hvor der skal kæmpes om videre deltagelse i dette års promotion-turneringen.