Sidste dag af gruppespillet til Rift Rivals udspillede sig i går på Summoner's Rift, så det var den altafgørende dag for de forskellige hold, der alle havde muligheden for at sikre videre avancement.

Der blev hurtigt sorteret fra imellem de forskellige hold, når resultaterne fra kampene kom - f.eks. blev det hurtigt tydeligt at, hverken Cloud9 eller G2 Esports ville få muligheden for at spille sig i finalen, da begge tabte deres første kamp på dagen.

I sidste ende endte det med at være Team SoloMid fra NA LCS og Unicorns of Love fra EU LCS, der stod tilbage som det bedste hold fra deres respektive regioner, hvor TSM endte med en 5-1 score og UoL endte med en 3-3 score.

Du kan se alle gårsdagens resultater i tabellen herunder:

Tidspunkt Hold 1 Hold 2 Resultat
Gruppespil: kl. 17:00 Phoenix1 G2 Esports 1 - 0
Gruppespil: kl. 18:00 Unicorns of Love Cloud9 1 - 0
Gruppespil: kl. 19:00 Fnatic Team SoloMid 0 - 1
Gruppespil: kl. 20:00 Phoenix1 Unicorns of Love 1 - 0
Gruppespil: kl. 21:00 Fnatic Cloud9 0 - 1
Gruppespil: kl. 22:00 G2 Esports Team SoloMid 0 - 1

Inden Rift Rivals var der ikke mange, der havde forventet at det var UoL, som skulle tilbage som EU LCS' repræsentant i finalen. På trods af holdet var 5-1 i EU LCS og på førstepladsen i deres gruppe, så var der på forhånd større tillid til at Fnatic eller G2 ville tage finalepladsen.

Men det europæiske hold viste gang på gang igennem Rift Rivals, at de ikke er til at spøge med, hvilket især Nikolaj " Jensen" Jensen og resten af C9 fik at føle, da de tabte begge deres kampe mod UoL i overlegen stil. 

På den sidste dag af Rift Rivals gik UoL 1-1, efter at have besejret C9 i overbevisende stil efter 37 minutter med en føring på 10 tusind guld og en Samuel " Samux" Fernández Fort med en KDA på 12 på Twitch. Dog måtte UoL for anden gang se sig besejret af P1, som i overbevisende stil vandt over det europæiske hold efter 36 minutter uden at UoL havde været foran en eneste gang i kampen. Holdet NA LCS var igen primært afhængige af deres rookie-jungler Michael "MikeYeung" Yeung og deres tidligere H2K-Gaming midlaner Rye "Ryu" Sang-wook, som sluttede med en KDA på henholdsvis 6.5 (Nidalee) og 11 (Corki).

UoL's finaleplads var virkelig overraskende - modsat så var Søren " Bjergsen" Bjerg, Dennis "Svenskeren" Johnsen og TSM's finaleplads mindre overraskende. Det nordamerikanske mesterhold har været virkelig dominerende igennem hele Rift Rivals, hvilket også vises ved at de kun har tabt en enkelt kamp - der tilfældigvis er imod deres kommende finalemodstander.

TSM sluttede gruppespillet med to stærke optrædener imod Fnatic og G2, der begge gav en sejr til TSM. Første kamp imod Fnatic var nærmest en magtdemonstration fra TSM og specielt deres danske stjernespillere, hvor Svenskeren var 11-0-2 på Kha'Zix og Bjergsen var 1-0-12 på hans Galio. Udover deres individuelle præstationer, så var TSM som hold også foran med 10 towers, to Barons, to dragons samt 15 tusind guld.

Det var dog ikke lige så let imod G2, der på trods af dårlige præstationer til dette års Rift Rivals, gav TSM kamp til stregen i gårsdagens sidst kamp. TSM kom tidligt foran i kampen, hvor specielt Luka " PerkZ" Perkovic havde problemer på Taliyah imod Bjergsen's Cassiopia, som var oppe med fire kills. På trods af den tidlige tilbagegang, så formåede G2 stadig at holde TSM for døren i 53 minutter, hvilket også var den længeste kamp til dette års Rift Rivals.

For at tage sejren skulle TSM overkomme to Elder Dragons samt et Baron-steal fra Kim " Trick" Gang-Yun, så på trods af nederlaget, så må man give applaus til Jesper "Zven" Svenningsen og G2 for at kæmpe til det sidste, selvom de på forhånd var ude af Rift Rivals.

Tillykke til både UoL og TSM for at sikre dem selv en plads i finalen til dette års Rift Rivals. Selvom begge regioner på forhånd var sikret en plads i finalen, så var det stadig en kamp imellem EU LCS og NA LCS og hvem der var bedst indbyrdes. 

Dette opgør mellem de to regioner endte med en 12-6 score i NA's favør, så holdene fra EU må tage nederlaget til sig og lære af det, så de kan tage til Worlds senere på året og tage revanche imod NA.

Holdenes individuelle scores kan ses i tabellen herunder.

NA LCS
1. Team SoloMid (5 - 1)
2. Phoenix1 (4 - 2)
3. Cloud9 (3 - 3)
   EU LCS
   1. Unicorns of Love (3 - 3)
   2. Fnatic (2 - 4)
   3. G2 Esports (1 - 5)

 

Husk at se med senere i dag kl. 18:00, når TSM tørner sammen med UoL på Summoner's Rift i kampen om æren af være de første mestre af Rift Rivals.