De fleste af os kender til Twitch, og har brugt adskillige timer på underholdningsplatformen. Både for at se verdens bedste esportsudøvere spille, men også for at se andre spille spil og være underholdende. Vi har taget en snak med den danske streamer, Michal "ThePolishDane" Galewski, om streaming og at være en del af Copenhagen Flames.

Hvor kommer dit navn fra?

Historien bag navnet er skam ikke så fantastisk. Min gamle roommate hedder TheDanishViking i League of Legendes, og jeg tror det var der, at jeg fik inspirationen. Jeg stammer fra Polen, hvor jeg er født og har boet der i de første syv år af mit liv. Derfor er jeg altså en polsk dansker, og mit navn blev ThePolishDane.

Hvordan startede du med med at streame og YouTube?

Jeg har altid elsket computerspil, og alt fra Game Boy, Nintendo til Playstation og PC, men også brætspil for den sags skyld. Jeg faldt over over YouTube, og mennesker som PewDiePie og TotalBiscuit. Disse to har helt klart været den største inspiration for mig.
Efter gymnasiet startede jeg en YouTube kanal. Det foregik på engelsk og var en ’Let’s play kanal’, som lidt var endnu en kopi af PewDiePie.
Da jeg begyndte på universitetet forsvandt tiden ret meget fra mig. Jeg havde opbygget hele 250 subscribers, som var enormt meget for mig. Jeg kunne tit bruge fem timer på at lave en 10 min. lang video, men det var svært at finde tiden til det. Da jeg så flyttede, og fik noget godt internet, så tog jeg springet med at begynde at streame.


91
DXRacer
2089 kr.
236
Arozzi
1899 kr.
112
fnatic
2789 kr.
172
ZOWIE
529 kr.
191
Paracon
699 kr.

Hvad er det bedste og værste ved streaming og YouTube?

Det bedste ved streaming og YT er helt klart feedbacken. Med YouTube er det views, søde kommentarer og grin fra andre mennesker når de ser ens videoer. Streaming er meget mere direkte, meget mere intimt, intet editing, intet at skjule sig bag der.
Det fede ved Twitch er helt klart det lille community man kan opbygge og få til at vokse. Alle ens faste viewers der kommer igen og igen, dem der siger ”Du er den bedste streamer”, ”Jeg har haft en dårlig dag, så jeg kommer her ind for at den kan blive bedre”. De der små øjeblikke, hvor man ved at man underholder mennesker, det er smukt og enormt dejligt.
Man bliver afhængig af at streame, det gør man helt 100%.


Det værste er når man IKKE får followers i lang tid. Så begynder man at tvivle på, hvad det er man bruger sin tid på. Der kan man godt blive lidt opgivende, men det kræver bare en god stream, og så er man godt kørende i en uge eller to igen. Helt klart også Twitch trolls, og det er forfærdeligt, at der findes mennesker, der kun kan have det sjovt ved at gøre andre mennesker kede af det eller lignende. Det bedste man kan gøre er at ignore dem. De leder efter en reaktion, og hvis de ikke får den så smutter de igen

Ellers er det jo altså bare at spille computerspil, så skide hårdt er det ikke. Tømrer, murer eller anden form for fysisk hårdt arbejde er meget hårdere end det jeg gør. For det er altså ’bare’ at spille computerspil, det ikke noget der ærligt gør en forskel i denne verden eller er livsnødvendigt. Men det er skide fedt, og jeg elsker at jeg har muligheden for det.

   

Du er streamer hos Copenhagen Flames, hvordan opstod det partnerskab, og hvad betyder det for dig?

Partnerskabet opstod ved at Copenhagen Flames havde en ide om at starte FlamesTV, som skulle være en Twitch kanal, som kunne give underholdning mange timer om ugen både med gaming og esport. De ledte efter en Twitch streamer, de kunne ansætte og faldt over min stream. Steffen (ejeren) kontaktede mig, og vi startede en prøveperiode på en måned. Inden den måned var over, blev vi enige om, at vores samarbejde var skide godt og vi gerne ville fortsætte det.

