I sidste uge kunne det danske CS:GO mandskab Team123 annoncere, at de er på vej ind i den kinesiske esportsorganisation eFuture, så de for fremtiden kommer til at gå under navnet eFuture.dk. I den forbindelse er de også blevet inviteret til China Cup 2017, der kører fra d. 17-19 marts og har en præmiepulje på næsten 700.000 danske kroner (680.000 CNY). 

Vi tog en snak med en af eFuture.dk's rifler Christian "rezex" Bjerregaard for at høre, hvorfor eFutures valg faldt på Team123. Han forklarer, at Team123 i noget tid nu har holdt øje med den kinesiske CS:GO-scene, og at Kina leder efter danske hold, så matchet i mellem de to var oplagt. 

Jeg tror, vores organisation i Kina er meget interesseret i den nuværende esportsudvikling, der er i Danmark pt, og det er derfor, vi blev samlet op. Det er Dennis "sycrone" Nielsen, som har den lange kontakt til Kina og har haft den i et godt stykke tid, indtil noget fedt skulle dukke op. Så det er også ham der har stået for den direkte kontakt med eFuture.

Grundlæggeren af eFuture, Huang Xiaotian, har forklaret, at de har hentet det danske mandskab ind for at komme ind på den europæiske scene. Den kinesiske CS:GO-scene har endnu ikke et særligt højt niveau, og derfor er det her det første skridt for at nå det europæiske marked.



Hvor særligt det end lyder, forklarer Rezex dog, at det ikke kommer til at have den store indflydelse på eFuture.dk, at de er underlagt en kinesisk organisation. 

Det giver nogen muligheder i forhold til at komme rundt omkring og til Kina, men at høre til en kinesisk organisation er som sådan ikke anderledes end andre internationale organisationer.

eFuture.dk bliver rent turneringsmæssigt opfattet som et dansk hold og er derfor også med i kvalifikationen til DM i CS:GO. De er en af de hold, der har nået den lukkede kvalifikation i Århus, der bliver spillet d. 11. marts i Århus. Her står eFuture står til de bedste odds overfor FUAH, og du kan bette på dem her.

Og holdet har da også planer om at rykke længere op i det danske hierarki. 

Vores mål med holdet er sådan set at tage tingene "step by step" og forbedre os. Dog er vores endelige mål at rykke ind på en Top 30 HLTV og lidt længere op ad den danske rangliste inden for den næste tid her. 

eFuture.dk's lineup ser således ud: 

  • Christian "rezex" Bjerregaard
  • Daniel "mertz" Mertz
  • Dennis "sycrone" Nielsen
  • Rasmus "SandeN" Sanden
  • Frederik "acoR" Gyldstrand
  • Henrik "FeTiSh" Christensen (coach)