De fleste læsere herinde har godt hørt om de tre store MOBA-titler Dota, LoL og HoN. De foregår allesammen på PC, og det ville være utænkeligt at spille dem på andre platforme. Men hvordan lyder et MOBA på mobilen? Skørt, ikke? 

Ikke desto mindre er det tilfældet med spillet Vainglory. Spillet er relativt ukendt her i Danmark på trods af kun at være 2 år gammelt, og altså foregå på mobilen. Det mobile marked haft en enorm vækst de sidste par år, og selskabet bag spillet, Super Evil Megacorp, har også arbejdet aktivt for at gøre Vainglory til en mulig esport. I 2016 blev der uddelt mere end 2.400.000 kroner i præmiepenge i spillet.

Udover det har flere amerikanske esportsorganisationer som TSM og Cloud9 og europæiske som SK Gaming, Team Secret, G2 Esports og mousesports har hold i spillet. Der bliver afholdt Vainglory turneringer overalt i verdenen, men den største turnering, VIPL, bliver spillet i Korea, hvor præmiepuljen i tredje sæson af VIPL var på 500.000 kroner. Og præmiepuljerne bliver kun større.

Og så har der været afholdt flere store turneringer med tusindvis af dollars i præmier. Den største har været World Championsship 2016, der havde en samlet præmiepulje på 800.000 kroner.


Vainglory minder rigtig meget om de andre MOBA's på PC, men banen er mindre, og der er kun én lane. Ellers er målet mere eller mindre det samme som i LoL og Dota; at destruere fjendes base, i dette tilfældet kaldet the Vain Crystal. Man spiller 3 mod 3, og der er indtil videre 30 karakterer at vælge i mellem. Ligesom i de andre MOBA's er karakterne meget forskellige og har hver deres fordele og ulemper. Der er også en lille jungle under lanen, man kan rende rundt i, så mappet på mange måde minder om Twisted Treeline, 3v3 mappet fra LoL. 

Du kan se en gameplay video fra spillet her:

Men hvordan styrer man egentlig?
Som det også lidt fremgår af gameplay videoen bruger man sin venstre hånd til at bruge sine abillities, og så bruger man sin højre hånd til at bevæge sin karakter og trykke på de modstandere, man angriber. Kommunikationen i mellem spillerne er dog meget begrænset, da man kun kan sende humørikoner til sit hold og bruge pings på kortet. 

Vainglory kan spilles på både Apple og Android produkter, og du kan altså spille det på din lille iPhone, selvom spillet spilles bedst på en tablet. Det er helt gratis at hente, men du kan købe karakterer og andre ting som skins for penge, meget ligesom LoL. 

Mener du, at esport også kan udøves på mobilen?