Hvad det betyder for mig? Hold nu op! Det er det fedeste der nogensinde er sket for mig. At noget jeg har helt alene arbejdet for, kæmpet for, brændt for, helt alene opbygget, faktisk førte til et arbejde med løn og hele molevitten. Det er så skide fedt!
Det er den bedste feedback man kan få, at noget man har opbygget helt selv er SÅ godt, at der er nogen der gerne vil betale for at gøre det samme for dem.

Er det vigtigt for dig, at det foregår på dansk?

Nej, slet ikke, det faktisk ikke så meget sproget osv. der er vigtigt. Det der er vigtigt er at, og her kommer guldkorn tippet til at starte en stream, have så lidt konkurrence som muligt. Og vær nem at finde. Jeg streamede faktisk et halvt eller et helt år, inden jeg begyndte på dansk. Der streamede jeg CS:GO som Legendary Eagle på engelsk. Det betød at jeg var i konkurrence med måske 10.000 andre streams, der havde præcis samme content som mig. Min stream ”boomede” først, da jeg streamede Rocket League på højt niveau og på dansk. Før konkurrerede jeg i det mest streamede spil, med et gameplay lidt over middel, og på det mest streamede sprog. Med Rocket League var det anderledes, hvor man kun fandt et par streams, med højt niveau og kvalitet. For at blive en rigtig stor streamer med flere tusinde viewers, så skal man streame på engelsk.
Man skal starte småt og bygge sin stream op, og gå derfor efter et unikt produkt.

Hvad er dine favorit spil?

Det spil jeg har spillet mest er Rocket League, hvor jeg nærmer mig 1400 timer. Jeg streamer ikke meget CS:GO, da der er for konkurrence. Og hvis folk vil se CS:GO på kanalen, så vil de gerne se en der er god til det, og det er spillerne fra vores CS:GO hold.
Jeg streamer det der er populært som nye spil. Vi har f.eks. lige spillet igennem Resident Evil 7 på, og det var skide populært og sjovt.
Jeg er der ikke for at vise højt niveau, så havde jeg jo spillet på et af esports holdene, jeg er der for at underholde. Jeg er variety streamer på Flames kanalen.

Hvis du skulle give 3 gode råd til folk, som gerne vil prøve kræfter med at streame, hvad skulle det så være?

Shameless advertising - Se mine tutorials ;) Med det mener jeg bare, SÆT DIG IND I HVORDAN STREAMING VIRKER. Kvalitet er så vigtig!
Audio er vigtigere end video, for får man hovedpine af at se en lidt sløret video? Nej, men får man hovedpine af en mikrofon, der hele tiden skratter, og får ens headset eller højttalere til at lyde som om de er ved at springe? Ja!
En anden ting som jeg nævnte før er, find noget der ikke er der i forvejen, eller i det mindste ikke er MEGET af. For meget konkurrence betyder en svær start.

   

   

Hvis man nu ikke kender til gaming og streaming, så kan det virke underligt at se andre spille computer, men kan du fortælle, hvorfor det er spændende, underholdende og ikke asocialt?

Det er altid nemmest at fortælle om esport i denne sammenhæng. Det kan direkte oversættes til at se fodboldkampe eller lignende. Hvis man interessere sig for en sport, så ser man det, og det gælder for computerspil. Den burde være ret nem at forstå. Man vil gerne se noget højt niveau fordi man selv ligger og er småfed på sofaen, og ikke har formen eller talentet til at spille fodbold. Så vil man gerne se nogen andre gøre det pisse godt, og især det hold man nu holder med. Det samme gælder for esport.

At sidde og se på mennesker, der spille alle mulige spil, som jeg gør. Det er klart personen, der er det vigtigste punkt. Det her kan bedst forklares som et radioshow. Man lytter til radio for musikkens skyld, men man har stationer som man foretrækker pga. værterne. De er underholdende, og man elsker at høre dem snakke om alle mulige ting og sager. Det samme gælder streamers. Det er nok den bedste måde at forklarer det på.

Du kan fange ThePolishDane på:

Facebook
Twitter
Twitch
YouTube

Streamer du selv, så har du mulighed for at blive vist frem på GDK når du går live. Du kan tilmelde din stream her