Den sidste uge (Week 9) af NA LCS har netop udspillet sig i denne weekend - og vi ved nu, hvilke hold der skal kæmpe for overlevelse samt hvem der har mulighed for at kæmpe om førstepladsen.

Phoenix1 og Team Liquid endte begge den regulære sæson med en 4-14 score, hvilket betyder at disse to mandskaber skal kæmpe for overlevelse imod henholdsvis Gold Coin United og eUnited.

Dette betyder at danske Lucas "Santorin" Tao Kilmer Larsen får endnu en chance for at sikre sig en plads i NA LCS sammen med resten af GCU. Holdet formåede ikke at gøre det op til 2017 Summer Split, da de måtte se sig besejret af Team EnVyUs. I denne omgang skal de op imod P1, der i dette split ikke har været i nærheden af samme niveau som sidste split, hvor de sikrede sig en tredjeplads.

Holdet med stjerner såsom Ryu "Ryu" Sang-wook og No "Arrow" Dong-hyeon har ikke været særlig prangende i dette split. Der var opmuntring blandt holdets fans midt i splittet, da de oplevede et velspillende mandskab til Rift Rivals, men P1 kunne ikke formå at bibeholde niveauet da de kom tilbage til LCS.

Der burde være chancer for, at Santorin og GCU ville kunne tage en sejr over dem og dermed sikre videre avancement i promotion-turneringen - dog skal man aldrig undervurdere et mandskab, som har så meget kvalitet i deres roster som P1 har.

I den anden promotion-kamp tørner to hold sammen, der begge har investeret stort op til, samt i løbet af, dette split. EUN tabte kun en enkelt kamp i det regulære split i NA CS og endte med en 9-1 score, hvilket de bl.a. kan takke deres investeringer i den tidligere jungler for Samsung Galaxy White Choi "DanDy" In-kyu, og tidigere NRG Esports samt Vitality-midlaner Lee "GBM" Chang-suk.

Men EUN er ikke det eneste hold, som har investeret tungt i dette split. TL har igennem et længere stykke tid investeret hårdt i deres League of Legends-hold - dog uden den store succes indtil videre. Men deres seneste investeringer giver indtrykket at de virkelig mener at de vil tilbage i toppen, da de for et par uger siden introducerede Joshua "Dardoch" Hartnett igen, samt den tidligere midlaner for Rox Tigers; Sun "Mickey" Yong-min.

Promotion-turneringen starter på fredag, hvor begge kampe ovenstående bliver spillet kl. 21:00. Promotion-turneringen fortsætter igennem hele weekenden, og søndag aften ved vi, hvilke hold der for lov til at spille i NA LCS, samt hvilke hold der skal ned (eller tilbage) til NA CS.