Tredje dag i Polen bød på to kampe i Bo3 formatet. Det var sidste elimination kamp i begge grupper. Desværre var der tre europæiske hold, der måtte kæmpe for, at de kunne tilslutte sig til ROX Tigers og Flash Wolves i semifinalerne.


H2k-Gaming 2-1 Hong Kong Esports

   

   

Første game var en rigtig thriller. Selvom H2k på papiret skulle lukke kampen nemt, så lagde HKE op til kamp, og var klar til at kæmpe om overlevelse. H2k var langt foran i early game, og efter 24 minutter havde de skudt fire turrets ned. H2k tabte en teamfight under aggro fra baron, og det blev vendepunktet for HKE. Holdet fra Hong Kong havde i løbet af kampens hede hele tre barons på hånden. H2k var dog inde og lave et push for at lukke kampen, men HKE’s forsvar var for stærk. Med spillets to stærkeste buffs, i form af baron og elder, lukkede HKE kampen flot af.

   

   

I andet game sikrede H2k sig en god poke comp, med Fabian "Febiven" Diepstraten på Jayce, Jhin og Miss Fortune i botlane, og den ellers aggressive jungler Marcin "Jankos" Jankowski spillede Ivern. Ganske vidst lavede Jankos flere aggressive plays i HKE’s side af junglen. Kombineret med et par effektive lane-ganks i bot, satte han overbevisende H2k i førersædet. Europæerne lagde lige så stille presset på skuldrene af holdet fra LMS, og efter flere minutters tøven fyrede de endelig op for en teamfight. Uden at droppe en eneste mand, åbnede de op for HKE’s base, og de stod nu uden nogen turrets tilbage. Efter en tur tilbage i deres egen base, pushede de op, dræbte alle fem HKE spillere, og lukkede kampen yderst overbevisende.

   

I tredje game havde HKE ingen chance. På otte minutter var Jankos 3-0 på Kha’zix, efter tre vellykkede ganks i midlane. Han fortsatte sin dominans og stjal også den første drage. H2k blev ved og ved, mens de fortsatte med at sikre sig flere kills, og efter en halv times spilletid, var de også i besiddelse af fire drager. Kort tid efter satte H2k en teamfight op i toplane, og vandt den med måde. De mistede ikke en eneste mand, og de lukkede opgøret af 2-1.

   

H2k er nu sammen med ROX Tigers de to hold, der er videre til semifinalerne fra gruppe A.

   


Unicorns of Love 1-2 G2 Esports

   

   

Det første game mellem de to europæiske kamphaner bød på et meget ensidigt early game. G2 sikrede sig to kills i et 5v5 invade, og forsatte dominansen i de følgende 20 minutter. Efter en teamfight kom Unicorns stærkest ud, og gik efter baron. De resterende G2 spillere prøvede uden succes at sætte en stopper for dem. Trods deres baron buff, var G2 ikke bange for at fighte dem. De vandt to back-to-back teamfights, og destruerede Unicorns' nexus.

   

Kampens sidste game var et mere rodet et af slagsen. Unicorns startede deres draft med et first pick Rengar, som om og om igen har været kritiseret ved analysebordet. In-game var kampen lidt mere lige selvom, at Luka "PerkZ" Perković ved 20 minutter var 5-1 på hans Zed. Allerede kort efter skaffede Kim "Trick" Gang-Yun sig et dobbelt kill på Kha’zix, der førte til en baron i G2’s retning. Unicorns begyndte lige så stille at komme tilbage i kampen, efter danske Jesper “Zven” Svenningsen gang på gang blev dræbt ude af position. Trods alt sikrede G2 sig endnu en baron, og efter et pragtfuldt flash+taunt af Ki "Expect" Dae-Han’s Shen lukkede og slukkede de 2-1.

   

Zven og resten af G2 Esports er nu sammen med taiwanske Flash Wolves videre fra gruppe B.


Programmet for finaledagen i Polen:

IEM Katowice søndag d. 26. februar

Tidspunkt
 ROX Tigers
vs.  G2 Esports* 12:30
 H2k-Gaming vs.  Flash Wolves
16:00
 ROX Tigers/G2 Esports* 
vs.  H2k-Gaming/Flashwolves 
19:40

Følg med på finaledagen her:

   

Tror du vi får en europæisk finale?