Den kvindelige CS:GO turnering til Copenhagen Games har længe været blandt de største, og ligesom i CS:GO hovedturneringen er præmiesummen til Samsung CS:GO Ladies også steget betydeligt.

Team Secret vandt i 2016 27.000 kroner, og førstepræmien i år er på 52.000 kroner. I år deltager hold fra Australien, Tyrkiet, Rusland, Norge, Kina, Frankrig, Polen, Nordamerika og Danmark deltager. 

Vi har taget en snak med 35-årige Tabitta " Miss Varno" Kjærsgaard, som spiller for Shark Gaming om hendes blik på den kvindelige scene, og hvad der får hende til at spille CS.

Hvad er det, som får dig til at spille CS, og er du en meget konkurrencemindet person?

Der er flere grunde til, at jeg spiller CS. For mig er det en kombination af det sociale, at udvikle mig til at blive bedre og bedre og selvfølgelig konkurrenceelementet.
Ja, det vil jeg mene, jeg er. Da jeg var yngre, spillede jeg både håndbold og fodbold på ret højt plan, så den mentalitet, der er på sådanne hold, har jeg helt bestemt taget med mig til CS. Selvom jeg er meget konkurrencemindet, så er jeg også klar over, at det tager tid at udvikle et hold, og at man bliver nødt til at være tålmodig for at få det bedste ud af sit hold

Miss Varno

Overrasker det folk, at du spiller computer?

De fleste af mine venner ved faktisk ikke, at jeg spiller computer, da jeg aldrig snakker om det, når jeg er sammen med dem. Men de få, der ved det, synes, det er fedt, at jeg har en hobby, som jeg bruger meget tid på. Jeg tror faktisk, at det, der overrasker folk mest, er, at jeg først startede med at spille CS, da jeg var 31. Men de fleste griner bare af det og synes, det er ret sejt.


Har du set og kunnet fornemme den stigende interesse med flere og flere piger, som spiller computer og CS:GO, og hvad tror du, det skyldes?

Der er ikke nogen tvivl om, at der kommer flere og flere piger inden for CS. Inden for de sidste par år er der kommet markant flere piger og pigehold til CS, og det er bare skønt at se.

Jeg tror bestemt, det har noget at gøre med, at gaming er blevet mere mainstream. Jeg også, at det har noget at gøre med alle de store turneringer, der holdes. En anden ting, jeg tror, der har indflydelse er, at streaming-sider som Twitch har gjort det muligt for piger (og alle andre) at få et indblik i, hvad CS er, og at der er mulighed for både at spille CS competitive, men også bare for hyggens skyld. Det tror jeg tiltrækker både piger og drenge.


Kan du mærke aldersforskellen, og er du den fornuftige ’mor’ for holdet?

Til tider kan jeg godt mærke aldersforskellen. Men det er mest i musiksmag og tøjsmag :)
In game synes jeg alle, mine piger er gode til at holde fokus samt at rette ind, hvis jeg er utilfreds med noget. Jeg er nok lidt 'mor' på holdet, og det har jeg ikke noget problem med, så længe jeg ikke skal vaske deres tøj og lave mad til dem. Med hensyn til humor er vi helt på bølgelængde, og vi har det dejligt sammen.

Shark Gaming bootcampFoto: kathrinejj

Du streamer også ofte – Hvad er det som du synes, er sjovt og spændende ved det?

For mig er streaming mit frirum, hvor jeg kan chille, slå hjernen fra og bare hygge med venner. Jeg er ikke på nogen måde en stor streamer som kathrinejj, men jeg hygger mig med de få, der vil se med, og jeg forsøger at interagere med alle i chatten. Jeg foretrækker at spille fuldt premade, da jeg har ikke så meget fritid. Så den lille tid, jeg har til hygge-CS, vil jeg gerne bruge med mine venner.

Kæmpe tak til Shark Gaming! Tak til sopheyy, kathrinejj, Celine og snuul fordi i er så gode teammates. Vi glæder os til CPHG - Kom og hep på os!

Shark Gaming Female består af:

  • Tabitta "Miss Varno" Kjærsgaard
  • Celine ".#celine" Varneskov
  • Maria "snuul" Hyldal Stage
  • Kathrine "kathrinejj" Jensen
  • Sofie "sopheyy" Lydiksen

Du kan se Miss Varno og de andre spiller CS:GO, når Samsung CS:GO Ladies starter den 12. klokken 10, og finalen i Samsung CS:GO Ladies bliver spillet den 15. klokken 19:30.