I torsdags lød startskuddet til den absolut største og mest prestigefyldte turnering indenfor Counter-Strike: Global Offensive. Ikke nok med, at verdens absolut bedste Counter-Strike-mandskaber var samlet, så var det også den største præmiepulje til dato.

De mange hold skulle kæmpe om en samlet præmiesum på godt halvanden million danske kroner. Arrangørerne havde fordelt præmierne således, at alle hold var garanteret en lille bid af kagen, mens førstepladsen gik fra eventen med godt 550.000 danske kroner.

Da hovedturneringen fik flere danske hold

Som nævnt tidligere i artiklen startede Counter-Strike: Global Offensive-turneringen ved Dreamhack Winter 2013 torsdag. Både gruppe A og gruppe B blev afviklet, men også BYOC-turneringen blev spillet i løbet af torsdag.

Mens der ikke var danske hold i hverken gruppe A eller gruppe B, så var Copenhagen Wolves og n!faculty at finde i henholdsvis gruppe C og gruppe D. De endte dog ikke med at være eneste danske mandskab i hovedturneringen. Reason Gaming og Xapso, hvor der på sidstnævnte er to danske spillere at finde, Casper "cadiaN" Møller og Philip "aizy" Aistrup, gik nemlig hele vejen i BYOC-turneringen og fik dermed en plads.

Selvom Danmark havde hele fire hold med i hovedturneringen, så kan vi ikke ligefrem prale med dansk succes. Copenhagen Wolves var nemlig dem, der kom længst, og for dem blev det ikke til mere end en kvartfinaleplads, da de blev slået ud af Team VeryGames.

Det andet store håb for Danmark, n!faculty, leverede heller ikke just noget prangende. En tredjeplads i gruppe C gjorde nemlig, at de allerede efter gruppespillet måtte se sig forlade eventen med blot én ud af tre mulige sejre.

Reason Gaming og Xapso kom begge ind i hovedturneringen fra BYOC-turneringen, hvor de slog hold som Nostalgie og mousesports. De var begge spået en hård tid blandt det stærke felt, og det blev da heller ikke til det helt store, selvom Reason Gaming dog vandt over SK Gaming 16 - 03.

Amerikanerne tog teten

I gruppe C fandt vi blandt andre amerikanske compLexity, som var spået en svær mulighed for at gå videre. Holdet var senest at finde til Electronic Sport World Cup 2013, hvor de kom videre med et mulehår, da de vandt over LGB eSports og spillede uafgjort mod Clan-Mystik - de blev dog mildest talt banket sønder sammen i kvartfinalen mod Ninjas in Pyjamas.

Ved Dreamhack Winter 2013 kom compLexity igen videre fra gruppespillet, men denne gang var det langt mere overlegen. Det amerikanske mandskab startede deres turnering ud med at vinde over danske n!faculty med cifrene 16 - 05. Bagefter valgte amerikanerne så at gøre det af med de helt store favoritter fra Team VeryGames.

De to sejre sendte compLexity videre fra gruppe C på førstepladsen, hvilket gav dem Astana Dragons i kvartfinalen. Igen var amerikanerne godt spillende, og de vandt 02 - 01. I semifinalen blev det dog endestationen, da det var fnatic, der ventede.

På dette tidspunkt var compLexity kun én sejr fra at gøre noget, som ville have været gået helt over i historien. En sejr over fnatic havde nemlig givet en billet til finalen, men sådan gik det ikke. Kampen mellem compLexity og fnatic blev faktisk aldrig rigtig spændende, eftersom sidstnævnte vandt 02 - 00.

Lineup:

  • Spencer "Hiko" Martin
  • Jordan "n0thing" Gilbert
  • Kory "semphis" Friesen
  • Sean "sgares" Gares
  • Braxton "swag" Pierce

Om ikke andet har compLexity vist, at de kan levere, og at man fremover skal holde øje med dem og ikke afskrive dem som et slagkraftigt mandskab.

De nye ulve bestod eksamen

Danske Copenhagen Wolves valgte for få uger siden at skifte ud i kølvandet af en 5.-8. plads ved Electronic Sport World Cup 2013. Både Jacob "Pimp" Winneche og Michael "Friis" Jørgensen fik nemlig med øjeblikkelig virkning sparket, hvilket gjorde plads til henholdsvis Nicolaj "Nico" Jensen og Nicolai "device" Reedtz.

De to nye tilføjelser har før i tiden været hos Copenhagen Wolves, og selvom de kom ind på holdet blot få uger før Dreamhack Winter 2013, hvilket begrænsede træningen gevaldigt, så leverede de en acceptabel indsats. Især Nico, som har været væk fra spillet længe, fik vist, hvorfor han er blandt verdens bedste AWP-spillere.

Lineup:

  • Henrik "FeTiSh" Christensen
  • Peter "Dupreeh" Rasmussen
  • Andreas "Xyp9x" Højsleth
  • Nicolai "device" Reedtz
  • Nicolaj "Nico" Jensen

Nok blev det ikke til en semifinale- eller finaleplads for Copenhagen Wolves, men i perioder så deres spil rigtig godt ud, så med tiden burde de sagtens kunne gøre endnu mere skade.

Ninjas in Pyjamas vandt heller ikke guld denne gang

Ninjas in Pyjamas har ved deres to seneste events ikke præsteret at hive guldet i hus. Senest deltog det svenske mandskab ved Electronic Sport World Cup 2013, hvor de hev en skuffende fjerdeplads i hus. Før Electronic Sport World Cup 2013 var holdet ved RC EMS One Fall Finals, hvor de måtte nøjes med en andenplads, eftersom de tabte til Team VeryGames i finalen.

Ved Dreamhack Winter 2013 startede de ud med at vinde over Recursive i gruppespillet. En forholdsvis 16 - 13 sejr over franskmændende blev efterfulgt af en stenstikker sejr over UniversalSoldiers. Med disse to sejre var Ninjas in Pyjamas klar til kvartfinalen, hvor LGB eSports ventede.

LGB eSports skød allerede fra første map med skarpt, da de noget overraskende gik hen og vandt 16 - 14 over Ninjas in Pyjamas. Næste map var så de_train, hvor forhåndsfavoritterne dog fik taget sig sammen, og de endte op med at vinde 16 - 09.

Sidste og altafgørende map var så inferno, hvor det heller aldrig rigtig blev spændende. Ninjas in Pyjamas vandt nemlig 16 - 07, hvilket gjorde dem klar til semifinalen. I semifinalen ventede Team VeryGames i et rigtig El Clásico, hvor Ninjas in Pyjamas langt om længe fik vundet 02 - 01.

Lineup:

  • Patrik "f0rest" Lindberg
  • Robin "Fifflaren" Johansson
  • Adam "friberg" Friberg
  • Christopher "GeT_RiGhT" Alesund
  • Richard "Xizt" Landström

I finalen blev det så spændende, fordi her ventede svenske fnatic. Selvom fnatic startede ud med at vinde pistolrunden, så fik Ninjas in Pyjamas hentet mange af de efterfølgende runder i hus og gik til halveg med en føring på 12 - 3. fnatic fik dog vendt skuden og endte med at vinde første map 16 - 14.

Næste map var så de_inferno, som er blevet spillet rigtig mange gange under Dreamhack Winter 2013. fnatic fik fornøjelsen af at starte på Terrorist-siden, hvilket gav dem mange problemer i starten af kampen. Vi skulle nemlig helt hen ved sjette runde, før fnatic fik sat point på kontoen. Ninjas in Pyjamas vandt dog dette map, hvilket sendte kampen ud på de_train.

Det var her, hvor fnatic gik helt amok. De unge talenter fik æren af at starte Counter-Terrorist, hvilket gav dem en føring på hele 13 - 02 ved halveg. Det var altså et godt udgangspunkt for fnatic, der blot skulle bruge fire runder for at vinde Dreamhack Winter 2013 - og det gjorde de også.

fnatic, fnatic, fnatic... WOW

Ja. Hvad skal man dog skrive om fnatic. Igennem hele turneringen har det svenske mandskab simpelthen været fuldstændig urørlige. De startede ud med at vinde over Natus Vincere og Clan-Mystik i gruppespillet, hvilket blev efterfulgt af en sejr over 02 - 01 sejr over Recursive i kvartfinalen.

Retter vi fokus mod semifinalen, så var det her, at de satte en stopper for det gode spil, som compLexity ellers har leveret ved Dreamhack Winter 2013. En stensikker 02 - 00 sejr over amerikanerne gjorde dem klar til finalen, hvor Ninjas in Pyjamas ventede.


(fnatic vandt Dreamhack Winter 2013 over Ninjas in Pyjamas i finalen.)

Selvom man ikke kan hædre blot en eller to personer på et hold, når de vinder så meget, så har især Robin "flusha" Ronnquist og Jesper "jw" Wecksell simpelthen gjort det suverænt. Især sidstnævnte var en vigtig faktor i finalen, da han var manden bag AWP'en.

Lineup:

  • Jonatan "Devilwalk" Lundberg
  • Robin "flusha" Ronnquist
  • Jesper "jw" Wecksell
  • Markus "pronax" Wallsten
  • Andreas "schneider" Lindberg

Resultatet i finalen giver os følgende slutstilling i Counter-Strike: Global Offensive-turneringen ved Dreamhack Winter 2013.

1. fnatic ~ 550.000 danske kroner.

2. Ninjas in Pyjamas ~ 270.000 danske kroner.

3.-4. Team VeryGames ~ 120.562 danse kroner.

3.-4. compLexity ~ 120.562 danse kroner.

5.-8. LGB eSports ~ 55.000 danske kroner.

5.-8. Copenhagen Wolves ~ 55.000 danske kroner.

5.-8. Recursive ~ 55.000 danske kroner.

5.-8. Astana Dragons ~ 55.000 danske kroner.

9.- 16. Clan-Mystik ~ 11.000 danske kroner.

9.- 16. Natus Vincere ~11.000 danske kroner.

9.- 16. UniversalSoldiers ~11.000 danske kroner.

9.- 16. iBUYPOWER ~11.000 danske kroner.

9.- 16. n!faculty ~11.000 danske kroner.

9.- 16. Xapso ~11.000 danske kroner.

9.- 16. Reason Gaming ~11.000 danske kroner.

9.- 16. SK Gaming ~11.000 danske kroner.

Som det kan ses ovenover, så blev det altså ikke til andet end en 5.-8. placering til Copenhagen Wolves som det højeste set med danske briller. Ninjas in Pyjamas må atter engang tage til takke med en andenplads efter nederlag mod landsmændende fra fnatic.

CS:GO's seertal steg eksplosivt

Igennem weekenden blev den hidtil største Counter-Strike: Global Offensive-turnering, Dreamhack Winter 2013, afviklet. Udover den svimlende præmiepulje på over halvanden million danske kroner, så havde Valve gjort en masse ting, som skulle være med til at fremme seertallet - og det virkede.

I finalen var der over 146.000, der fulgte opgøret mellem fnatic og Ninjas in Pyjamas. Samtidig ramte Counter-Strike: Global Offensive det hidtil største peak nogensinde - 93.905 antal spillere på én gang. Det skal lige siges, at det højeste peak før Dreamhack Winter 2013 var på omkring 55.000 spillere på én gang, så ja. Tallene snakker for sig selv.

Meget tyder altså på, at Counter-Strike: Global Offensive langt om længe kommer til at få den opmærksomhed, det fortjener. Hvorvidt Valve så er i stand til at bibeholde interessen hos alle de nye spillere, der er kommet gennem weekenden, får vi at se.