IEM Katowice er overstået og vi er gået tilbage til det regelmæssige program i NA LCS, EU LCS og LCK. Og netop i LCK bliver vi i denne uge forkælet med ikke én, men to kampe mellem SK Telecom T1 og KT Rolster, der blandt mange er anset som de to bedste hold i verden. 

Den første Bo3 mellem de mandskaber udspillede sig tidligere i dag på Summoner's Rift. Dette var også første gang, at det "nye" SKT anført af Lee " Faker" Sang-hyeok og KT's nye super-lineup med bl.a. Kim "Deft" Hyuk-kyu tørnede sammen.

Begge hold var før dagens kamp 7-1 i LCK, så der var lagt op til en storkamp mellem de to koreanske giganter om hvem der skal anses som LCK's (og verdens?) bedste hold.

 

SK Telecom T1 2 - 1 KT Rolster

Game 1

De to hold gik ind til Game 1 med forskellige tilgange i deres pick/ban. SKT draftede et lategame hold, som optimalt skal bruge 20+ minutter på at komme i gang. Og som modsvar draftede KT et earlygame hold, med planen om at få et earlygame lead og give dem en fordel efter 20+ minutter.

Men planen virkede ikke, da SKT igennem hele kampen viste at deres makro-forståelse er en af verdens bedste. KT fik aldrig mulighed for at udnytte deres earlygame draft til noget, og når de prøvede at lave et play ved at sende 3-4 mand op for dræbe Seong "Huni" Hoon Heo's Nautilus, var SKT hurtige på aftrækkeren og tog tre turrets midlanen og botlanen.

KT opnåede aldrig det goldlead som deres teamcomp havde brug for, og derfor kunne deres modstander tage en stille og rolig sejr på baggrund af deres overlegne lategame.

 

Game 2

Samme situation som Game 1, når det kom til pick/ban-fasen. KT var igen opsatte på en earlygame draft uden nogen decideret frontline, mens SKT gik efter en teamfight comp, hvor Faker og Huni var på hhv. Orianna og Nautilus.

KT fik en langt bedre start på Game 2, hvor Heo " Pawn" Won-seok's Zed, i samarbejde med Go "Score" Dong-bin's Graves, formåede at få firstblood på Faker. Dette skulle vise sig at blive fatalt for SKT, da Pawn langsomt tog over i Game 2. KT havde lært af deres fejl fra Game 1, og undgik at teamfighte, men gik kun efter 1v1, 2v2 eller fights, hvor de var i overtal. Det faktum, at SKT aldrig fik lov til at udnytte deres teamcomp gjorde, at deres modstander langsomt opbyggede et 10K goldlead efter 20 minutter. 

KT var lige ved at miste kontrollen efter de havde taget Baron, og lige bagefter søgte en fight mod SKT's teamfight comp. Et fænomenalt play fra Faker og Huni, der i samarbejde destruede fire ud af fem KT-medlemmer, gav dem et ACE og en mulighed for at komme tilbage (se 03:20 i videoen).

Men pga. KT's massive goldlead var det enkelte play ikke nok. Deres 1-3-1 formation, kvalte langsomt SKT og de kunne efter deres anden Baron tage sejren i Game 2.

 

Game 3

Tredje og afgørende game mellem disse giganter - og sikke et game det var! Begge hold havde, modsat foregående games, draftet teamcomps som var lige på mange punkter. Det gjorde tredje game ekstra spændende, da det kom til at handle mere om skills fremfor teamcomps.

KT fik, ligesom i Game 2, opbygget sig et earlygame goldlead gennem Score's Graves og det pressure han gav sine laners. Men SKT kom langsomt tilbage efter ca. 15 minutters spil, da de kunne tage en fordelagtig fight i botlanen, hvor de tog en 3 for 1 trade. Holdet fortsatte med at holde sig inde i kampen via tre gode teamfights i midlanen i løbet af ca. 5 minutter, og pludselig havde de et goldlead.

SKT opbyggede langsomt deres lead igennem midgame, hvor der var enkelte fights omkring Baron, men ikke nogle der blev vundet overlegnet nok til at kunne tage Baron efterfølgende. Til sidst tog KT chancen og startede Baron, men måtte ofre tre af holdets medlemmer for at få den. KT brugte den Baron de havde tilbage på to medlemmer til at tage modstanderens toplane inhibitor, men som modsvar havde SKT valgt at lade Faker splitpushe botlanen på Zed, hvilket sikrede dem inhibitor.

Lategame var præget af en række supertætte teamfights, der kostede begge hold flere medlemmer, og de kunne derfor ikke udnytte modstandernes lange deathtimers. Det var kun indtil, at SKT formåede at vinde en teamfight i det 52. minut i deres egen base, at de et minut efter kunne destruere KT's nexus og kalde sig vinder af ugens første opgør mellem dem.

MVP i Game 3 var den tidligere Fnatic og Immortals toplaner Huni, som spillede Rumble og formåede at gøre 82.5K damage igennem det ca. 53 minutter lange game.

SKT vs. KT - G3 Damage

Næste kamp mellem SKT og KT spilles på søndag kl. 09, hvem tror du der tager sejren?