Endnu en fodboldklub køber sig nu ind på esportsmarkedet. Det drejer sig om den italienske storklub, AS Roma, der har erhvervet sig et FIFA-hold. Holdet består af Sam "Poacher" Carmody, Aman "Aman" Seddiqi og Nicoló "Insa" Mirra. Men fodboldklubben er ikke alene om projektet. De har nemlig oprettet et samarbejde med esportsorganisationen Fnatic. Det skriver yahoo.com.

Rent konkret betyder det, at FIFA-spillerne vil repræsentere AS Roma, men det er Fnatic, der vil stå som manager for holdet. De vil så bruge deres esportserfaring for at yde støtte til træning og begivenheder. Man kan så at sige tale om en blanding af det bedste fra begge verdener. 

CEO hos Fnatic, Wouter Sleijffers, udtaler til yahoo, at Fnatic glæder sig til at begynde samarbejdet. 

FIFA's entré ind i esportsverdenen har fået opmærksomhed fra mange organisationer, både etablerede fodboldklubber og esportsorganisationer. Fnatic er glade for at være med i det her esportsspil, der er i kraftig fremgang, sammen med AS Roma, en af de mest ikoniske klubber i fodbold med en lang og succesfuld historie. Om det er på græsset eller in game, deler vi en ambition: At være blandt de bedste i verdenen.

Og chefen hos AS Roma, Jim Pallotta, forklarer, at FIFA-engagementet er led i en større digital strategi.

Som en af de mest digital-forbundne sportshold i verdenen, arbejder vi for at opbygge en organisation i Roma, der rammer vores fans gennem alle digitale kanaler. Med den enorme vækst inden for esport og en fortsat opmærksomhed på spil som FIFA, har vi indgået det her samarbejde med Fnatic, verdens førende esportsorganisation, for at igangsætte vores esportshold. 

Fnatic blev grundlagt i 2004 og har hold i både League of Legends, Counter-Strike, Dota 2, Overwatch, Heroes of the Storm og nu FIFA.