Det er en god måned siden, at den kommende Major; PGL Krakow 2017 blev annonceret. Og som traditionen tro, så er der Minor kvalifikationer, hvor der denne gang ikke er hold direkte inviteret til LAN-kvalifikationen, hvor der er tre pladser at spille om. Da EnVyUs mistede sin position til den offline kvalifikation, da de ikke havde tre af de fem spillere tilbage efter skabelsen af superholdet på G2 Esports.

De otte inviterede hold til den lukkede Swiss kvalifikation til den europæiske Minor, og de gøres følgeskab af otte hold, som skal findes gennem de åbne kvalifikationer. 

BIG EnVyUS Epsilon Heroic
Kinguin LDLC Ninjas in Pyjamas Space Soldiers

Heroic måtte ved den sidste europæiske Minor se sig slået 2:1 af HellRaisers, hvor de kort forinden havde måtte lade Lukas "gla1ve" Rossander joine Astralis, og med nærmest ingen practice og rutine med Nikolaj "niko" Kristensen forsøge at kvalificere sig. Denne gang står de meget stærkere, og selvom Minoren aldrig har været så svær, så må Heroic ses som en af favoritterne til at gå videre.

Datoerne til kvalifikationen og vejen til Majoren for holdene

27-29. april Open qualifier #1
3-5. maj Open qualifier #2
8-10. maj Open qualifier #3
15-17. maj Open qualifier #4
20-21. maj Swiss closed qualifier
15-18. juni PGL Europe Minor Championship
29 juni – 2 juli Swiss closed qualifier

Der er dog flere af holdene, der kommer til at skulle tage et valg, da flere af datoerne falder sammen med kvalifikationen til ESL One Cologne 2017

Der er muligvis en løsning på vej for holdene, der vil forsøge at kvalificere sig til både Minoren og Cologne.

Det kommer også til at gå ud over DreamHack Summer, hvor mange af de europæiske hold skal vælge mellem LAN’et i Jönköping eller LAN-kvalifikationen til Majoren for Europa, da de to overlapper. Hold som kvalificerer sig til ECS Season 3 LAN finalen og skal spille om en challenger plads, kommer også til at have tre dage mellem de to turneringer i slutningen af juni.

Med et presset skema, så har har fx. Astralis fravalgt at deltage i ESL One Cologne 2017, da det lå for tæt på Majoren. Og om det kommer til at give dem en fordel må tiden vise, men det er en luksus, som mange hold ikke kan tillade sig.

Afviklingen af denne Major kommer til at berøre rigtigt mange andre turneringer, og selvom det er svært at planlægge uden at overlappe, så er der nok ikke nogen tvivl om, at der bliver trukket nogle linjer op mellem de forskellige turneringsorganisatorer.