De regerende verdensmestre i Dota 2, det tidligere Wings Gaming hold, er blevet banlyst fra at spille i nogen former for turneringer i Kina, efter at have brudt deres kontrakter. De fem kinesiske spillere valgte kort før The Kiev Major at forlade Wings Gaming grundet mangel på kommunikation med ejeren. Samt at der manglede betaling på 30% af deres TI6 præmie, som var på mere end 62 millioner kroner, og at de op til flere gange ikke fik udbetalt deres løn. De fem spillere kan nu hverken spille i kinesiske turneringer, blive samlet op af andre kinesiske hold eller træne mod andre kinesiske hold. 

Dommen kommer fra ACE (Associationfor Chinese Esports), som er en union for kinesiske dota spillere. Dette union blev lavet af managerne fra hold som IG, DK, LGD og Tongfu. Derfor har mange forskellige Dota 2 personligheder stillet spørgsmåltegn ved dommen, da ACE i princippet ikke har nogen lovgivende magt at stå bag ved. 

De fem kinesiske spillere forlod Wings Gaming og startede Team Random, selvom de godt vidste at det kunne give problemer med ACE. Efter Kiev Majoren, var der nogle af spillerne der gik tilbage til Wings Gaming, for at se om de kunne få en god deal, og dermed efterlade de andre spillere med straffen. Det endte dog med at alle fem spillere fik et livsvarigt forbud fra kinesiske turneringer, med undtagelse af Valve events såsom Majors og The International. 

En Reddit bruger ved navn, kybxd, har oversat Zhang "y'" Yiping's forklaring på hvad der er sket.

" The following words are to tell you my feelings after yesterday and also the bad effect on our future career. We simply thought other clubs would come for us after TI7 after talking to ACE League last time, but actually we were banned permanently. One reason is none of us talked to Xie Zhouyu(Wings's boss) about our left, and the second is wings club didn't talk to ACE either."

Resten af forklaringen kan læses  her.

De kinesiske spillere kan stadig flytte fra Kina og spille for andre hold, men det er ikke så nemt som det lyder for kinesiske spillere, pga. visa vanskeligheder.

Der er ikke så mange detaljer om sagen på nuværende tidspunkt og dommen over de fem spillere kan stadig nå at blive ændret.