Som det første spil nogensinde er der nu blev tildelt over 100 millioner dollars (ca. 663 millioner danske kroner) til Dota 2 spillere i præmiepenge. Det gør Dota 2 til det spil med den absolut største mængde præmiepenge. På andenpladsen finder vi nemlig League of Legends, hvor spillerne "kun" har vundet sammenlagt 41 millioner dollars (ca. 272 millioner danske kroner).

Og vi har faktisk god grund til at være stolte herhjemme i lille Danmark. I følge esportsearnings.com ligger Danmark nemlig på en sjetteplads over de lande, der har vundet flest penge i Dota 2 turneringer, når man sammenligner spillernes nationaliteter. 

Hele 4 millioner dollars (ca. 27 millioner danske kroner) er blevet givet til danskere, hvor Rasmus "MiSeRy" Filipsen ligger i toppen med 1,4 millioner dollars (ca. 9,2 millioner danske kroner). Der er dog et meget langt stykke op til dem, der har tjent absolut flest penge på Dota 2, hvor Saahil "UNiVeRsE" Arora ligger i toppen med med 2,8 millioner dollars (ca. 18.7 millioner danske kroner).

Esports Earnings

Foto: Wykrhm Reddy

De over 100 millioner dollars er i løbet af spillets levetid blevet uddelt til 1.952 spillere til 781 forskellige turneringer. Langt de fleste af pengene bliver vundet til verdensmesterskabet, The International. I 2016 lå præmiepuljen på 21 millioner dollars (ca. 139 millioner danske kroner). Året før var den på 18 millioner dollars (ca. 120 millioner danske kroner). 

Det står alt sammen til trods for, at LoL har mange flere spillere end Dota og afholder mere end dobbelt så mange turneringer. De mange penge til The International kommer dog af et crowdfunding system, som Valve har implementeret, hvor Dota 2 spillerne løbende kan være med til at øge til præmiepuljen. Det får præmiepuljerne til at øges helt eksplosivt, hvilket også ser ud til at blive tilfældet i år, da puljen indtil videre er på 14,7 millioner dollars. The International 2017 skal nemlig først spilles til august.

Et lignende system blev dog også indført til sidste års verdensmesterskaber i LoL (Worlds) og vil også være med til at øge præmiepuljen næste gang.