Nu er det en uge siden at det danske team ved Overwatch World Cup 2017 desværre måtte se sig slået ud af et utroligt stærkt spillende hold fra Frankrig. Nu hvor drengene igen er tilbage på dansk jord er det lykkedes os at få en snak med Andreas "Lind” Lindblad om hvordan kampene gik og om hvordan man med lidt dansk charme og godt humør kan få en god oplevelse ud af selv det at tabe.

Fredag d. 14. juli spillede I imod holdet fra Thailand, hvor I kommer utroligt stærke fra start og føre hele 2-0. Men så opstår der problemer, og efter en pause kommer Thailand tilbage i kampen, og det ender i en 2-2 draw. Vi to snakkede samme i starten af juli måned om at du selv mente at Thailand ville blive jokeren i Gruppe B, og derfor nok ville spille på et højt niveau. Var det hvad der skete i de kampe? Hvad mener du gjorde at i tabte momentum og at Thailand fik en åbning der tillod at de kom så stærke igen?

"Vi kommer som alle kunne se rigtigt stærkt fra start imod Thailand. Vi kommer foran 2-0 og, hvorefter der opstår nogle tekniske problemer med Kragie's computer der ikke kan loade os ind på mappen Lunar Horizon. Det resultere i en lang pause, hvor vi skal sidde stille og ikke må snakke taktik, hvilket også brat stopper vores momentum. Den største ændring de laver er dog at begynde at spille med Sombra rigtig meget, noget vi ikke var klar på, og de spiller den måde Attack og Defense, hvilket giver dem dette solide comback, desværre."Dagen efter kom i op imod holdet fra Argentina, der trods nederlaget til Franking dagen før, spillede utroligt stærkt og gav Rogue kamp til stregen. Især Argentinas unge stjerne, Nicolas "Klaus" Ferrari gav Rogues normalt meget overlegne Tracer-spiller Terence "SoOn" Tarlier smæk for skillingen. Var det noget som fik betydning for jer på holdet at der her var en ukendt spiller med den grad af potentiale?

"Det havde ikke rigtig så stor en betydning at vi spillede imod en rigtig god tracer, vi har rigtig meget tillid til at Kragie kan gøre det han nu gør bedst, hvilket han jo også gjorde. Vi har efterhånden også spillet mod en masse af de gode Tracer-spillere, så en god tracer er ikke noget nyt for os."


I endte jo med at vinde overlegent 3-1 over Argentina, men som bekendt så er der mange historier bag de numre. Hvad fungerede godt ved kampene imod Argentina, på hhv. King’s Row, Nepal, Horizon Lunar Colony og Route 66, sidstnævnte hvor vi igen så Kragie med en cheeky attack Bastion.

"Vi vidste godt at vi havde fordelen i kampen mod Argentina, det hele kom bare an på om vi kunne spille vores spil, hvilket vi fejlede i første map på KR, dog fik vi resat hurtigt og de næste 3 maps forløb som KR også skulle have gjort."


Søndag morgen dansk tid stod slaget så imod Frankrig, aka. Rogue, og igen kan man jo kun konstatere at cifrene 4-0 til Rogue slet ikke fortæller noget om hvor tæt I lå niveaumæssigt. At I formår at få alle tre points på Hollywood i overtime er total uhørt på professionelt plan, men I formår at gøre det alligevel. I måtte ud i en spektakulær over-overtime før Rogue desværre får jer fjernet fra payloadet. Jeg kan forstå på Nerfdds tweet at han misforstod et call-out og gik ind alene og at det skulle have været grunden til at i tabte?

"Ja, den Hollywood map var fuldstændig ude af kontrol, og det var ærgerligt vi tabte den. Der var en masse gode attack og meget få gode defensive fights, og det er rigtigt at Nerfdd misforstod et call, som muligvis kostede os den fight, og jeg kan ikke udelukke at det var en vigtig fight, men at sige han var grunden til vi tabte mappet er at lyve. Vi kunne have vundet det map på så mange andre måder, og alle fejler, især i så presset en situation."


Da vi snakkede samme tidligere på måneden var både du og holdet meget klar over at Rogue ville blive en rigtig svær modstander, men det virker nu som om at noget går helt galt efter nederlaget på Hollywood. Begge maps på Nepal når helt til 99% i jeres favør, men Rogue får vendte timeren begge gange i overtime og vinder. Kan du komme nærmere ind på hvad der skete ude i kulissen hos jer i de vigtige minutter?

"Vi var allesammen godt klar over hvad der skulle ske og vi havde en gameplan, man kunne også se os lave såkaldte "dry-pushes" for at baite deres ults og bygge vores, men når det kom til den vigtige fight vi skulle vinde, så var Rogue bare alt for gode til at trække ud i tide og counter det, desværre."


Volskaya gik ikke meget bedre, og det så ud til at hver gang I fik mobiliseret et angreb, så havde Benjamin "uNKOE" Chevasson på Sombra en EMP klar til at stoppe jer. Til trods for at I tabte det map, så kommer I stærkt igen på Route 66, og tager alle 3 points. Det så ud som om at I havde fået nyt mod og var klar på at give jer 100% igen, hvilket fik Rogue til at vakle og I tager sejren. Var der noget specifikt der fik jer kvikket op, eller var det Rogue der endelig viste svaghedstegn?

"Vi vidste nok godt inderst inde at vi ikke ville vinde Volskaya imod Rogue, efter det attack vi startede med. Dog vidste vi at vi mindst skulle have 1 map, hvis vores chance for at få en tiebreaker imod Thailand skulle være realistisk, så der var ingen der gik ned med flaget, tværtimod, så vidste folk godt at det nu var alt eller intet på Route 66. Det resulterede så også i vi endelig vandt et map."


Selvom rejsen mod Overwatch World Cup 2017 nu desværre er slut, så virker det til at I, trods jetlag og et stramt skema, alligevel har haft det godt sammen på Team Danmark. At der også har været plads til lidt sjov og ballade har de danske Overwatch fans også kunne følge med i via jeres fælles Twitter-profil. Til dette skal især nævnes en vis GIF hvor Nerfdd vist får jinxet jer alle...


...og hvor ”Nerfdd or nothing” kort tid efter bliver en ting som sågar casterne også hopper med på.Med så god en kemi, tilsat en dosis dansk charme, kunne det så tænkes den samme team-roster bliver én som vil og kan repræsentere Danmark igen i fremtidige tuneringer?

"Det kunne være virkelig fedt at få lov til at repræsentere Danmark med det samme hold igen, hvis chancen bød sig. Der må jeg dog erkende at hvis det først er om 1 år, så er der alt for mange variabler i den ligning til jeg kan sige om det er realistisk eller ej."

Så selvom Danmark desværre ikke bliver repræsenteret ved Overwatch World Cup finalen der afholdes i forbindelse med BlizzCon 2017, så har drengene vist verden at det er meget uklogt at undervurdere danske Overwatch-spillere. GG's til Mads "fischer" Jehg, Gustav "Nerfdd" Guldager, Phillip "Kragie" Krag, Christian "Krytox" Gyldenloev, Kristian "Kellex" Keller og Andreas "Lind" Lindblad, samt Mikkel "Mande" Hestbek.