Danmarks højst rangerende Overwatch spiller, Daniel "Dafran" Francesca, er af Blizzard Entertainment blevet kendt skyldig i at have overtrådt Overwatch Contenders reglementet, og er derfor blevet suspenderet fra at deltage i resten af tuneringen.

Det drejer sig om den såkaldte  Rule 7.0 (Conduct) hvor det til hver en tid kræves at alle konkurrenter og tilskuere der deltager i Overwatch Contenders, skal udvise respekt og god sportsånd. Grundet denne overtrædelse bliver Dafran nu, udover forment adgang til Overwatch Contenders Season Zero med sit hold Selfless Gaming, suspenderet fra alle hans Overwatch accounts i en uge, samt udelukkelse fra resten af competitive Season 5. Derudover må han ikke deltage i andre Blizzard sanktionerede turneringer i resten af competitive Season 5, og misser også sin invitation til Overwatch Contenders Season One. Dette er samtidig første gang at Blizzard slår så hårdt ned på en professionel spiller, der gentagene gange er taget i at trolle og opfordre andre til at gøre det samme i deres competitive matches.

Hvad angår Selfless Gamings plads i Overwatch Contenders, så har de fået lov til at fortsætte såfremt de finder en afløser for Dafran.

Bradford Rajani udtaler sig på selfless.gg, efter at have gennemset Dafrans Twitch VOD’s, at de har konkluderet at Dafrans opførsel er imod ikke kun Overwatch Contenders regelsæt, men også hvad Selfless Gaming forventer sig af deres pro-spillere. De er derfor enige med Bizzards beslutning og agter ikke at anke den.

“Upon further VOD review of Dafran's behavior, especially this past night, we have found his actions to be completely unacceptable, and in clear violation of Blizzard’s rules around player conduct, in addition to our own expectations of player/teammate conduct." - Bradford Rajani

Det er ikke en hemmelighed at Dafran har været en kontroversiel spiller i lange tid, som følge af hans tendens til at trolle og tabe competitive matches med vilje.

Det samme gjorde sig gældende for 2 dage siden, hvor han umiddelbart efter at have livestreamet på Twitch, skrev på Twitter at han var “fucking ligeglad med hvad der sker med hans karriere”.

Det lader dog alligevel til at Dafran er klar over at hans opførsel ikke kun går ud over ham selv, men også hans organisation (Selfless Gaming), hans holdkammerater og deres karrierer.

At han har brug for hjælp har også Selfless Gaming forstået, og selvom Dafran nu ikke længere er aktiv på holdet i resten af competitive Season 5, så vil de hjælpe ham med at finde den rette hjælp og vejledning der skal til for at få ham på ret køl igen, mentalt såvel som emotionelt.

“While Dafran will no longer be playing with our team, we will be assisting him in finding the help, counseling, and guidance that he needs to improve his mental and emotional well-being.” - Bradford Rajani

Nu er det op til Selfless Gaming at finde en afløser inden Group Stage kvalificeringen begynder den 18. og 25. juni. Set med danske øjne er det en skuffelse at Dafran ikke er med, men så må vi istedet sætte vores lid til at Mads " fischer" Jehg fra Hammers Esport, kan komme helt til tops i Overwatch Contenders.