Nu er der kommet en officiel udmelding om, hvorfor Valdemar "valde" Vangså blev bænket lige inden Heroic’s kampe om at komme til ESL One Cologne 2017. Som tidligere nævnt, så var det Henrik "FeTisH" Christensen som bænkede valde, og han fortæller i en pressemeddelse:

”Det er selvfølgelig aldrig en optimal situation at bænke en spiller, og især ikke op til en så vigtig kamp, det var ikke en nem beslutning. For mig var det ikke et svært valg, da vi risikerede en dårlig performance og manglende fokus fra valde og resten af holdet, hvis jeg ikke havde håndteret det.

Heldigivis har vi gode relationer med Casper ”cadiaN” Møller, som kunne træde til, og derfor tog jeg beslutningen. I denne sammenhæng vil jeg gerne sige tak til cadiaN for at træde til og spille nogle rigtig gode kampe!

Der er umuligt at sige, hvordan det ville have endt, hvis ikke jeg havde taget den beslutning. Men faktummet er, at vi kvalificerede os til ESL One Cologne gennem en stærk team performance, og det er hvad jeg er ansat for. At hjælpe holdet med at vinde kampe, og jeg må sige, at drengene klarede det godt, og viste hvorfor de er med i toppen. Den sidste uge har for mig vist, at vi er her for at konkurrere på det højeste niveau, og jeg er sikker på, at vi vil se det fremadrettet.”

Valdemar “valde” Vangså fortæller i den samme pressemeddelse:

”Jeg kunne absolut have håndteret situationen og timingen anderledes, men når alt kommer til alt, så tror jeg, at det var den bedste løsning for alle, og at jeg bevæger mig videre. Jeg har altid værdsat spillerne fra Heroic og samarbejdet med RFRSH, som er ved at bringe en ny og professionel attitude til spillet. 

Men selvom vi var fem meget stærke spillere, så fungerede vi ikke optimalt som et hold. Jeg tager min del af skylden, og det var frustrerende for os alle. Nu ser jeg frem til at finde et nyt hold, og jeg værdsætter at RFRSH hjælper i denne situation.”

Hvem Heroic vælger som femte mand er endnu uvidst, og hvor valde ender er ligeledes spændende. valde blev dog kort forinden interviewet af Duncan "Thorin" Shields, og der lød det til at han så frem til at arbejde med Heroic og indløse holdets potentiale.

Med rygterne cirkulerende omkring den svenske scene, så er det en oplagt mulighed, men der er efterhånden også en række talentfulde spillere i Danmark, som står uden organisation.