Turneringens anden dag er nu overstået, og der er blevet takket farvel til de første fire hold. Samtidig er fire hold allerede sendt videre til play-off efter, at have vundet begge deres kampe i gruppespillet. De fire hold, som er røget ud er ikke overraskende TyLoo, compLexity, Misfits og Renegades.
Det betyder også, at fire af holdene kan se frem til en fridag i morgen, og det er holdene som vandt deres grupper, og det er Astralis, Gambit Esports, mousesports og SK Gaming. Det betyder heldigvis for os, at vi kan se frem til fire spændende Bo3s i aften, hvor blandt andet Virtus.pro og Fnatic tørner sammen.

   

North 16-4 compLexity

Efter en skuffende start i går for North, med nederlaget til OpTiC, kom de stærkt igen. Med en næsten perfekt CT-side på Nuke, havde de en føring på 14-1. compLexity vandt pistolen efter et godt lockdown af desi og dephh. Da North nåede første buyround, tog de den og den følgende, og lukkede kampen af. Da North var kommet foran 10-1, var det ret tydeligt at se, at de spillede uden respekt. Man kunne tydeligt se, at de var bedre taktisk og med våben. Forhåbenligt har det givet holdet et boost af selvtillid, så de kan få hævn mod OpTic fra Inferno. Som Mathias " MSL" Lauridsen også nævnte i interviewet efter kampen, at det lidt var et joker pick, og det ikke kommer til at gentage sig.

  

Misfits 9-16 Fnatic

Gårsdagens kamp for Fnatic virkede ikke til, at have påvirket deres mentalitet. Startende på T-siden af Mirage, var det et rigtig overlegen spil fra deres side, og lukker halvlegen af 11-4. Her blandt vinder Fnatic en runde, med et b-rush, hvor Olof " olofmeister" Kajbjer førte fronten med sin Sawed-Off, og han sluttede første halvdel af mappet med mere end 20 kills. I anden halvleg fulgtes holdene ad, og tog hver fem runder, indtil at Fnatic tog sejren 16-9. Det var typisk Fnatic, og som flere har nævnt, så er det tvivlsomt at deres mere løs og aimheavy stil kan lykkedes mod de mere etablerede hold.


200
M4A4
44 kr.
25
cod
375 kr.
277
AKRacing
2689 kr.
379
Karambit
3000 kr.
25
cod
375 kr.

   

TyLoo 5-16 Ninjas in Pyjamas

Opgøret mellem TyLoo og NiP, endte som forudset. Efter at svenskerne samlede de 10 runder i den første halvleg, som terrorister på Cobblestone, præsterede de flot, at lukke kampen af, med de første 6 runder på CT. Dog mente Adam " Friberg" Friberg, at mange af deres tabte runder, skulle de have vundet, som han forklare i sit post-game interview.
Det var dog tydeligt at se, at NiP havde deres coach, Björn " THREAT" Pers, med da holdet spillede langt mere struktureret og disciplineret end de har gjort i måneder.

  

Renegades 6-16 Natus Vincere

Trods gårsdagens skuffelse imod mousesports, så var der ingen tvivl om, at Na'Vi nemt kunne skyde Renegades tilbage til Australien. En flot T-side på Mirage, som i forvejen er et af de gode maps for Na'Vi er solide på, så lukkede de første halvleg 9-6. Kombineret med en perfekt anden halvleg, tog de kampen direkte til 16-6. Renegades spillede i bund og grund en rigtig fin kamp, men med en haltende performance fra både Aaron " AZR" Ward og stand-in Simon "atter" Atterstam, så er det svært, at levere bedre mod et hold som Na'Vi. AZR og Atter sluttede begge kampen med dobbelt så mange deaths, som de havde kills. Det sker ofte for AZR, at han forsvinder i de vigtige kampe, og hvor Renegades står efter Vegas bliver spændende at se. 

Oleksandr " s1mple" Kostyliev var også mere ham selv i dag, som han blandt andet viste med denne 1v3, som også var et ACE for ham. 

