Længe har de negative sager havlet ned over skin-betting industrien, og det ser kun ud til, at forholdene bliver værre. Og hvis du er en norsk fjeldabe, kan du se frem til flere problemer i at bette dine skins på CS:GO kampe. Norge vil nemlig gøre skin-betting ulovligt. 

Kort fortalt går skin-betting ud på, at man better på professionelle CS:GO kampe med de våben skins, man kan købe til CS:GO gennem Steam. Det er the Norwegian Gaming Authority (NGA), der står bag ulovliggørelsen, efter de har besluttet, at skin-betting er en form for gambling. Og i Norge er det kun den norske udgave af Danske Spil, Norsk Tipping, der må udbyde gambling. 

Årsagen til NGA's beslutning er, at skins'ene har en reel værdi i kroner og ører. Det fortæller de til the Esports Betting Report. 

Skins kan normalt ikke blive byttet for penge, men det er muligt at tage skins'ene ud af spillet og af andre markeder, der beskæftiger sig med køb og salg. Der er separate online casioner, hvor du kan bette og vinde skins, og i sådanne tilfælde er skins en virtuel valuta, der kan blive brugt til gambling. Vi har set en hel del eksempler på norske børn og unge mennesker, der har brugt tusinde kroner på det her. 

For at lukke skin-betting ned har NGA tænkt sig at gå efter de udbydere, der tilbyder online skin-betting. 

At stoppe ulovlig betting har altid været en prioritet hos os, især når spillene er målrettet børn og unge mennesker. Derfor vil vi undersøge de problemer, der kommer med gambling af skins og overveje konsekvenserne for udbyderne her i Norge. 

Det kommer ikke til at have nogle konsekvenser for dem, der better. 


285
Paracon
699 kr.
191
Paracon
699 kr.
174
BenQ
1931 kr.
236
Arozzi
1899 kr.
112
fnatic
2789 kr.

I forvejen har skin-betting industrien allerede oplevet stor nedtur i løbet af det seneste års tid, efter at Valve har fået flere sager på halsen. Det fik spilproducenten til at gå i kødet på gambling siderne for at få dem til at lukke. 

Indtil det punkt oplevede industrien ellers enorm vækst og i hele 2016 blev der bettet med skins for en samlet værdi af 35 milliarder kroner.