Ifølge en artikel på Forbes, så var der 100.000 flere tilskuere til IEM Katowice end ved sidste års Superbowl, som havde 70.000. Og mere end 46.000.000 unikke viewers så med online, hvor der kun var 30.6 millioner, som så Trump blive svoret ind som præsident.

Det lyder selvfølgelig meget godt, men det er nok ikke en helt fair sammenligning. Især da Spodek Arenaen, hvor turneringen blev afholdt,  kun har en kapacitet på 11.500 mennesker. Det var heller ikke kun esportsfans, som blev talt med da IEM Katowice også er en EXPO, hvor mange firmaer kommer og fremviser deres nyeste teknik, som fx. virtual reality og det sidste nye fra Intel. Og da IEM Katowice foregik over flere dage, så var der rig mulighed for at blive talt med fem gange, hvis du kom fem dage. Det er stadig imponerende at 173.000 mennesker, har været på besøgte ved IEM Katowice, men sammenligningen er nok ikke helt fair.
Hvad der heller ikke var fair for holdene var Andreas "Xyp9x" Højsleth, som satte en rekord med flest 1vX clutches

Der var 46 millioner, som så med online ved turneringen, som talte både StarCraft 2, CROSSFIRE, Heroes of the Storm,  League of Legends og Counter-Strike: Global Offensive. Hvilket nok ikke overraskende dækkede markant flere timer end indsættelsen af Donald Trump, som blev vist fra 10 til 18, og var den fjerde højeste ifølge Nielsen, med 30.6 millioner.

Det er nok ikke helt fair, at sammenligne et verdensomspændende broadcast med et rent amerikansk TV seertal, hvor mængden af timer på ingen måde er ens. Det lyder godt, men er som at sammenligne æbler og kul. 


Hvis man sammenligner det med ELEAGUE Majoren, så var det 200.000 som så den igennem TBS, som også have en ny rekord med 1.200.000 unikke online viewers.

Esport er stort og voksende, men som en rapport fra Deloitte så passende hed "Esport: bigger and smaller than you think", så er der stadig lang vej endnu op til de etablerede sportsgrene, som videoen under også opsummere ganske fint.

 

Det er fint, at vi gerne vil have esport anerkendt, men der er ingen grund til at vælge så fjollede sammenligninger. Esport er kommet for at blive, og det bliver kun større.