Så skete det langt om længe! Doomfist, som Blizzard Entertainment har hintet til siden den første cinematic trailer for Overwatch, er nu langt om længe kommet ud på PTR. Doomfist, hvis sande navn er Akande Ogundimu, er ligesom Reaper, en af terrororganisationen Talons ledere og han tror fast på at det er konflikt og modstand der gør at mennesker bliver stærkere, hvilket strider imod alt hvad Overwatch står for.

Ifølge hans biografi på PlayOverwatch.com blev Akande Ogundimu født ind i en velset nigeriansk familie med et firma der gør sig i cyber-protese teknologi. Ogundimu var en meget intelligent og karismatisk person, der hjalp med at udvide sin families forretning, mens han samtidig dedikerede sin fritid til kampsport.

Men da han mistede sin højre arm i kølvandet på Omnic-krisen, så det ud til at hans kampsportkarriere var færdig, før han havde nået sin prime. Hans virksomheds cybernetiske proteser tillod ham at komme sig efter hans skader, endda gøre ham stærkere, men disse forbedringer gjorde det umuligt for ham at konkurrere på professionelt plan. Han forsøgte at vie sig til sin forretning med den samme iver, han havde haft for at kæmpe. Men han fandt intet der kunne fylde tomrummet, indtil han fik en ny mulighed af Akinjide Adeyemi, bedre kendt af verden som den anden Doomfist, ”the Scourge of Numbani”.

Adeyemi tilbød Ogundimu chancen for at kæmpe med ham som lejesoldat. Ogundimu acceptede dette tøvende, med opdagede snart at han nu havde en arena hvor han kunne frigøre sine forbedrede evner. Til sidst bragte Adeyemi ham med ind i Talon-organisationen. Det var netop Talons overbevisning om, at menneskeheden ville blive styrket gennem konflikt der resonerede med Ogundimus personlige overbevisning. Desuden præsenterede Talons interne magtkampe en ny udfordring, der gjorde det muligt for ham at bruge sit talent til ledelse sammen med sine evner som kriger.

Adeyemi var et nyttigt aktiv for Talon, men organisationen oplevede et langt større potentiale i Ogundimu med hans intelligens og hans evne til at inspirere som leder. Den forskel i visioner gjorde at Ogundimu dræbte sin lærermester og dermed tog hansken og navnet Doomfist til sig.

Som den nye Doomfist steg Ogundimu højt op i Talons rækker og hjalp til med at orkestrere en konflikt, som Talon håbede ville opsluge verden. Men før deres plan blev fuldbragt, blev Ogundimu besejret og fanget af et Overwatch striketeam bestående af Tracer, Winston og Genji. Han blev fængslet i et maximum security fængesel i årevis, hvor han ventede tålmodigt på de begivenheder, han havde forudset ville ske.

Endelig følte han, at tiden var kommet for at han skulle vende tilbage, og han brød ud af sit fængsel og genvandt Doomfists handske i en meget ensidig kamp imod Numbanis nyligt afslørede OR15-forsvarsrobotter.

I en developer update som Blizzard lagde ud på youtube her til aften, forklarer Jeff Kaplan at Doomfist bliver spillets ottende offence hero, der med en række unikke angreb gør sig godt til både frontal-angreb og flank-angreb.

“Doomfist’s cybernetics make him a highly-mobile, powerful frontline fighter. In addition to dealing ranged damage with his Hand Cannon, Doomfist can slam the ground, knock enemies into the air and off balance, or charge into the fray with his Rocket Punch. When facing a tightly packed group, Doomfist leaps out of view, then crashes down to earth with a spectacular Meteor Strike.” – PlayOverwatch

Doomfist er som sagt allerede nu ude på PTR, og man kan dermed forvente at han er til at spille om cirka 7-14 dage.