For få uger siden annoncerede Ninjas in Pyjamas deres nye Dota 2 hold, hvor den danske spiller Troels "syndereN" Nielsen er kaptajn. Ninjas in Pyjamas har været uden et Dota 2 hold i over et år, men har skrevet kontrakt med syndereN og et par mere fra Escape Gaming. 

syndereN var i nogle år caster, og i slutningen af 2015 kommenterede han esport (Dota 2) på TV2 Zulu, sammen med Jacob "Maelk" Toft-Andersen, den nuværende Chief Gaming Officer hos North. 

Han vendte tilbage som spiller i 2015 med holdet Steak Gaming og fik et Wild Card til The International 2016 sammen med holdet Escape Gaming. Til The International kom Escape Gaming på en 15. plads. Derudover vandt Escape Gaming også DreamLeague Season 6, hvor de slog hold som The Imperial, Alliance og Virtus.Pro.

I januar 2017 annoncerede syndereN, at han skulle spille for holdet January 25th, hvilket bare var en teaser for det rigtige navn, Ninjas in Pyjamas. Vi har taget en snak med syndereN om det nye hold, og hvorfor han vendte tilbage som aktiv spiller.


Fangede fansene, at der ville ske noget den 25. januar, eller var opfattelsen, at det var navnet på jeres nye hold? 

Jeg tror, de fleste forstod, at det var et temporært navn, og at vi ville annoncere yderligere på den dato. Nogen spekulerede i retning af North som vores hold, hvilket også gav god mening på daværende tidspunkt, når man tænker på deres gennembrud i CS:GO og deres udtrykte interesse for Dota 2.


Hvilke fordele har det for dig og resten af holdet, at I nu spiller under Ninjas in Pyjamas banneret?
 

Det er en stor organisation, som har mange midler og ønsker at give os den platform, vi har brug for for at nå til tops. Det er vigtigt først og fremmest, men derudover betyder navnets historie også noget. Det giver en form for stolthed og et pres, at vi skal leve op til deres navn, men det skubber os også i den rigtige retning.

Fra sejren ved DreamHack Winter helt tilbage i 2011, Foto: syndereN

Du har været en del af den competetive scene siden 2008, hvordan har du set på væksten af esport igennem det sidste årti?

Det er tydeligt, at der har været kæmpe vækst inden for alt muligt i esport, såsom sponsorater, fanbase, mængde af dækning, medier, osv. Det har været eksponentielt og en rigtig spændende udvikling at være del af. Jeg håber, det fortsætter som hidtil eller går endnu hurtigere, så længe industrien selv er klar til det.


Hvilke fordele og udfordringer var der, da du vendte tilbage som spiller efter at været caster i to år?

Fordele: Ny energi, indsigt og en anden tilgangsvinkel efter at have analyseret så meget.
Ulemper: Mekanisk “rust” som skulle rystes af. Det har jeg gjort, men jeg føler stadig, jeg kan forbedre mig rigtig meget.
Motivationen var bare et “drive”. Jeg savnede simpelthen at konkurrere og være i den team-dynamik, der er.


Hvad har været den største udfordring igennem din tid som Dota spiller og caster?

Alt i alt har det været at være en god leder, og det er noget jeg stadig føler, jeg lærer mere om og bliver bedre til. Det er meget komplekst, når man arbejder med et spil, der er så naturligt dybt og samtidig skal få sine hold til at fungere så godt som muligt. Man bliver ofte sat på prøve især i modgang, og der har jeg helt klart lært noget af tidligere hold, hvor vi enten har draget forkerte konklusioner eller helt er faldet fra hinanden.


Hvad er den vigtigste kvalitet som kaptajn?

Puh, det er svært at svare på. Det afhænger virkelig af, hvem man spiller med. Måske er det egentlig svaret i sig selv: det vigtigste er at forstå sine spillere, så man kan aktivere dem og give dem selvsikkerhed og give dem selvtillid, så alle præsterer så godt som muligt. På den måde får man som kaptajn også mere selvsikkerhed og laver bedre strategier. Her spiller forholdet mellem spillerne uden for spillet også en stor rolle.



 

Kommer vi nogensinde igen til at høre din sprøde røst og få glæde af din enorme viden som kommentator?

Det skal der nok blive tid til af og til.


Tak for støtten. Hep på NiP!

Første gang vi så det nye Ninjas in Pyjamas hold var til DAC 2017 EU kvalifikationer, hvor Team Liquid løb med sejren og den eneste plads til hovedarrangementet. Det bliver spændende at se, om syndereN kan lede holdet til en plads ved Majoren i Kiev.. 

Du kan følge med syndereN på både Twitter og Twitch, hvor han ind i mellem starter streamen op og deler ud af sin viden.

Lineuppet for Ninjas in Pyjamas består af:

  • Troels "syndereN" Nielsen
  • Adrian "Era" Kryeziu
  • Max "qojqva" Broecker
  • Kalle "Trixi" Saarinen
  • Kai "H4nn1" Hanbückers