Der har været en sag oppe at vende hos SKAT, som skulle beslutte hvorvidt en sag omkring sportspension også ville være gældende for en udøver af esport. Her var svaret klart, en esportsudøver har lov til at indbetale til en sportspension under samme vilkår som alle andre atleter. Du kan læse hele rapporten her.

For dem der ikke kender til begrebet sportspension så er dette den officielle betegnelse fra SKAT: 

Formålet med bestemmelsen er at give sportsudøvere mulighed for at etablere en ratepensionsordning, hvorfra der kan ske rateudbetaling, før pensionsudbetalingsalderen er opnået.

Det betyder kort og godt, at du som sportsudøver med en kort karriere sammenlignet med andre erhverv, har mulighed for at få udbetalt din pension før du opnår den normale alder. 

Grunden til at emnet har været taget op hos SKAT, er at en unavngiven professionel esportsudøver har stillet spørgsmålet til SKAT, og har ønsket et bindende svar, således en sådan pension ville kunne etableres uden at give problemer i fremtiden. Måske det er Finn " karrigan" Andersen som har skulle placere en andel af hans præmiepenge fra weekenden. 

At være e-sportsudøver:

At være professionel e-sportsudøver er et fuldtidsarbejde. Spørger træner typisk 7-10 timer de dage, hvor vi ikke er afsted til turneringer. Træningen består af såvel strategi/teknik/kamptræning i samarbejde med en professionel træner i selve spillet samt fysisk træning af hele kroppen. Den mentale del trænes via en ansat sportspsykolog.

Lige netop esport og sports spørgsmålet, som der efterhånden har været diskuteret et hav af gange herhjemme, skal igen vendes på torsdag til konferencen i København hvor både DIF, DGI, e-sport Danmark og Københavns kommune deltager.