  

Astralis 16-9 OpTic

Danskere er normalt kendt for, at være rigtige gode på Nuke. Det fik Astralis bare ikke helt vist på CT, de lod nemlig OpTic få hele seks runder i halvlegen. Men efter utallige vanvittige runder for de danske verdensmestre, som bl.a. bød på to flotte quad-kills fra Markus " Kjaerbye" Kjærbyes side, og et to-for-et awp skud af Nikolai "device" Reedtz, så lukkede de kampen sikkert. Der blev hurtigt hevet syv runder hjem for Astralis, og vandt 16-9. Det var tydeligt at se, at Astralis var niveauer bedre end OpTic, og at man skal være blandt verdens bedste, hvis man skal spille Nuke mod Astralis. Andreas "Xyp9x" Højsleth fortæller:

Vi er først og fremmest glade for, at sikre os Play Off-billetten allerede. Sejren betyder, at vi ikke skal spille fredag, hvor andre hold er ude i en alt eller intet runde, men vi kan altså forberede os optimalt til finalespillet i weekenden.

Vi indledte noget ujævnt i dagens kamp og fik ikke rigtig flow i spillet i starten, hvilket også betød at vi kom hurtigt bagud 1-4. Herefter begyndte vi dog at finde spillet frem og jeg synes egentlig, vi havde god kontrol i den sidste del af kampen, som vi vandt 16-9.

  

Virtus.Pro 10-16 Gambit Esports

Endelig fik vi lov til, at se et stort upset. Gambit startede turneringen fantastisk ud, med en sejr over Fnatic, og du forlader de grupper ubesejret. Efter deres flotte run ved Majoren, hvor de opnåede Legend status, så havde folk nået, at bygge forventninger op omkring Gambit. De har vist sig, at være et consistent hold, og Danylo " Zeus" Teslenko har virkelig vist, hvad en god leader og taktikker kan gøre for et hold. De har ikke tabt en eneste kamp på Cobblestone siden han joinede Gambit. Ud af ingenting førte Gambit pludselig 7-0 som T, hvilket er fuldstændig absurd, når man ser på, at mappet er blevet CT-sided, og sluttede kort efter halvlegen flot af 10-5. Efter Gambit kom på CT, bremsede de lidt op, og gjorde rum for, at VP kunne sikre sig seks runder. Men grundet en fantastisk performance af Dauren "AdreN" Kystaubayev, tog de sejren 16-10.

  

SK Gaming 16-6 Cloud9

Cloud9 blev i høj grad båret igennem kampen mod NiP af Jake "Stewie2K" Yip, men han fik ikke et ben til jorden mod brasilianerne. Han var ikke den eneste, og selvom Cloud9 startede som CT på Overpass, så fik de kun skrabet fem omgange sammen på den side. SK blev anført af Gabriel "FalleN" Toledo, og Cloud9 kunne intet stille op imod ham og Fernando "fer" Alvarenga, som fik first kill igen og igen. 
Cloud9 får deres opgave for, når de skal gentage succesen mod NiP i en Bo3. 

mousesports 16-10 FaZe

FaZe kom godt fra start på Mirage, hvor de på T-siden fik hevet otte omgange hjem, men så fik Tomáš " oskar" Šťastný gang i AWPen, og gav ikke FaZe mange chancer. Det var ikke helt en lige så voldsom performance, som Nikola "NiKo" Kovač havde mod Navi, men i dag rundede oskar de 33 kills, og hev en ADR på 110 ind. Det er næsten komisk, at et af de bedste resultater, som mousesports formår at lave, er med deres spiller på vej ud af truppen.


DH Las Vegas den 17. februar

Tidspunkt
North vs.  OpTic
 19:00
 Fnatic
vs.  Virtus Pro
22:00
 NiP vs. Cloud9 01:00
Na'Vi
vs. FaZe 04:00

Følg med her for, at se aftenens kampe: