Det er i dag blevet en del sjovere at være fan af Overwatch esport i Danmark og især hvis man så også er fan af Copenhagen Flames. Os på redaktionen i GDK kan fortælle, at CPH Flames har signet med 4 nye spillere der ifølge ejer af holdet Steffen Thomsen, skal bringe dem helt til tops i både Danmark og i Europa.

De 4 nye spillere er:

  • Martin "Mono" Madsen: 21 år gammel. Tidligere shotcaller for Magistra. Kendt for hans Lúcio play, og hans evne til at tracke ultimates. Han er kaptajn på Flames holdet, og har også været en essentiel del af at udvælge de spillere der endte på det nye Flames Lineup. Han er en humørbombe, og holder altid stemningen god med hans humør og smarte bemærkninger.
  • Casper "PaghMinister" Larsen: 22 år gammel. Har spillet på Singularity hvor de nåede top 10 i europa. Han er en person der kommunikerer meget, og er med til at give holdet direktion. Han var også kaptajn i en periode på hans gamle hold.
  • Bertram "SpoXez" Hvass: 17 år gammel. Holdets nye young gun, og bringer en masse eksplosivitet til holdet. Er mest kendt for hans Genji play, men kan også sagtens indtage andre roller på holdet. Spillede også tidligere på Magistra med Mono.
  • Nikolaj "Zaprey" Ian Moyes: 18 år gammel. På nuværende tidspunkt en af de bedste DPS spillere i Danmark. Har tidligere spillet på nogle af de helt store hold som Misfits og Lazer Kittenz. Vender nu tilbage til et dansk hold, da han mener det giver bedre synergi og et godt fundament til at gro holdet.

Derudover beholder CHP Flames både Nikolai " naGGa" Dereli og Philip "Watio" Nielsen, hvilket på papiret skulle give det nye hold gode chancer for at gå hen og blive Danmarks Overwatch flagskib.

Til de meget høje ambitioner forklare Steffen Thomsen at

”Holdet er erfarent på højt internationalt niveau, og flere har spillet sammen før. Derfor forventer vi også at vi indenfor et par måneder kan være med fremme, hvor det er rigtig sjovt. Vi har længe søgt det helt rigtige hold, der skal genvinde vores position som nummer 1 i DK og med dette hold, mener jeg også vi kan have forventninger om at gøre indtryk på den europæiske top 5-10.”

Nu er det ikke første gang at CPH Flames har stillet op med et stjernespækket hold, for så at måtte lukke for holdet igen få måneder efter. Hvad kan og vil der gøre for at holdet udvikler sig og levere resultater?

"Holdet her bugner af talent, og vi har det sportslige setup der kan sikre dem optimale udviklingsmuligheder. Blandt andet ved vores sportsdirektør Daniel Vorborg, der har erfaring fra bl.a. G2 og Splyce, samt mental coach Niels Vium, som vi samarbejder med. Holdet vil deltage i lokale danske LANs, for det vil vi meget gerne støtte op om, samt de internationale turneringer der vil være, udover de ugentlige som ESL Go4. Vi håber naturligvis at turneringsscenen udvikler sig yderligere i Europa, så vi kan dyste med de bedste hold."

Det sagt, så er det ikke nemt at få fodfæste som esportsorganisation i Danmark og endnu mindre så hvis sporten er Overwatch. Dette har blandt andet Team Singularity måtte sande, da de pt. står og mangler sponsorer og i sidste ende har måtte overveje at flytte organisationen ud af Danmark.

Om dette er en bekymring som også CPH Flames har, svare Steffen Thomsen at

”Jeg oplever ikke problemer med sponsorer. Vi har allerede 3 rigtig stærke partnere i Travel Sense, Bird & Bird og hovedsponsor Elgiganten, mens vi er i dialog med nye partnere på internationalt niveau. Derudover skaber vi forretning via projekter som Scouting Grounds og League of Legends Sommer Camps, som er med til at stabilisere vores økonomiske formåen. Denne slags initiativer vil vi fortsætte med, og udbygge de næste år. Som esports scenen er nu, kan meget få organisationer køre med sorte tal, hvis de alene forlader sig på sportslige resultater. Der skal simpelthen mere til, såfremt man ikke kan hente tv-penge eller placerings-penge fra etablerede ligaer eller turneringer, som vi kender fra fodbold."

Så indtil videre lyder det til at Copenhagen Flames har en solid plan og forhåbentlig vil være i stand til at levere verdensklasse games på dansk grund. De kommende måneder vil vise om forberedelserne har været nok, hvilket vi selvfølgelig vil dække flittigt her på GDK.

Desuden kan du herunder se den officielle video af holdets sidste mand, Zaprey, der skrive under på kontrakten.